Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Komici na jedničku - Vladimír Menšík

3. 01. 2012 | Televizní tipy

Komici na jedničku - Vladimír Menšík

"Humor je vážná věc. Jakákoliv tvořivá práce se neobejde bez vnitřní pohody tvůrce. Radost a utrpení je možné v umění zúročit jenom tehdy, když je do hloubky zažité. Jsou sice v životě člověka události a situace nad jeho síly, ale častěji nás trápí a rozdrobují rozličné malichernosti, kterým připisujeme větší význam, než ve skutečnosti mají. Schopnost uchovat si vnitřní pohodu spočívá v tom, najít věcem pravé místo v žebříčku hodnot a věnovat se podstatnému. Populární může být na čas i diletant, zatímco dobrý herec někdy zůstává na okraji diváckého i odborného zájmu. Lidovost je v pravdivosti a ani humor není humorem bez lidskosti a laskavosti."

To jsou slova rodáka z moravských Ivančic, Vladimíra Menšíka, který je mnohými považován za nejlepšího českého filmového herce všech dob. Jeho kouzlo a geniální vypravěčství ovšem zůstane navždy zaznamenáno na filmových, televizních i rozhlasových záznamech jako dar příštím generacím. Jiří Sovák, kolega a přítel, o něm řekl:
"Nechal po sobě úsměv. Jen se řekne Menšík - a lidé se smějí. Je to lepší, než kdyby tady byl sto let a nezbylo po něm nic."

Vzpomínky i dveře do Muzea komiků otevírá znovu Petr Nárožný v nové řadě cyklu Komici na jedničku! Dále účinkují: Petr Menšík, Jiřina Bohdalová, Květa Fialová, Iva Janžurová a Václav Vorlíček. Režie Alena Činčerová

Vysílání: 03.1., 21.10 hod., ČT1


Vladimír Menšík nonstop

Česká televize zařadila opakování úspěšného zábavného pořadu "Vladimír Menšík nonstop". Tentokrát se vybíralo z desítek zábavných pořadů, které Vladimír Menšík uváděl a provázel svým typickým vyprávěním a anekdotami, ať o vztahu k ženám, rodině, Vánocům. Jeho humor je dosud nepřekonaný. Pro někoho může být i překvapivé, jak hezky zpíval a s jakou elegancí a s grácií se pohyboval. Nebylo snadné najít mezi scénkami ty, které se ne příliš často objevovaly na obrazovce.

Právě v nich jsou Menšíkovými výbornými spoluhráči Jiřina Bohdalová, Lubomír Kostelka, Waldemar Matuška, Marie Rottrová a všichni společně dokazují, že dobrý humor nestárne. A dále účinkují Valerie Čižmárová, Eva Pilarová, Jana Kociánová, Miloš Kopecký, Judita Čeřovská, Lucie Bílá, Jozef Króner, Eva Olmerová, Jan Libíček a mnoho dalších.
Připravili M. Maršálková, J. Štěpánek, M. Veselý, O. Svoboda a A. Berková. Vyrobilo Centrum zábavné tvorby.

Vysílání: 03.1., 22.05 hod., ČT1


Kam slunce nechodí

Někdy stojí člověk před těžkým rozhodnutím. Na jedné misce vah je morálka, na druhé peníze. Teoreticky snadná rovnice pro počestného člověka. Jenže být chudý, jak kostelní myš a porušením věrnosti pomoci svým nejbližším - to je dilema.

Prodám-li svou mravnost, může to přinést rodinné štěstí - To je motiv komedie "Kam slunce nechodí" a rozhodovat se budou v rolích zahradníka a jeho ženy Julie Vladimír Menšík a Iva Janžurová.

Vysílání: 03.1., 23.05 hod., ČT1


Zdroj: Česká televize

Mirka Bali
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
proč to nedají např. od 20 h a ne v jeden den, spousta lidí se na to pak nemůže podívat, když musí ráno brzy vstávat do práce Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
na co bych koukala, to dávají v takových vysílacích časech, že se toho nedočkám.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles