8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Když vaří táta 28.10. 2012 – Halloween

28. 10. 2012 | Televizní tipy
Dýňová polévka, šunkové topinky a la mozzarella, pomalu pečený bůček potíraný marmeládou, mrkvový a banánovo-čokoládové cupcaky. To vše a ještě více uvidíte v pořadu Když vaří táta s datem 28.10. 2012. Halloween se blíží… Martin Polačko proto nakoupí hned několik krásně oranžových dýní Hokkaidó, aby měli kluci něco ze života, ale také něco dobrého, zdravého a teplého do žaludku.

Zatímco Mates vydlabává, táta s Kubou uvaří báječnou dýňovou polévku - konzistence fantastické, chuti ještě lepší! Na Víťu už ale nezbylo, co mu kamarád Martin ukuchtí? Šunkové topinky s mozzarellou. Pečený bůček potíraný marmeládou by sice mohl být podle Viktorova gusta, ale v zájmu své postavy si na tuto kalorickou a hříšně voňavou lahůdku radši ani nepočká.

Když vaří táta 28.10. 2012 – HalloweenAspoň zbyde na kluky, ti to určitě vylítají. Na glazuru potřebujeme tu nejlepší domácí marmeládu z višní a také něco bílého vína. „Chuť masa se solí a sladkou glazurou, to je koncert. To není maso, to je máslo,“ těší se kuchař ze svého díla. Lze kombinovat chuť bůčku s vínem? Nebo k němu musíme vždy podávat jen pivo?

Co se týče vína, má náš sommeliér odpověď na každou otázku… Iveta upeče tátovi a klukům mrkvový dort, který sice Martin snídal každý den v Americe, ale sám si ho ještě nikdy nedělal. Proto přiloží také ruku k dílu. „Konečně mám pořádného pomocníka,“ směje se Iveta.

A v pořadu Když vaří táta s datem 28.10. 2012 to nebude poslední sladká tečka, Jakub zkusí s tátou upéct ještě malé banánovo-čokoládové dortíčky cupcaky, na které dostal chuť. Ivetin recept se inspiroval v zámoří, proto na ně patří krém ze sýru Philadelphia. Nejen Kuba, ale i diváci se dozví něco o historii tohoto slavného termizovaného smetanového sýra. To vše samozřejmě v neděli 28.10. 2012 podvečer v pořadu Když vaří táta na Prima family.

Když vaří táta – 28.10. 2012:

Dýni na polévku je třeba očistit, možná i sloupnout, pokud je tak tvrdá, jako ta, co koupil Martin. Nebudeme ji vařit, ale zprvu ji upečeme doměkka na plechu a pečícím papíře v troubě, pokapanou olivovým olejem, osolenou a opepřenou, s trochou koriandru a chilli papričkou, která zvýrazní chuť dýně. Na základ budoucí polévky potřebujeme cibuli a pancettu, kterou si orestujeme na dně hrnce, kde se bude předpečená dýně vařit. Další chuťový rozměr dodá polévce zeleninový vývar, šalvěj a pár lžic zakysané smetany na závěr.

Šunkové topinky a la mozzarella, na které se už těší sommeliér Víťa, Martin připraví z kvalitního chleba, který se nejdřív opeče. Potřebuje také spařená a nadrobno pokrájená rajčata na „rajčatový kaviár“, který podusí na cibuli a česneku. Zeleninovou směs natře na topinky, ozdobí parmskou šunkou, mozzarellou, bazalkou a pokropené olivovým olejem je zapeče dvě minutky pod grilem.

Pečený bůček potíraný marmeládou potřebuje nejprve prosáknout marinádou z olivového oleje, česneku, kmínu, pepře a soli. Martin ji pěkně vmasíruje do naříznuté kůže. Na glazuru použije višňovou marmeládu, kterou nechá na mírném ohni zredukovat v bílém víně. Maso jí potře až ke konci pečení a zvýší teplotu, aby vznikla nádherná kůrčička. Normálně pečený bůček potřebuje až tři hodinky v troubě, můžeme také maso upéct pomalu při nízké teplotě.

Mrkvový dort je známý vláčný Když vaří táta 28.10. 2012 – Halloweenmoučník, do kterého Martin nasucho opeče piniová semínka a Iveta nastrouhá mrkev, bez níž by to samozřejmě nešlo. Je to olejová buchta, ale formu vymažeme máslem. Svěžest dodá těstu citronová šťáva i kůra, hlavní hmotu tvoří namleté mandle, další chuť a vůni dodají moučníku hrozinky namočené v rumu. Hutnější koláč ozdobí ochucené mascarpone.

Banánovo-čokoládové cupcaky si podle cukrářky Ivety žádají dobře promíchat nejprve sypkou část a potom i těsto s banány, čokoládou a podmáslím. Do vrchního krému přijde termizovaný sýr Philadelphia, vše ovoní pravá vanilka.

Tipy a triky pořadu Když vaří táta – 28.10. 2012:

Dýňovou polévku můžeme ozdobit dýňovými semínky a dýňovou salsou, která dodá mixovanému krému rustikálnější vzhled a autentičtější chuť.
Rajčata se lépe oloupou, když je nakrojíme do kříže a teprve pak spaříme ve vařící vodě.

Jádřince se dají z rozčtvrcených rajčat snadno vymáčknout palcem.
Rajčátka na kaviár raději krájejte ručně nožem, v mixéru by pravděpodobně vznikla kaše.

Bůček na pečení je dobrý středně prorostlý, vykostěný, ale s kůží. Čtverečky prokrojíme velmi opatrně už před naložením, jen kůži! Marináda se pak dostane všude a krásně provoní maso.

Když pečete bůček při nízké teplotě přes noc, spotřebujete mnohem méně energie a maso bude určitě měkké.

Silikonové formičky jsou velmi praktické hlavně na malé moučníky – nemusíme je už totiž vymazávat ani vysypávat moukou.

Chceme-li polevu zdobit pomocí cukrářského sáčku, je dobré ji nechat při pokojové teplotě. Když ji necháme vychladit, můžeme z ní pomocí lžíce tvarovat například nočky.

Další díl pořadu Když vaří táta sledujte již tuto neděli 28.10. 2012
od 18.00 na Prima family!


Zdroj, foto: Prima Family
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Dýni používám v kuchyni už pár let a taky už si pěstuji malé Hokaidičky, z těch je polévka nejlepší. Recept, který je nahoře uvedený, je moc složitý, já vařím polévku na způsob jako rajskou z čertsvých rajčat. Hodně cibule podusím na másle, přidám pokrájenou dýni (Hokaido neloupám), osolím a opepřím vařím do měkka, pak přidám petrželku, rozmixuji a podle chuti dosladím a vychutím šlehačkou... Mňam... Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dýni používám v kuchyni už pár let a taky už si pěstuji malé Hokaidičky, z těch je polévka nejlepší. Recept, který je nahoře uvedený, je moc složitý, já vařím polévku na způsob jako rajskou z čertsvých rajčat. Hodně cibule podusím na másle, přidám pokrájenou dýni (Hokaido neloupám), osolím a opepřím vařím do měkka, pak přidám petrželku, rozmixuji a podle chuti dosladím a vychutím šlehačkou... Mňam... Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
DÝNI JSEM JEDLA AKORÁT JAKO KOMPOT
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles