8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kuchařka pro tebe – báječné recepty krok za krokem

14. 12. 2012 | Knižní tipy
Název knihy: Kuchařka pro tebe
Podtitul: báječné recepty krok za krokem
Autorka: Helena Rytířová
Fotograf: Helena Rytířová
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2008
Vázaná vazba
Formát: 216 × 276 mm
Počet stran: 320
Cena: 499 Kč

Nechte se inspirovat a připravte pro své blízké skvělé pochoutky! Kuchařka pro tebe je pro všechny, kteří rádi vaří, ochutnávají a překvapují. Podrobný postup a praktické rady pomohou s přípravou chutných jídel pro každou příležitost. Vaření ještě nikdy nebylo snazší!

Ukázka z knihy Kuchařka pro tebe:


Kuchařka pro tebe – báječné recepty krok za krokemŠpanělský ptáček

4 plátky hovězího zadního (asi 1 kg)
2 lžíce hořčice
sůl, pepř
1 pravá čabajka
100 g anglické slaniny
4 vejce uvařená natvrdo
4 jarní cibulky
80 g másla
2 velké cibule
1 bobkový list
1 lžička sladké papriky
300 ml hovězího vývaru
1 lžíce rajského protlaku
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce cukru
100 ml šlehačky

Příprava masa:
1. Maso omyj a okrájej. Všechny odřezky dej vařit do neosolené vody, abys měla vývar na podlévání
závitků.

Maso se vždy krájí přes vlákno. V tomto případě je však zapotřebí co největších plátků, proto je nutné krájet maso po vlákně. Musí se tedy o to důkladněji naklepat, aby se narušila struktura vláken

2. Naklepané plátky potři z jedné strany hořčicí, opepři, pokapej olejem a sroluj je do nádoby vhodné na nakládání masa. Nech plátky uležet, nejlépe do druhého dne.

3. Uvař vejce natvrdo, nakrájej anglickou slaninu, čabajku a jarní cibulku na proužky tak, aby se do závitku vešly.

4. Rozlož maso na prkénku, osol ho a asi v jedné třetině plátku naskládej všechnu náplň. Závitek pevně sroluj a zajisti párátky nebo jehlami na ptáčky.

5. Ve velkém kastrolu rozpeč zbytek nakrájené slaniny, přidej máslo a nadrobno nakrájenou cibuli. Asi 5 minut ji smaž, až zesklovatí. Závitky opékej na cibuli nejdříve spojem dolů, potom je obrať, opeč a vrať do původní polohy. Přidej bobkový list, popraš maso sladkou paprikou a podlij vývarem z odřezků. Závitky by měly být téměř ponořené, aby svrchu neosychaly.

6. Závitky se dusí pod poklicí na velmi mírném ohni nejméně 1 hodinu. Občas je podlévej vývarem nebo horkou vodou. Zda jsou měkké, zjistíš píchnutím vidličkou. Půjde-li hladce vytáhnout, je maso měkké.

7. Hotové maso přendej do jiné nádoby, zakryj alobalem a udržuj v teple. Šťávu ještě povař, aby se zmenšil obsah vody (tomu se říká „vysmahnutí“) a vmíchej rajčatový protlak. Omáčku zahusti hladkou mouku. Za stálého míchání mouku opraž dohněda a rozmíchej ji s trochou studeného vývaru nebo vody. Ještě 15 minut povař na mírném ohni. Občas omáčku zamíchej a podle potřeby dolévej tekutinu.

8. Nakonec omáčku zjemni smetanou a dochuť ji cukrem, případně solí. Nech ji trochu zchladnout. Vyndej bobkový list a omáčku rozmixuj v mixeru. Před podáváním ji prohřej na velmi mírném ohni. Již se nesmí vařit! Jako příloha je vhodná dušená rýže nebo houskový knedlík.

Tuto knihu Kuchařka pro tebe – báječné recepty krok za krokem koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Fragment.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
tak jsem jí objednala pro dceru pod stromečekSmajlíkdíky za tipSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
když jsem si na internetu našla recepty a par jich vyzkoušela zjistila jsem ,že knižky o vařeni už nepotřebuji.tam nikdo nepiše jestli je to dobre a k jidlu jako tady.pokud 10 lidi napiše ,že je to mnam tak jim věřim.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Užitečná kniha pro laiky či chlapy co neumějí vařit.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles