Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co nám chybí, když…

16. 01. 2012 | Knižní tipy
Název knihy: Co nám chybí, když…
Autror: Jarmila Mandžuková
Nakladatelství: START
Rok vydání: 2011
Rozměry: 210 x 145 mm
Počet stran: 199
Cena:  219 Kč

Co nám chybí, když…


Velký úspěch knih Co jíst, když… a Co pít, když…, kterých se prodalo téměř 50.000 výtisků, přivedl autorku Jarmilu Mandžukovou k napsání dalšího pokračování s názvem 

Co nám chybí, když…


Nezdravý životní styl a špatné stravovací návyky mají na svědomí snížení imunity a zdravotní potíže. Bohužel většina z nás tento poznatek podceňuje, a teprve při vyvstalých problémech se začne o tuto skutečnost zajímat. Zřejmě se ale nenajde nikdo, kdo by zpochybňoval význam vitaminů, minerálů, stopových prvků a dalších látek pro lidský organismus. Výzkumy odhalují stále další stránky jejich působení v lidském těle a důležitost pro rovnováhu zdraví každého jedince. Co nám chybí, když ...Některé z těchto látek jsou součástí naší stravy, jiné je třeba doplňovat pro prevenci a jindy i coby léčebný prostředek. Tehdy ovšem obvykle vystupují na scénu potravinové doplňky a volně prodejné léky, k jejichž používání nabádá i všudypřítomná reklama. Potravinové doplňky nejsou samospasitelné, neznamená to, že pokud je budeme užívat, nebudeme muset nic měnit na našem životním stylu. Navíc nekontrolovatelné a přehnané užívání přípravků může být pro organismus nebezpečené. 


Ukázka z knihy Co nám chybí, když…


Co nám chybí, když máme CELULITIDU
Celulitida je nehezky vypadající ztvrdnutí a ztluštění kůže, které postihuje především ženy. 
Vžil se název "pomerančová kůže", pocházející z francouzštiny, neboť postižená místa, nejvíce na stehnech, hýždích a někdy také na pažích a podbřišku, připomínají drobné prohlubeniny na kůře pomeranče. 

Proč nás máme celulitidu?
Jedná se o změny v podkožní tkáni, představované nadměrným růstem (hypertrofií) buněk a zadržováním vody. Celulitidu ovlivňují některé faktory, například špatný krevní oběh se změnami v okysličování tkání, hormonální poruchy mající převážně původ v antikoncepčních pilulkách a ve zvláštních druzích léčení, špatné dlouhodobé stravovací zvyklosti, dlouhé stání nebo sezení a nedostatek pohybu. Tato estetická vada nepředstavuje žádné zdravotní riziko, ale často je důsledkem nadváhy či obezity. 

Co nám chybí?

Pokožka je tvořena bílkovinou kolagenem, která ovlivňuje dobrý stav všech tkání, včetně svalů, šlach, vazů a kůže. Aby si tělo z přijatých potravin vybudovalo nezbytný kolagen, potřebuje dostatečné množství vitaminu C, potřebné jsou i vitamin A, vitamin E a vitamin B6 (pyridoxin), dále minerály zinek, měď a draslík. 


Dejte si na talíř!

- V jídelníčku by mělo být zastoupeno dostatečné množství ryb, drůbeže, zeleniny, ovoce, celozrnných potravin, jáhel, luštěnin, brambor, různých semínek a mandlí, které zajistí přísun nezbytných látek.
- Zvláštní vliv na zpevnění a kvalitu kůže mají díky vysoké výživné hodnotě ovesné vločky. Obsahují hodně vlákniny a celou řadu cenných látek, potřebných vitaminů a minerálů. 

A co na talíř nepatří?

- Na váš talíř nepatří potraviny s vysokým obsahem živočišných tuků, například tučné maso a hodně tučné mléčné výrobky, zmrzlina, smažené hranolky, chipsy, sušenky, dorty a další sladkosti. 
- Méně solte, neboť sůl „napumpuje“ ještě více vody do vašich problematických partií. Vyhýbejte se potravinám se zvýšeným obsahem soli – uzenému masu a rybám, zavináčům, hotovým omáčkám, instantním polévkám, konzervovaným potravinám, chipsům… 
- Omezte alkohol, kávu a další nápoje s obsahem kofeinu.

Zdraví v každém doušku!

- Dodržujte správný pitný režim, u žen s celulitidou se totiž zjistilo, že měly nedostatečný přísun tekutin.

Moje tipy!

- Na tlumení projevů celulitidy a zvýšení pružnosti pokožky se s úspěchem používá břečťanový gel. Dobrým pomocníkem je také skořicový gel, který způsobuje lokální prohřátí pokožky a rozšíření cév, čímž dochází k odbourávání tukové tkáně. 
- Účinným prostředkem proti celulitidě je cvičení. Zaměřte se na procvičování vnitřní a boční partie stehen a tvarujte zadeček. Vhodná je i jízda na kole, plavání, chůze a tanec.


Více informací o této knize Co nám chybí, když… se dozvíte na oficiálních webových stránkách autorky Jarmily Mandžukové nebo v nakladatelství Start.

Kniha Co nám chybí, když … bude ve čtvrtek 26. ledna 2012 v 16 hodin slavnostně pokřtěna v Paláci Luxor na Václavském náměstí v Praze.

ZUZI
Chytrá Žena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !