8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Léto s Italem - 21.8. 2012

21. 08. 2012 | Televizní tipy
V pořadu Léto s Italem, vysílaném 21.8. 2012 se Emanuele musí pomalu rozloučit s Elbou, kamarády a Itálií... Rád by proto uspořádal poslední večeři, nejlépe z vlastního úlovku. I když si od kamaráda půjčí prut a vyjede na širé moře, ryby neberou.

Pro úlovek na grilovačku si tedy zajde do starého přístavu a cestou divákům ukáže nejmalebnější kouty Portoferraia, dvě strážní věže, Napoleonův palác. Vydá se i po vlastních stopách kolem školky, kam chodil k řádovým sestřičkám, a po strmém schodišti, co vedlo k jeho ekonomce. Vlnu vzpomínek v něm vyvolá návštěva přímořské rodinné restaurace Emanuel, kde vyrůstal pod dohledem milujícího dědečka a nasával inspiraci a zkušenosti pro své pozdější podnikání v Praze.

Léto s italem - 21.8. 2012S trochou nostalgie jde v posledním dílu pořadu Léto s Italem vysílaném 21.8. 2012 pozdravit nynějšího šéfkuchaře a spolumajitele Amose, který převzal před dvaceti lety štafetu. Společně si uvaří bleskovou pastu s rajčaty, papričkami, bylinkami a kalamáry. V podzemí pod medicejským palácem prodává Amos špičkové ostrovní lahůdky. Manu si u něj koupí víno a báječný chléb na večer.

Přímo na břehu moře, kde míval děda ukotvený člun, usmaží polpettone neboli čufty babičky Zairy – recept z mletého telecího a hovězího. A pak už hurá za kamarády a zamávat divákům, kterým naposledy ukáže něco krásného, dobrého a zajímavého z rodné Elby. Nenechte si ujít poslední Léto s Italem odvysílané 21.8. 2012!

Léto s Italem 21.8. 2012 – na co se můžete těšit?


Emanuele miluje od dětství marmelády, proto zajde ke kamarádovi, který při jejich výrobě nepoužívá pektiny a podle osvědčených postupů a receptů zkouší stále nové a často velmi neotřelé kombinace. Druhá babička našeho Itala měla obchod s ovocem a zeleninou a vnoučkovi mazala na pečivo kvalitní džemy, takže se rád podívá na pokračování potravinářské tradice.

Dimitri před diváky posledního dílu pořadu Léto s Italem vysílaného 21.8. 2012 vyrobí marmeládu z hrušek, jablek, kakaa, kari a citronové šťávy. Sklenice se pasterizují při 87 stupních a pak se skladují víčkem dolů. Podle babičky budou i karbanátky z mletého masa s omáčkou sugo, ale tentokrát trochu jinak. Rajčata se jen uvaří a propasírují na Léto s italem - 21.8. 2012polpettone neboli čufty babičky Zairy. Výborně k nim chutná chléb od Amose, který vydrží měkký až týden. Proto karbanátek skončí jako hamburger à la Manu.

Na poslední grilovačku v pořadu Léto s Italem vysílaném 21.8. 2012 si Emanuele pozve kamarády, s nimiž kdysi trandil na mopedech a hrával fotbal. Koupil místního zubatce, kterého nafiletuje, do zářezů vloží rozmarýn a vše potře olivovým olejem. Grilovaný lilek, cuketa a dobré bílé víno chuťový koncert korunují.

Salute, vzkazuje divákům a těší se zase někdy na shledanou, protože Itálie je stále neprobádaná klenotnice.

Nenechte si ujít poslední díl pořadu Léto s Italem, který bude odvysílán 21.8. 2012 ve 21:20 hodin na
Prima Family


Zdroj, foto: Prima Family

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Léto s Italem - 21.8. 2012:

Léto s Italem - 21.8. 2012
Léto s Italem - 21.8. 2012
Léto s Italem - 21.8. 2012
Léto s Italem - 21.8. 2012
Léto s Italem - 21.8. 2012
Léto s Italem - 21.8. 2012
Léto s Italem - 21.8. 2012
Léto s Italem - 21.8. 2012
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík ty jeho recepty mi připadjí dost složité a drahé
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles