8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Karolína, domácí kuchařka: Když přituhuje

26. 11. 2016 | Televizní tipy
Když se dny zkracují a venku už je trochu zima, pobývá známá protagonistka oblíbené kulinářské show Karolína Kamberská moc ráda doma. A útulnou domácí atmosféru ji baví podpořit dobrými a hřejivými jídly. Několik z nich naservíruje divákům i v dalším díle pořadu Karolína, domácí kuchařka již v sobotu 26. listopadu v 17.00 na Primě.

Karolína, domácí kuchařka – 26.11. 2016:


Polévka je grunt. To v našich končinách slýcháme poměrně často. Jednu z těch nejklasičtějších připraví i Karolína Kamberská. „Naši předkové považovali slepičí polévku za všelék. Dávali ji lidem po nemoci, malým dětem a také maminkám po porodu. Věřím, že je to opravdu všelék. Přinese teplo do těla a klid do duše,“ říká Karolína.

Karolína, domácí kuchařka: Když přituhujeDalší klasikou u nás je také svíčková. Většinou se dělá z hovězího masa s houskovým nebo karlovarským knedlíkem. Karolína se rozhodla pro zvěřinovou – z daňka. „Doma jsme dělali svíčkovou z králíka a bylo to naše rodinné slavnostní jídlo. Až v dospělosti jsem ochutnala tu ze zvěřiny.

Naprosto vynikající je z daňka, jelena nebo srnčího masa,“ prozrazuje Karolína. Svíčkovou doplňuje hrníčkovým knedlíkem. O hrníčkové metodě slyšela Karolína od maminky své kamarádky. „Kdysi jsem měla doma jednoduché hladké hrníčky, které se mi ani moc nelíbily. Jednou si o ně řekla maminka kamarádky, že je bude používat na hrnkové knedlíky. To jsem poprvé slyšela, že někdo dělá knedlíky v hrníčku. Vzala jsem si od ní recept a od té doby je dělám také,“ vzpomíná známá kuchařka.

Pro zvýraznění chutě dalšího receptu – pečené řepy – se perfektně hodí mimo jiné křen. „Ten byl odjakživa spojován s mužností. A v jedné staré kuchařce jsem se dočetla, že dokáže léčit všechny manželské neduhy,“ usmívá se Karolína. Zajímavou kombinací chutí předvede pak i s velmi oblíbenou laskominou – palačinkami. Ty si její rodina oblíbila s jablky ve slaném nálevu. „Palačinky jsou naprostá jistota. A nikdy není možné udělat jich dostatečný počet. Ať udělám jakýkoli sloupec, stejně rychle zmizí a všichni chodí a hledají nějaké další,“ směje se Karolína.      

Karolína, domácí kuchařka – recepty z epizody „Když přituhuje“:


•    Slepičí polévka se strouháním
•    Jemná dančí svíčková, houskový knedlík s brusinkami vařený v hrnku
•    Pečená řepa s praženými semínky a ostrým dipem
•    Palačinky plněné jablky ve slaném karamelu

Sledujte sedmý díl premiérové čtvrté řady pořadu Karolína, domácí kuchařka v sobotu 26.11. 2016 v 17.00 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
budu koukatSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles