Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Žijte bio celé září

9. 09. 2007 | Novinky
Chcete začít „žít bio“ ale nevíte jak či kde začít? Nejste sami. Přesto, že je dnes stále jednodušší biopotraviny v prodejnách najít a že lidí, kteří chtějí biopotraviny začít nakupovat rychle přibývá, mnozí mohou být stále zmateni, co vlastně „bio“ znamená. Září - měsíc biopotravin vám rozhodnutí „žít bio“ usnadní.

Kampaň Září-měsíc biopotravin a ekologického zemědělství vám pomůže zorientovat se a učinit první kroky k tomu, aby se biopotraviny staly každodenní součástí vašeho života. V Měsíci biopotravin proběhne téměř sto akcí, které vás informují o výhodách biopotravin a nadchnou pro jejich konzumaci. Měsíc bio proběhne pod záštitou a za finanční podpory Ministerstva zemědělství a Ministerstva životního prostředí České republiky.

Žijte bio celé září Letošní třetí ročník je zatím největší. Do kampaně se zapojí stovky prodejen, ekofarem a výrobců biopotravin, kteří spojí své síly a pomohou vám objevit, pochopit a následně si pochutnávat na biopotravinách. Nahlédněte do kalendáře na www.mesicbiopotravin.cz a určitě najdete zajímavou akci ve vašem regionu.

Stále více lidí ví, že značka BIO označuje potraviny pocházející z ekologických farem, potraviny, které byly produkovány způsobem, který je v souladu s přírodními principy. Ekologické farmy nepoužívají chemické pesticidy, geneticky upravené organismy ani umělá hnojiva.

Žijte bio celé září „Přesto, že v Česku v posledním roce přibylo ekologických farem, jejich produkce zatím nedostačuje pokrývat poptávku. Zvýšený zájem spotřebitelů o české biopotraviny a ekologický způsob hospodaření by měl dát zemědělcům signál, že přechod na bio hospodaření je správným rozhodnutím“, říká koordinátor akce Tom Václavík.

Začněte žít bio – je to jednoduché

Abyste mohli v září začít „žít bio“, je pro vás připraveno několik možností, jak vám to usnadnit. Otevřete www.mesicbiopotravin.cz a…:
- Vyhrajte bio: udělejte si jednoduchý on-line Bio kviz a vyhrajte víkend na ekofarmě pro celou rodinu nebo desítky dalších cen!
- Navštivte farmu: detailní popis všech akcí v Září a důvody, proč je skvělé navštívit ekofarmu osobně.
- Ochutnejte bio: bioprodejny po celé České republice pro vás nachystaly ochutnávky, přijďte vyzkoušet.
- Nakupujte bio výhodně: ve stovkách prodejen najdete v září biopotraviny za výhodné ceny.
- Vařte bio: nakoupili jste a nevíte, jak uvařit? Nenechte si zajít chuť a vyberte si z desítek výborných receptů od předních „bio šéfkuchařů“.
- Bio příběhy: podělte se s ostatními o svůj jedinečný „bio příběh“ .

Žijte bio celé září

Stovky prodejen nabízejí slevy

Více než čtyřicet bioprodejen svazu PRO-BIO nabídne v září zákazníkům ochutnávky a zvýhodněný nákup 45 bio výrobků, mnohé z nich novinky na trhu, které do speciální akce dodalo celkem devět českých výrobců biopotravin a obchodníků.

Přijďte ochutnat a nakupit

Biopotraviny jsou dnes běžně dostupné ve více než dvou tisících maloobchodních prodejen po celé České republice, nejen ve specializovaných bioprodejnách - vyzkoušet je tedy může opravdu každý. Maximálně čerstvé a pravděpodobně nejlevnější bioprodukty nakoupíte přímo na ekologických farmách. V září, kdy je sklizeň v plném proudu, je vhodné zajet si na ekofarmu a nakoupit čerstvou zeleninu a ovoce, mléko či sýry. Navíc spojujete příjemné s užitečným...výlet na farmu je skvělá aktivita na víkend, potěší vás i vaše děti. „Navštívit ekologickou farmu a přesvědčit se na vlastní oči, jak ekologický systém hospodaření pracuje v harmonii s přírodou, je skvělá příležitost pro ty, kteří k biopotravinám zatím nezískali důvěru“, říká Martin Hutař, ředitel společnosti PRO-BIO.

Žijte bio celé září V památkově chráněné rezervaci lidového stavitelství v Krátké u Sněžného na vás v sobotu, 22. září čeká Bramborová slavnost a biojarmark. Můžete se těšit na koncert harmonikáře, vystoupení horáckých tanečních souborů, výstavu "Jak se dřív žilo a jedlo", prodej biobrambor a jiných biopotravin, soutěže a hry, ochutnávky biobrambor, bio-bramboračky a Fair Trade výrobků, a mnoho dalšího.
Pokud chcete vědět, odkud pochází vyhlášený bio mošt z Bílých Karpat, nenechejte si ujít slavnostní začátek další sezóny moštárny v Hostětíně 23. září nazvaný Oslava jablek – tradičního ovoce Bílých Karpat.
Kozí sýry značky DoRa v typickém modrobílém obalu z moravské ekofarmy manželů Dobrovolných jistě zná řada příznivců bio. V sobotu 29. záři si můžete zajet do Ratibořic a podívat se nejen na stále se rozrůstající stádo koz, ale také poodhalit výrobní tajemství vyhlášené chuti kozích sýrů a pomazánek.
Společně důstojné sbohem létu při festivalu tance, divadla, her, nápojů a pokrmů budete moci dát 29.září na Festivalu sklizně a podzimu v historické vesnici řemesel a umění Botanicus v Ostré u Lysé nad Labem.

Žijte bio celé září

Biojarmarky táhnou

13.9. Den pro zdraví aneb Žiju zdravě, žiju bio - Den pro zdraví Městské části Praha 8
15.9. Biojarmark v rámci Královéhradeckých Dožínek
21.9. Biojarmark v Českém Těšíně
21. a 22. 9. Brněnský biojarmark
11.9. Biojarmark v Chrudimi
5. 10. Biojarmark ve Žďáře nad Sázavou
6.10. Jihlavský biojarmark

Všechny cesty vedou...na internet
Podrobnosti o všech vyjmenovaných akcích a mnohé další je možno nalézt na www.mesicbiopotravin.cz. Kromě toho také Bio kviz, spoustu tipů na aktivity v září, argumenty proč kupovat biopotraviny, recepty na bio jídla a adresy bioprodejen a ekofarem.

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jsou dost daleko.....od naseho mesta a trznici kam lide vozili sve vyrobky nam mesto zrusi. Ach jo.
Obrázek uživatelky
profil
je asi zdravější,ale ceny jsou opravdu od běžných dost vyšší
Obrázek uživatelky
profil
Biovýrobky nakupuji zcela běžně a rozdíl v ceně mi nepřijde až tak veliký.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles