Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Život v divočině

19. 11. 2011 | Knižní tipy
Název knihy: Život v divočině
Autor: Stacy Schiffová
Nakladatelství: Knižní klub
Rok vydání: 2011
Vázaná vazba
Počet stran: 400 str.
Cena: 279 Kč

Národní parky v Keni a v Tanzanii přímo evokují exotické dálky a divukrásnou africkou krajinu. Autor kromě příhod se zvířaty popisuje i běžný život v přírodním parku – jak si v těchto vzdálených končinách obstarat potřebná vozidla, palivo, jídlo, zbraně, zaplatit ploty, zajistit nutné školení zaměstnanců.

O autorovi:


život v divočiněTony Fitzjohn (nar. 1945) strávil dlouhá léta v Keni jako blízký spolupracovník a přítel George Adamsona a další roky prožil v Tanzanii, kde založil rezervaci Mkomazi.

Ukázka z knihy:


V koncích
Když vás žere lev, je zvláštní, že vás netrhá po kusech – udusí vás. Zaútočí vší silou a zavalí vás jako polštářem. Myslím, že jsem měl být vlastně rád. Dospělý, dvěstěkilový lev, jenž se na mě vrhl zezadu, mi nejprve vyrazil dech. A když nabral mou hlavu do tlamy a stiskl ji, už jsem pomalu ztrácel vědomí. Probralo mě, až když se mi drápal na břicho, to se ve mně probudila vůle přežít. Byl to přesně ten okamžik, kdy vás při surfování zavalí ohromná vlna a vy ztratíte prkno: Světlo náhle prolomí zvířené vody a vy si uvědomíte, že chcete žít, a odrazíte se směrem k hladině.

Máchl jsem pěstí nad hlavou a do lví tlamy. Ale chyběla mi síla. Zabije mě, ten mizera. Vzpomínám si, jak se mi – ještě než mě opustilo vědomí – mihlo hlavou: Který to je? Divoký lev, nebo jeden z našich? Byl to jeden z našich, Samotář, a další z našich, Freddie, mě zachránil. Freddieho jsem vypiplal od mláděte, ale na rozdíl od toho obrovského gangstera Samotáře, jehož se nám nikdy nepodařilo úplně zvládnout, mě Freddie měl rád. Zaútočil na Samotáře a odpoutal jeho pozornost dostatečně dlouho na to, abych alespoň trochu přišel k sobě a stihl se stočit do klubíčka.

Freddie se vrhl na Samotáře ještě čtyřikrát nebo pětkrát, protože Samotář se na mě znovu začal sápat. I tehdy se mi větší lev dostal ke krku a pokoušel se mě zardousit.

Tuto knihu Život v divočině koupíte v  knihkupectví a na internetových stránkách Bux.cz.


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !