Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rodinná komedie Hotel pro psy vyvolává poprask

16. 04. 2009 | Kultura
Premiéra filmu Hotel pro psy je 16. dubna 2009

Jak dlouho lze udržet v tajnosti, že máte psa? Dlouho ne, což si hlavní hrdinové rodinné komedie Hotel pro psy - sourozenci Andi (Emma Roberts) a její mladší bratr Bruce (Jake T. Austin) moc dobře uvědomují. Problém je o to aktuálnější, že se tihle sirotci dostali do spárů pěstounů, kteří zvířata přímo nenávidí.


Přesto, že mají přísně zakázáno mít doma jakéhokoliv domácího mazlíčka, vlastní věčně hladového psa Pátka. Bohužel jim rychle docházejí nápady, jak a kde ho pořád ukrývat. Když náhodou na svém útěku před policisty objeví opuštěný hotel, ve kterém bydlí pár toulavých psů, Andi dostane nápad. Poskytnou azyl všem opuštěným psům, tzv. Hotel pro psy z blízkého i širokého okolí. Andi do projektuHotel pro psy vloží smysl pro improvizaci a organizační talent, Bruce zase své technické schopnosti, které dokážou proměnit nepotřebné harampádí v užitečné nástroje, jež dokážou obyvatele psího hotelu bavit a hlavně krmit. Záhy se k nim přidají tři vrstevníci, které nadšení obou mladých hoteliérů zdravě nakazí. Velká koncentrace psů rozličných ras však zvyšuje riziko hotel pro psyodhalení téhle originální nelegální ubytovny. Čím víc psů zachrání, tím se celá situace stává nebezpečnější pro ně. Takže Bruce musí neustále vymýšlet nové a nové zlepšováky, aby udrželi psi šťastné a tiché zároveň."Humor příběhu Hotel pro psy je postaven na psích kouscích – jeden pes rozkouše cokoliv, co mu přijde do cesty, jiný vyje nervozitou, když se nemůže koukat z okna. A i když si to děti nepřipouští, tuší, že se to jednoho krásného dne provalí."  Poprask, který vyvolá objevení téhle nelegální ubytovny městskými úředníky, je ale ještě neskutečnější než samotný provoz hotelu pro psy."

Tvůrcem důvtipných vynálezů, které mají ubytované psy zabavit, nakrmit a především je udržet potichu, je na Oscara nominovaný odborník na speciální efekty Michael Lantieri. Mezi nejpromyšlenější přístroje patří házecí stroj, který může Georgia, toužící po aportování, obsluhovat sama; pokoj, kde může kolie Shep nahánět mechanickou ovci na dálkové ovládání, sestavenou z rybářského lana, kuchařských rukavic, vatových tamponů a molitanu připevněnému na autíčkách na dálkové ovládání. Další vynález, který měl uspokojit jeden z nejčastějších psích zvyků – zálibu koukat z okna jedoucího auta, Bruce sestavil z dveří rozbitého auta a správně nastavených větráků. Když je hotel plně obsazen “hosty”, sestaví Bruce ohromnou krmící linku, skládající se ze dvou pásů plných misek, které po stole rozváží dětský vláček. Jeden z nejtěžších úkolů trenérů bylo přinutit psy, kteří seděli na začátku stolu, aby nechali padesát misek plných žrádla projet kolem nich, aniž by se do nich vrhli.

HOTELOVÍ HOSTÉ Hotelu pro psy
Psí herec alias Pátek je nalezený pes jménem Cosmo. Tvůrci do filmu Hotel pro psy použili maximum nalezených tuláků, které byli schopni obstarat. Výcviku psů se ujal jeden z nejlepších zvířecích trenérů Hollywoodu Mark Forbes. Kromě Pátka se stálými residenty hotelu stane devět dalších psů. Lenny (ohromný mastif, který vyje, když nemá výhled z oken) a Georgia (drobná bostonská teriérka, jež vyžaduje, aby mohla opakovaně aportovat) v hotelu bydleli už dříve. Cooper, Shep a Romeo si vezme Andi na žádost Dava ze zverimexu. Každý z těchto psů filmu Hotel pro psy má podivný zvyk, který jim znemožnil nalézt páníčka. Cooper, anglický buldok, rozkouše všechno, co mu přijde do cesty – hotel pro psysádrokarton, boty, řidičák, prokouše si i cestu ven z krabice. Shep je energická kolie, která miluje nahánění kohokoliv. Nakonec je to užitečný pomocník v udržování smečky pohromadě, když se náhodou ztratí. Romeo je naháč, který není zrovna z nejhezčích. To on ale neví, takže se zamiluje do překrásné Juliet a vytvoří s ní nečekaný pár. Juliet je neupravený pudl, kterého děti zachrání před chytači psů.  Když jí ostříhají, stane se z ní psí královna krásy, kvůli které je nejistý a plachý Romeo ochotný udělat cokoliv. Poslední v řadě, ale ne důležitosti je Henry, ohromný beauceron (francouzská rasa vypadající jako kříženec dobrmana a rotvajlera) s něžnou duší pacifisty. Henry měl pána, který z něj chtěl mít hlídače, to ale vůbec nešlo dohromady s jeho povahou.

HERCI filmu Hotel pro psy
Pro ústřední roli upovídané sestry Andi, která drží ochrannou ruku nad svým mladším bratrem, si filmaři vybrali vycházející hvězdu Emmu Roberts. Pro roli Bruce, malého bratra a technického koumáka hledali filmaři herce, který bude vtipný a zároveň dokáže zdůraznit výjimečnou stránku dětského génia. Svého Bruce našli v Jake T. Austinovi. Hlavní postavy doplňují tři další mladí herci. Zaměstnance místního zverimexu - Dava a Heather - hrají Johnny Simmons a Kyla Pratt.  Marka, komicky nešikovného teenagera, který pracuje v nedalekém supermarketu, hraje Troy Gentile. Sociální pracovník Bernie je nejspolehlivějším dospělým v životě Andi a Bruce. Je disciplinovaný, mají z něj respekt, ale zároveň je to jejich kamarád. Hraje ho na Oscara nominovaný Don Cheadle. Rodiče Andi a Bruce hrají Lisa Kudrow a Kevin Dillon. Tito stárnoucí muzikanti, zoufale toužící stát se rockovými hvězdami, si bohužel nedokážou přiznat, že jejich hudba je naprosto zoufalá.

(on)


Zdroj: Bontonfilm.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
těším se až to uvidímSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles