Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mamas & Papas - Intimní velkofilm Alice Nellis

8. 04. 2010 | Novinky

Autorka úspěšného filmu Tajnosti, který získal Českého lva pro nejlepší domácí snímek roku 2007,  scenáristka režisérka Alice Nellis uvede v dubnu do kin nový autorský film Mamas & Papas. Premiéra je naplánována na 15.4. 2010.


Film vzniká ve společnosti U.F.O. Pictures, která  koprodukovala film Sklapni a zastřel mě a  jako výkonný producent se podílela na vzniku řady českých filmů – v posledních letech například na úspěšném snímku Jana Svěráka Vratné lahve, právě na Tajnostech Alice Nellis, na komedii Bobule Tomáše Bařiny.


ukazkaHerecké obsazení tvoří řada zkušených herců. S řadou z nich Alice Nellis již pracovala v divadle nebo ve filmu – jako například s dvojnásobnou držitelkou Českého lva Zuzanou Bydžovskou, Marthou Issovou, Filipem a Michalem Čapkovými a Zuzanou Čapkovou. V jedné z rolí se objeví  Ivan Shvedoff, který má za sebou i role ve velkofilmech Nepřítel před branami nebo Bournův mýtus a společně s Aňou Geislerovou si zahrál ve filmu England!


Natáčení proběhlo v Praze, v Ostravě, v Dominikánské republice, v Egyptě a Tunisku. Film do kin uvede společnost FALCON.


Příběhy moderního rodičovství


Příběh filmu tvoří mozaika osudů několika manželských či partnerských dvojic, které v určitém zlomovém bodě života řeší otázky chtěného, nechtěného, vytouženého nebo zmařeného rodičovství. Záměrem scenáristky a režisérky Alice Nellis je ukázat  pomocí souběžného vyprávění několika příběhů, že problém moderního rodičovství je širší a hlubší než konkrétní situace kterékoliv jednotlivé postavy.


 „Spoje mezi příběhy, přechody tam a zpět mezi různými světy a různými podobami téhož principu vyjadřují relativitu a absurditu daných situací,“ říká Alice Nellis a dodává: „ Zatímco vidíme, že žena zvažující možnost dát dítě k adopci věří, že její problém by jednoduše vyřešil dostatek peněz, příběh lékařky, která ztratila své dítě, nám sděluje, že peníze neznamenají nic.


Zatímco mladý pár směřující k interrupci si myslí, že svůj život zachrání tím, když nebude mít dítě, manželé, kteří se rozhodnou pro adopci, jsou přesvědčeni, že jejich vztah dítě zachrání. Všechna řešení jsou relativní. V jádru se vždycky dostaneme k jednoduchým přírodním zákonitostem, těm o životě a smrti, a našim přirozeným vrozeným povinnostem a zákonům, které nejsme schopni obejít, bez ohledu na to, jak moc se snažíme. Ale stejně se o to stále pokoušíme
.“  


ukazkaTéma vztahů mezi rodiči a dětmi se prolíná vlastně všemi filmy  Alice Nellis – od debutu Ene Bene až Tajnostem. Čím ji právě rodičovství tolik přitahuje, že se na něj stále snaží dívat z rozličných úhlů? „Téma vztahu dětí a rodičů je cosi, co tvaruje celý náš život, ale nejen osobní. Výsledkem rodinné výchovy a prostředí, v němž vyrůstáme, jsme formováni i na úrovni společenské,“ říká režisérka.


Producent David Rauch hovoří o  Mamas & Papas s nadsázkou jako o intimním velkofilmu. „Když jsem si přečetl scénář, napadlo mě, že v dnešním světě existuje touha po vzrušení a adrenalinu, za který jsou lidé ochotni platit nemalé částky v touze dosáhnout velkých emočních zážitků, ale často je zaskočí  v podstatě jednoduché emoce spojené s podstatou rodičovství. Alice dokáže pojmout intimitu a velké lidské  city sobě vlastním, neopakovatelným způsobem, který se divákovi neomylně dostane pod kůži, “ říká producent.


ALICE NELLIS, scénář,režie
Vystudovala pražskou konzervatoř, anglistiku a amerikanistiku na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy a scenáristiku na FAMU. Pracovala jako překladatelka, spolupracovala s hudebními soubory, od roku 2002 vyučuje na FAMU.


V roce 2000 debutovala filmovou komedií Ene Bene s Ivou Janžurovou a její dcerou Theodorou Remudovou v hlavních rolích. Film získal řadu mezinárodních ocenění, mimo jiné hlavní cenu na MFF v San Francisku. Spolupráce s Ivou Janžurovou a jejími dcerami – herečkami Theodorou a Sabinou Remundovými pokračovala filmem Výlet (2002), za který získala Cenu nových režisérů na 50.MFF v San Sebastianu. Za scénář k filmu Výlet získala autorka Českého lva za nejlepší scénář roku 2002. Jako herečka se objevila ve filmu Sluneční stát aneb Hrdinové dělnické třídy, je autorkou textů k písni filmu Všechno nejlepší!


Intenzivně se věnuje také divadelní režii. Spolupracuje s Divadlem Na zábradlí (Perfect Days), Divadlem Bez zábradlí (Láska, Když tančila), Café Theatre Černá labuť (Lidský hlas, Růžový šampaňský) nebo Divadlem v Řeznické (Pomoc). V Divadle Na zábradlí inscenovala vlastní hru Záplavy, za níž získala 3. místo v dramatické soutěži Cen A. Radoka, v Divadle Bez zábradlí režírovala představení Cesta dlouhého dne do noci se Zuzanou Bydžovskou, Jiřím Bartoškou a bratry Čapkovými. V roce 2007 natočila v produkci Jana Svěráka film Tajnosti.  Film získal Českého lva pro nejlepší snímek roku, Cenu kritiků a Ramunas Greičius si odnesl Českého lva za kameru. Připravuje filmové drama Lidice.


Nový film Mamas & Papas, uvidíte v našich kinech již od 15.4.2010!


Zdroj: Falcon.cz 


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
upoutávky jsem viděla, ale možná to bude dobrý film Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Třeba to bude dobrý film, ale dle upoutávek a hereckého obsazení, nemohu předem hodnotit celek, mnohdy se zdají upoutávky skvělé a celek vyšumí, takže uvidíme.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles