Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Útoky upírů se u nás množí

29. 09. 2009 | Knižní tipy
V poslední době se roztrhl pytel s novými přírůstky do zvláštní kategorie fantastiky – upíří fantasy.

K dnes již klasickým knihám zahraničních autorů jako je Bram Stoker (Dracula), Anne Rice (Interview s upírem, Upír s tváři anděla), Brian Lumley (série Nekroskop) nebo českých autorů jako je Jenny Nowak (např. Dračí krev) a Jiří Kulhánek (Noční klub) a klasickým dílům kinematografie jako je Dracula Francise Forda Coppoli, Interview s upírem v hlavních rolích s Bradem Pittem a Tomem Cruisem, k akčním filmům Blade a Underworld  a známému seriálu Buffy přemožitelka upírů přibylo v poslední době velké množství děl nových autorů.

Takže co by fanouškům upírů nemělo uniknout? 


Útoky upírů se u nás množíV knihkupectvích můžete právě koupit  knihu Pravá krev – Mrtví do soumraku od Charlaine Harris. Jedná se o první díl z detektivní série, ze světa naší doby, kde se podařilo vyvinout umělou krev, což upírům umožnilo stát se netajenou součástí světa lidí. Hlavní hrdinka Sookie Stackhouse je servírka, která umí číst myšlenky a zakouká se do upíra – tvora, kterému myšlenky číst neumí.  Druhý díl série Pravá krev Upíři v Dallasu by měla vyjít 30.9. 2009.

Další zajímavou detektivní upíří sérií jsou knihy o Anitě Blake od Laurell Hamiltonové. Hlavní hrdinkou je mladá žena se zvláštními nekromancerskými schopnostmi, která ve světě, kde se upíři opět stali legitimními občany, funguje jako oficiální popravčí upírů. Kdyby jen někteří upíři nebyli tak sympatičtí … První díl série se jmenuje Provinilé slasti.

P.N.Elrod je autorkou upíří gangsterky z ameriky 30. let – Vampire Files.
Jenny Nowak česká autorka romantických příběhů o Vladu knížeti Draculovi připravila další díl série s názvem Pozdní host a má pro nás rozpracované pokračování Jiné rasy – upířího příběhu z počátku jedenáctého století z okolí Čelákovic.

A nový objev na české upíří scéně je Petra Neomillnerová se sérií o vyšetřovatelce Tině Salo „mladé“ upírce.  První díl série odehrávající se v Praze je kniha Sladká jak krev.

Nedávno také vyšel poslední díl série Stmívání od Stephanie Meyerové s názvem Rozbřesk a 2. vydání předchozích vyprodaných dílů. V tomto okamžiku se sluší zmínit také nepříliš povedené filmové zpracování prvního dílu Stmívání, které jsme v našich kinech mohli vidět na konci loňského roku a také napjatě očekávané pokračování Twilight Saga: Nový měsíc, které má v ČR premiéru 26. 11. 2009 (podle prvních trailerů vypadá pokračování mnohem nadějněji než první díl).

Podle výše zmiňované knižní série Pravá krev natočilo HBO seriál stejného názvu. První série seriálu byla oceněná jako nejlepší seriál roku a my budeme mít brzy možnost zakoupit si ho na DVD stejně jako další upíří seriál Za svitu měsíce. Hlavním hrdinou seriálu Za svitu měsíce je Mick St. John, losangelský soukromí  detektiv, který je, jak jinak, upír ….

A poslední, tentokrát opět knižní, novinka o které bych se chtěla zmínit jsou první dva díly série Upiří deníky: Probuzení a Upíří deníky: Souboj autorky L.J. Smithové, které u nás vychází 16. 10. 2009. Tato série je romantická a vypráví o boji dvou bratrů upírů o jednu dívku. A protože seriály podle upířích knižních předloh jsou právě v módě,  americká televizní stanice CW právě vysílá první díly seriálu Vampires Diaries. Možná, že se v budoucnu dočkáme i u nás ….

Jak vidíte nových přírůstků je opravdu hodně a moc bych se nedivila, kdyby některé další unikly mé pozornosti. Myslím, že každý fanda upíří tématiky má v dnešní době šanci vybrat si to své …. Tajemným, romantickým a napínavým upířím příběhům zdar ;).

KatyRZ - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !