8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prokletý ostrov - nový horor, pro všechny, kteří se rádi bojí

13. 03. 2010 | Novinky

Píše se rok 1954, svět se nachází uprostřed studené války a policejní maršál Teddy Daniels (na Oscara třikrát nominovaný Leonardo DiCaprio) a jeho nový parťák Chuck Aule (Mark Ruffalo) jsou pověřeni, aby na odlehlém ostrově vyšetřili záhadné zmizení několikanásobné, zkušené vražedkyně, které se podařilo utéct z téměř hermeticky uzavřené léčebny.


Vyšetřovatelé se tak nedobrovolně dostanou na zapomenutý ostrov, kde obklopeni podezřívanými psychiatry a jejich nebezpečnými, psychopatickými pacienty, začínají tušit, že ne vše je zde takové, jak se na první pohled zdá. K ostrovu se blíží ničivý hurikán, proto vyšetřování postupuje rychle.  Se stupňující se bouřkou se násobí podezření a záhady, které jsou následovány dalšími,  ještě horšími a nečekanějšími.


ukazkaUzavřené zdi našeptávají zvěsti o temných kospiracích, represivních léčebných metodách, tajných strážích a dokonce přítomnosti nadpřirozeného, nepolapitelného důkazu. Teddy, pronásledovaný v temných chodbách děsivými skutky místních obyvatel a neznámými praktikami vynalézavých doktorů, si začíná uvědomovat, že čím dál se bude dostávat ve vyšetřování, tím víc bude konfrontován s vlastními, zničujícími obavami. A že se možná z ostrova nedostane živý.

Nový film Martina Scorseseho, Prokletý ostrov, kde v hlavních rolích zazáří Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley, Michelle Williams, Emily Mortimer, Patricia Clarkson a Max von Sydow.  Režie se ujal Martin Scorsese podle scénáře Laety Kalogridis, námět vycházel z knihy Dennise Lehaneho


Odkrytí Prokletého ostrova: Postavy


Ve středu děje  Prokletého ostrova je roztříštěný zážitek životem těžce zkoušeného válečného veterána a policejního maršála Teddyho Danielse, který při vyšetřování na izolovaném ostrově stále víc nabývá dojmu, že ho někdo manipuluje, sleduje či mu dokonce podsouvá halucinogenní drogy, které ho posouvají na končící hranici zdravého rozumu.


Ve chvíli, kdy byl osloven režisér Scorsese, producenti doufali, že nabídku na hlavní roli přijme Leonardo DiCaprio. Jednak proto, že se na roli velmi dobře hodil, jednak kvůli jeho mimořádně úspěšné spolupráci se Scorsesem. Ten s jejich volbou plně souhlasil. “Po naší práci na  Ganzích New Yorku, Letci a Skryté identitě, jsem si hned říkal, že by měl na tomto filmu pracovat. Věřil jsem, že se dokáže ponořit do psychologicky a citově náročných stavů, kterými Teddy prochází. Jestli jsem ho někdy před tím viděl hrát něco takového? Tímto způsobem nikdy. Jak stárne, jde hlouběji a hlouběji.” 


ukazkaDiCaprio byl po přečtení scénáře rozhodnutý okamžitě. “Zapůsobilo na mne mnoho věcí. Teddy přijíždí na ostrov, aby rozluštil záhadné zmizení, ale sám má vlastní tajemství. Je v mnohem komplikovanější situaci, než se na první pohled zdá. Příběh má strašně moc rovin, je to jako několikapatrový koláč.” DiCaprio strávil velkou část příprav pochopením policejního výcviku v 50. letech, zkušeností válečných veteránů a psychiatrických metod v léčebných zařízeních dané periody. Největší část přípravy ale jako už tradičně představovaly dlouhé a důkladné rozhovory se Scorsesem. 


Podivná a skutečná historie psychiatrických léčeben


Prokletý ostrov se odehrává v šokujícím světě psychiatrické instituce 50. let minulého století, krátce před tím, než přišly zásadní reformy upravující podmínky v těchto zařízeních. Izolace pro šílence jsou známé od dob středověku. I před tím se objevovaly úvahy, jak s podobnými lidmi nakládat, jedním ze způsobů bylo posílání těchto vyvrhelů na lodích na širé moře.


ukazkaVzorem pro americké léčebny byly ty evropské ze 16. a 17. století. Jedním z nejděsivějších příkladů byla londýnská nemocnice Bethlehem Hospital (později známá jako Bedlam Hospital), kam měla veřejnost za nízké vstupné přístup, aby sledovala a provokovala šílené, řetezy uvězněné pacienty, kteří byli považováni za nástroje ďáblovy touhy.


Koncem 18. století se ve Francii objevily první pokusy změnit bezokená vězení ve světlá zařízení. Vyléčení několika pacientů dávalo naději, že tento typ je správným řešením. Přesto nadále pokračovalo používání nelidských praktik typu napínání na kola nebo násilné navracení ke zdravému rozumu.
Dalších 150 let zůstaly evropské léčebny místy opředenými strachem a odporem.


Hlavní postavy


LEONARDO DICAPRIO (Teddy Daniels) je držitelem mnoha ocenění a tří oscarových nominací. Poslední získanou cenou je nominace na Zlatý glóbus 2009 za roli Franka Wheelera v dramatu Nouzový východ.
Zatím poslední oscarovou nominaci získal v roce 2007 za výkon v dramatu Krvavý diamant. Ve stejném roce hrál v oscarovém snímku Skrytá identita, který byl jeho třetí spoluprací s režisérem Martinem Scorsesem.
Druhou nominaci na Oscara mu přinesla biografická role Howarda Hughes ve ve Scorseseho Letci.


MARK RUFFALO (Chuck Aule), jeden z nejvyhledávanějších herců současného Hollywoodu, se plynule pohybuje mezi filmovým plátnem a divadelními prkny. Spolupracoval s režiséry zvučných jmen, jako Ang Lee, Martin Scorsese, Michael Mann, David Fincher, Fernando Meirelles a Michel Gondry.  Nedávno hrál v dobrodružném dramatu Where the Wild Things Are a krimi komedii Bratři Bloomovi. V roce 2008 jsme ho mohli vidět ve filmu Fernanda Meirellese s názvem Blindness.      


MICHELLE WILLIAM (Dolores) proslavila role v dramatu Návrat ke Ztracené hoře, která jí mimojiné přinesla i oscarovou nominaci.
Naposledy jsme ji mohli vidět v nezávislém snímku Wendy and Lucy. 
V roce 2004 obdržela kladné kritiky za výkon v Přednosta, o tři roky později uspěla s filmem  Země hojnosti.


Prokletý ostrov je v našich kinech již od 25. 2. 2010


Zdroj: Bioscop.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Prokletý ostrov - nový horor, pro všechny, kteří se rádi bojí:

Prokletý ostrov - nový horor, pro všechny, kteří se rádi bojí
Prokletý ostrov - nový horor, pro všechny, kteří se rádi bojí
Prokletý ostrov - nový horor, pro všechny, kteří se rádi bojí
Prokletý ostrov - nový horor, pro všechny, kteří se rádi bojí
Prokletý ostrov - nový horor, pro všechny, kteří se rádi bojí
Prokletý ostrov - nový horor, pro všechny, kteří se rádi bojí
Prokletý ostrov - nový horor, pro všechny, kteří se rádi bojí
Prokletý ostrov - nový horor, pro všechny, kteří se rádi bojí
Prokletý ostrov - nový horor, pro všechny, kteří se rádi bojí
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
super film a brutální rozuzleníSmajlík doporučuji!!!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles