Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Biopotravinám mohu důvěřovat

21. 07. 2009 | Ze společnosti
Jubilejním pátým rokem se bude letos v září oslavovat Měsíc ekologického zemědělství a biopotravin. Akce je největší a nejvýznamnější propagační aktivitou zaměřenou na ekologické zemědělství a biopotraviny v České republice a proběhne pod záštitou Ministerstva zemědělství České republiky.

Stejně jako předchozí roky, má i letošní Měsíc ekologického zemědělství své heslo, a to „Biopotravinám mohu důvěřovat“. Cílem kampaně je totiž podpořit důvěru veřejnosti v ekologické zemědělství informováním o nezávislém kontrolním systému a garancí dodržování pravidel v celém dodavatelském řetězci biopotravin, tak zvaně „od vidlí, až po vidličku“.

Lidé již díky několika informačním kampaním ví, co to jsou biopotraviny, nicméně zatím dostatečně neznají důvody, proč biopotraviny kupovat a jsou někdy skeptičtí k dodržování pravidel a principů ekologického zemědělství.

Organizátoři letošní kampaně proto budou veřejnost prostřednictvím internetové stránky Měsíc biopotravin.cz detailně informovat o pravidlech a systému kontroly ekologického zemědělství a garancích, které každá Biopotravinám mohu důvěřovatpotravina označené značkou „BIO“ spotřebitelům přináší.

Cílem kampaně je informovat co nejvíce lidí o principech a pravidlech ekologického zemědělství, povzbudit je, aby biopotraviny ochutnali a na vlastní oči se přesvědčili, jak ekologičtí zemědělci hospodaří.

Co se bude dít během Měsíce biopotravin?

Během září otevřou pro veřejnost své „brány“ desítky ekologických farem a uspořádají speciální akce, jako „dny otevřených dveří“, pikniky, ukázku práce se zvířaty nebo na poli při sklizni, ochutnávky, procházky naučnými stezkami uvnitř farmy a přednášky. Do akce se zapojí i výrobci a prodejci biopotravin formou ochutnávek, prezentací nových produktů a slev. Bioprodejny budou pro své zákazníky kromě ochutnávek organizovat výlety na ekofarmy a přednášky místních ekozemědělců. Budou organizovány regionální Bio dožínky a bio jarmarky a mnoho dalších akcí.

Na biofarmu!

Dnes jsou biopotraviny běžně dostupné v tisících maloobchodních prodejen po celé České republice, vyzkoušet je tedy může opravdu každý. Maximálně čerstvé a pravděpodobně nejlevnější bioprodukty nakoupíte přímo na ekologické farmě. Zejména v sezóně je velmi výhodné zajet si na ekofarmu a nakoupit čerstvou zeleninu či ovoce. „Navštívit ekologickou farmu a přesvědčit se na vlastní oči, jak ekologický systém hospodaření pracuje v harmonii s přírodou, je skvělá příležitost pro ty, kteří k biopotravinám zatím nezískali důvěru“, říká Tom Václavík, koordinátor kampaně.


Zdroj: Měsíc biopotravin.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Než věřit biopotravinám, tak to radši uvěřím tomu, že bude dnes 1. září venku -45stupňů na slunci
Obrázek uživatelky
profil
Já si také myslím, že ne všechny potraviny BIO tomu odpovídají, hlavně, že tam mají ten nápis a hned naskočí slušná cena. Ale pro 5ti člennou rodinu je to tak zrujnování rozpočtu.
Obrázek uživatelky
profil
dete se podívat jak vypadá eko zemedelství,treba do malého kravína-stejné jako normální,jen nedávaj srot s vitamínama a zemedelec který na postrik nemá,má také bio produkty,jen má mensí dotace,takze je to kravina která tluce vesnicany do ocí a delá z mestských lidí hlupáky Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Co se pamatuju, tak třeba bio máslo vyšlo v hodnocení nejhůře
Obrázek uživatelky
profil
Pokud bych je měla kupovat, nemám za týden z čeho nakupovatSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles