Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jamie Oliver a Billy Granger opět v akci

9. 09. 2009 | Televizní tipy
TV Spektrum si pro své diváky připravila od září nové seriály z oblasti vaření, pochoutek a skvělých tipů, které se mohou při vaření určitě hodit. Také máte rádi kulinářské show? A dostanete při jejich sledování vždycky na něco chuť? Pak se s námi vydejte za světoznámým kuchařem a restauratérem Billy Grangerem, který nás zavede do Austrálie a seznámí nás s tamními recepty v pořadu Billova neposedná vařečka.  Kdo by neznal Jamieho Olivera! Také on se od září objevuje na Spektru, a to v pořadu Jamieho vláda nad jídlem.

Billova neposedná vařečka

sobota a neděle po 17 hod na Spektrum TV

Bill GrangerBill Granger, australský televizní kuchař Spektra, dnes už vlastní několik restaurací a je mezinárodně uznávaným autorem kuchařských knih. Pochází z Melbourn a již od mládí se zajímal o přípravu pokrmů. Donutilo ho k tomu to, podle jeho slov, že jeho maminka vařila hrozně a on měl jídlo rád. Když pak odešel na uměleckou školu do Sydney a zde si přivydělával i jako číšník, propukla jeho vášeň pro vaření naplno. Na počátku jeho velkého úspěchu stála "míchaná vejce", které připravoval svým postupem se smetanou a na které dodnes lidé stojí frontu kolem obytného bloku s kavárnou, aby si je mohli dopřát. Diváci televize Spektrum mohli být dosud jeho hosty prostřednictvím třináctidílného seriálu. Bill si ale nyní umanul, že obecenstvu přiblíží svou rodnou vlast. A tak s ním tentokrát můžeme nejen vařit, ale i cestovat po Austrálii, přičemž po zhlédnutí všech sedmi dílů nového cyklu budou naše kulinářské znalosti obohaceny o více než 40 receptů.

Tak neváhejte a vydejte se s námi a s Billem do Austrálie!


Jamieho vláda nad jídlem 

sobota a neděle po 12 hod na Spektrum TV

Populární britský televizní kuchař Jamie Oliver si získal srdce mnoha milionů televizních diváků nejen svými lahodnými pokrmy, ale zejména svou osobností a pohodovým přístupem k vaření. Už od malička se zajímal o všechno, co se dělo v kuchyni. V dospívání si přivydělával loupáním brambor a rozhodl se, že se bude vařením živit. Poprvé se setkal s kamerou v pořadu o River café, kde tehdy pracoval. Celý štáb jednoduše okouzlil a nabídky na vlastní pořad se jen hrnuly. Jamieho kouzlo tkví v tom, že vaří jednoduše a s obrovským nadšením. Všechno u něj vždycky vypadá tak nějak nedbale a mimochodem, díky čemuž mají všichni pocit, že umějí vařit už jen tím, že se na Jamieho dívají. Jeho značkou jsou rozcuchané vlasy, trochu roztrhané džíny, ošoupané tenisky, kostkovaná košile. Je okouzlující, protože je úplně normální.

Jamie OliverZatímco se Jamie pokoušel reformovat gastronomickou nabídku anglických školních jídelen, přišel na to, že problém je závažnější, než si původně myslel. Nejen školní jídelny mohou totiž za to, že ve Velké Británii – a prakticky všude v Evropě – vzrůstá počet dětí s tělesnou nadváhou. Zejména na venkově je velmi častý jevem, že děti jedí hotová jídla nebo polotovary, po kterých se rapidně tloustne. Proto se Jamie rozhodl, že založí hnutí, které se bude snažit docílit toho, aby matky denně dávaly na stůl rodiny čerstvě připravené pokrmy. A chce je přesvědčit, že jde i za málo peněz vařit rychle, a přitom chutně, zdravě a výživně.

Zdroj: Spektrum TV

Sixtie
ChytraZena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
mám moc ráda, jen škoda, že už nebydlím ve městě, tam jsme Spektrum chytali, teď už ne Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles