8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Laurell K. Hamiltonová - série o Anitě Blakeové

13. 10. 2009 | Knižní tipy
Dnes jsem pro Vás připravila krátké recenze všech tří zbývajících dílů ze série o Anitě Blakeové. Těšit se můžete na Cirkus prokletých, Kavárna šílenců a Krvavé koleno.

Cirkus prokletých - Návrat k upířím kořenům


V tomto díle se Anitin příběh vrací zpět mezi upíry. Jean-Claude je stále stejně okouzlující a neodbytný. V jeho blízkosti se objevují noví upíři a lykantropové (sexy lykantropové :) ). Život Anitě navíc komplikuje skupinka radikálů, kteří jsou ochotni kvůli boji proti upírům, ohrožovat na životě i samotnou Popravčí. Detektivní zápletka není tentokrát tak komplikovaná, ale vystačí si.

Laurell K. Hamiltonová - série o Anitě BlakeovéTento díl se nese ve stejném vypravěčském duchu, jako oba předchozí. Trocha akce, trocha klábosení s kamarádkou, permanentní ohrožení života … Bavil mě ale o dost víc než předchozí "zombický" díl.

Kavárna šílenců - Méně krve více lásky


V St. Louis se blíží Vánoce, což je pro oživovatelé "mrtvé" období. Nikdo se na svátky se zombími setkat nechce. Anitin šéf proto bere, co se namane. Pošle Anitě chlápka, co hledá svou ztracenou ženu (vlkodlačici) i spisovatelku, která hledá nějakého krysodlaka, který by s ní udělal rozhovor. Anita se zdá být spokojená se svým novým přítelem, ale jen do okamžiku, kdy jí a Richardovi vstoupí do cesty Jean-Claude, aby se je pokusil rozdělit. Upozorní ji na Richardovy problémy s vůdcem jeho smečky.

Pro mě zatím nejlepší díl. Nejlepší detektivní zápletka. Trocha erotiky (i když dost cudné) i romantiky (je to ještě romantika, když o ní hlavní hrdinka vůbec nestojí? :)). Cákance krve a akce méně, ale pořád ještě se to dá číst ;) .

Krvavé koleno - Zábava


Po delší době jsem se opět dostala ke knize ze světa Anity Blake. A po delší době jsem se dobře bavila.

Anita, doprovázená svým pomocníkem Larrym, dostane za úkol za pomoci mrtvých rozřešit spor mezi právnickou firmou a místní elfí rodinou. Musí proto probudit k životu hřbitov plný, dvě stě let starých mrtvol. Zdá se, že je jediná, kdo je něčeho takového schopný. Když se přiletí na inkriminovaný hřbitov podívat, zavolá jí její známí z policie, detektiv seržant Stor a vysílá jí k vraždě v nedalekém okolí. Místní policie byla zavolána ke třem zmasakrovaným chlapcům. Anita dochází k závěru, že se právě poprvé setkává s prací upířího masového vraha. Když je unesen další mladý chlapec, rozhodne se Anita zavolat na pomoc svého "přítele" Jeana-Clauda.

Musím konstatovat, že dvojice Anita a Jean-Claud je prostě zábavnější než dvojice Anita a Richard (ačkoli Richardovi fandím víc, zábava je s ním menší). A scéna s "opilým" Jeanem-Claudem je nezapomenutelná. Musím pochválit i detektivní zápletku - tentokrát jsem ji nerozpletla dřív než Anita, ačkoli už znám autorčin styl.

Nevím co dodat - honem si knihu sežeňte a pusťte se do ní ….

KatyRZ - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
zajímavé
Obrázek uživatelky
profil
určitě si tu knihu seženu a přečtu!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles