Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Holky na stopě – Odhalené tajemství a Vážné podezření

18. 09. 2012 | Knižní tipy
Název knihy: Holky na stopě – Odhalené tajemství
Autorka: Barbara Wendelken
Překladatelka: Blanka Mizerová
Nakladatelství: Fragment
Vázaná vazba
Formát: 125x195 mm
Počet stran: 136 str.
Rok vydání: 2012
Cena: 152 Kč

Dvanáctiletá Lucka bydlí i s rodiči v penzionu své babičky. Právě začínají podzimní prázdniny, během kterých babičku navštíví také Petra a Patricie. Z návštěvy sestřenic Lucka rozhodně nemá radost - Petra se chová dost bláznivě, protože prochází pubertou, a Patricie má na holku poměrně ujetý koníček, zajímá se totiž o hmyz.

Když se v pokojích objeví obrovští švábi, někteří z hostů chtějí odcestovat. Pověst penzionu utrpěla a Lucka chce s pomocí kamaráda Filipa za každou cenu najít viníka. Kdo hmyz do pokojů nastražil? Najdou k sobě holky během pátrání cestu?

Holky na stopě – Odhalené tajemstvíUkázka z knihy Holky na stopě - Odhalené tajemství:


Musela jsem Petru a Patricii odvést do svého pokoje. Přívětivá rozhodně nebudu, to už jsem se dávno rozhodla. Za prvé jsem ty dvě beztak nesnášela
a za druhé si Patricie jako dezert nacpala do břicha tři misky pudinku. Sluší se to snad, když je někdo na návštěvě? Sotva. Host se musí u stolu chovat zdvořile a zdrženlivě. Alespoň já jsem takto vychovaná. Ovšem v Brémách o tom, zdá se, nikdy neslyšeli.

Vyšla jsem po schodech, otevřela dveře svého pokoje, ukázala na matraci a nevlídně ucedila: „Tady můžete spát.“ „Cože? Dohromady? Na jedné matraci?“ vykřikla Petra rozhořčeně. „Vždyť je moc úzká! A kam si mám dát časopisy? Kosmetiku? A oblečení?“ „A já potřebuju místo na knihy!“ rozčilovala se Patricie. „A pohodlné místo na čtení. S lampičkou. Chci si alespoň do půlnoci číst. Máme přece prázdniny.“ „Ještě něco?“ ušklíbla jsem se na ty dvě. „Tady se v noci číst nebude. To je můj pokoj. A já chci spát. Jasné? SPÁT.“

Název knihy: Holky na stopě - Vážné podezření
Holky na stopě – Vážné podezření
Autorka: Barbara Wendelken
Překladatelka: Blanka Mizerová
Nakladatelství: Fragment
Vázaná vazba
Formát: 125x195 mm
Počet stran: 144 str.
Rok vydání: 2012
Cena: 152 Kč

Před velikonočními svátky uspořádá Lucčina třída bazar. Prodejem vlastnoručně malovaných vajíček se jim podaří získat velký obnos peněz. Kasičku s penězi svěří paní učitelka přes Velikonoce Filipovi. Když ji ale následně přinese do školy, je prázdná a podezření padne právě na Filipa.

Lucka věří, že peníze nevzal. Společně s Petrou a Patricií se pouští do pátrání. Podaří se jim nalézt pravého viníka? Proč chtěl někdo svalit vinu na Filipa?

Ukázka z knihy Holky na stopě - Vážné podezření:


Zeptala jsem se babičky, jestli nemá náhodou prázdnou kasičku. „Možná ano. Když mi pomůžeš sklidit stoly v jídelně, podívám se po ní,“ řekla.
Typičtí dospělí. Pořád dokola nás děti vydírají. „Když přineseš dobrou známku, půjdeme do kina. Jestli si neuklidíš pokojíček, nedostaneš kapesné.“

Ale mně nezbývalo než souhlasit. Poslušně jsem tedy sklidila nádobí s červenými puntíky a odnesla ho do babiččiny kuchyně. Pak jsem talíře
a hrnky naskládala do myčky. Babička potom za odměnu vyndala z kuchyňské
skříňky zelenou plechovou kasičku. Hledat ji nemusela, byla hned na kraji. „Tady je, zlato. A děkuji za pomoc.“ Babička naklonila hlavu na stranu. „Můžu se zeptat, na co tu kasičku potřebuješ?“ „Provedeme takový experiment.“ Víc jsem neprozradila. S kasičkou pod paží jsem vyrazila do Lucčina pokoje.

Sestřenice tam ale nebyla. Moje sestra Petra ležela se zavřenýma očima na matraci a poslouchala ze sluchátek hudbu. Při tom ze sebe vyrážela komické zvuky, střídavě „uah“ a „yeah“, a k tomu rytmicky kývala hlavou. To znám z domova.

Tyto knihy Holky na stopě – Odhalené tajemství a Vážné podezření koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Fragment.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !