8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Policie v akci - 5. cyklus - 6.11. 2017

6. 11. 2017 | Televizní tipy
Čtyři případy, čtyři lidské osudy. Reální policisté, případy ukazující skutečný život a volání o pomoc. Televize Prima přináší na obrazovky novou sérii příběhů z každodenní policejní praxe. Další příběhy uvidíte už od pondělí 6.11. 2017 v 16.50.

Život nám přináší různé situace a jsou i takové, které nedokážeme vyřešit sami a potřebujeme pomoc mužů a žen zákona. Policisté v novém pořadu Policie v akci řeší drobné delikty a přestupky, ale i konflikty mezi manželi a podezření z trestných činů. Některé případy mohou sloužit jako varování, jak se nenechat podvést a okrást. Jiné příběhy vyvolávají úsměv, končí dobře či nápravou. A jsou i případy, kde není jiná možnost než pachatele zatknout a odvést na služebnu.

PONDĚLÍ

Policie v akci - 5. cyklus - 30.10. 2017Nešťastný otec

Třesoucí se tichý ženský hlas pracovnice antikvariátu oznamuje na tísňové lince, že zjevně opilý neznámý agresivní muž vyhazuje knihy z polic, vulgárně nadává, ničí věci, vyhrožuje násilím a strhává si oblečení. Při příjezdu policisté vidí, že žena si nic nevymyslela. Uprostřed regálů stojí muž (59), skelný pohled, kývá se ze strany na stranu, vráží do regálu a vyhazuje knihy. Evidentně je opilý, na otázky odpovídá nelogicky, spíš opakuje dokola, že je „všechno úplně na nic, nic nemá cenu, proč se to jen muselo stát, ty zatracený knížky už jsou na nic, když je Vojta nebude číst“ a jemu, že už je úplně všechno jedno.

V největším mužově řádění se v antikvariátu objeví jeho dcera (26). Jako mávnutím kouzelného proutku se z agresivního muže stává krotký beránek, přestane se prát a klást policistům odpor. Začne dokonce plakat. Policistům i prodavačce dcera omluvně vysvětlí, že jen nedávno zemřel při autonehodě její mladší bratr, otec od té doby pije a nedokáže přestat. S 3,5 promile alkoholu v krvi tak proto muž končí na protialkoholní záchytné stanici.

Muž v ložnici

Odpolední směna příjme na tísňové lince volání starší ženy, která třesoucím se hlasem oznamuje, že v domku, kde bydlí sama, právě našla neznámého spícího muže ve své posteli. Seniorka čeká na policisty venku, vypadá ustrašeně, po příjezdu hlídky se jí viditelně uleví. V ložnici pak skutečně najdou oblečeného, i když trochu zanedbaného mladého muže. Spí tak hluboce, že ho vzbudí až policisté. Kromě překvapeného výrazu vypadá mladík velmi rozpačitě. Zmateně koktá, snaží se pochopit, co se kolem něj děje. Omlouvá se, že ví, že to neměl dělat, ale byl prý strašně unavený a nechtěl smrdět. Vypráví, že jej druhý den nedaleko od domu seniorky čeká pracovní pohovor a tu práci moc potřebuje kvůli své nepříznivé životní situaci.

Domek si vyhlédl, když viděl jeho majitelku odcházet, a všiml si otevřeného okna v přízemí. Vlezl dovnitř, osprchoval se, ale pak jej zlákala postel, ve které prý nespal ani nepamatuje. Chtěl se prospat jen do chvíle, kdy se majitelka vrátí a on zas tiše proklouzne ven. Mladík se stále kajícně omlouvá, a i seniorka je z toho smutná, jen prý z leknutí mohla mít smrt. Policisté musí muže odvést, zajímá se proto, jak velký průšvih způsobil a zda vůbec stihne onen pohovor…

ÚTERÝ


Ztracený chlapeček

Policejní autohlídky si všimne malého osamoceného, asi dvouletého chlapečka na kole, který se motá na vozovce mezi auty. Chlapeček se vrátí na chodník, kde ho strážníci okamžitě zastaví a pokouší se s ním mluvit. Vzhledem k jeho věku ale není možné zjistit, kde má dítě rodiče. Chlapcův popis proto podají ostatním hlídkám městské policie. Na jeho základě začne pátrání v blízkém okolí chlapcova výskytu, zejména v místech, kam chodí rodiny s dětmi.

Nikdo však chlapečka nepostrádá. Hlídka, která malé dítě našla proto kontaktuje tísňovou linku Policie ČR. Právě tam se dozví, že popisovaného chlapce hledá neznámá žena. Jakmile se s ní strážníci spojí, je jasné, že se jedná o chlapcovu matku. Ta mezitím prožila okamžiky hrůzy. Policistům vysvětlila, že se jí malý syn ztratil z areálu holešovické tržnice, kde nakupovala, a sám dojel až na Ortenovo náměstí. Tam jej naštěstí našla policie. 

Manželka ve skříni


Na tísňovou linku volá v jedno víkendové dopoledne paní, že u sousedů v patře nad nimi se nejspíš perou manželé. Jsou slyšet rány a ženský pláč. Manželé mají údajně „italskou domácnost“. Tentokrát je z bytu ale slyšet enormní hluk. Policisté přijíždějí na místo, muž je do bytu pouští a tvrdí, že ho sousedé jen chtějí zničit, manželka prý doma vůbec není.

V pokoji je ale poznat, že věci nejsou, jak mají být, nábytek je narychlo urovnaný, muž má drápanec na paži. Hlídka se proto nenechá odradit a byt prohlíží. Ve skříni tak najde zbitou, vyděšenou manželku. Pod pohrůžkou smrti manžela poslechla a před policisty se schovala. Její muž tak skončil ve vazbě a bude se u soudu zpovídat z domácího násilí.

STŘEDA


Násilí kvůli heslům

Policisté dostali hlášení od mladé dívky, která tvrdí, že je v nebezpečí. Její bývalý přítel jí prý vězní na koleji a vyhrožuje jí. Na místě dívku skutečně najdou, údajný trýznitel tam ale není. Osmnáctiletá dívka popisuje, co se stalo. Její bývalý, dvaadvacetiletý přítel ji poté, co mu oznámila rozchod kvůli jinému muži, zamkl v pokoji a dožadoval se všech hesel od jejích sociálních sítí. Chtěl si totiž přečíst všechny konverzace, aby zjistil, jestli ho podváděla, už když spolu byli. To se jí samozřejmě nelíbilo a hesla sdělit odmítla. Různými výhružkami, svázáním, a dokonce násilím, o čemž svědčí modřiny, se jí snažil k tomu donutit.

Poté ji nechal několik hodinou samotnou, odešel jen s její kabelkou. Policisté mladíka nakonec najdou, všechno ale popírá, pokusí se i o útěk. Pod tíhou důkazů se ale přizná a hlídce ukáže také místo, kam zahodil kabelku bývalé přítelkyně. Vevnitř ale nic není, peněženku s doklady totiž prodal jistému muži, který podle něj obchoduje s kradenými doklady. Mladík tak bude mít policistům co vysvětlovat…

Rozlučka se svobodou

Policejní hlídka si v jednom z osobních vozů všimne mužů s kuklami na hlavách, jeden z nich má patrně v ruce i zbraň. Na místo proto okamžitě vyjíždí plně vyzbrojená zásahová jednotka. Posádku auta mají policisté za potenciálně nebezpečné pachatelé, proto proti ní použijí i namířené střelné zbraně. K překvapení zasahujících příslušníků se ale během chvilky ukáže, že se žádné přepadení ani jiný zločin nechystá. Muži celou situaci vysvětlují tím, že jde o poněkud adrenalinové překvapení pro kamaráda, který se loučí se svobodou. V zaparkovaném autě si před akcí jen „projížděli scénář a přehrávali si jednotlivé role“.

ČTVRTEK


Mrtvý pes

V pozdním odpoledni volá na policii důchodce (78), který našel na zahradě svého psa mrtvého a je přesvědčený, že ho otrávil soused (75). Při příjezdu policie se už oba muži agresivně hádají. Majitel psa policistům opakuje, že jeho psa otrávil soused, který jej prý vždy nesnášel, nadával na něj a několikrát mu vyhrožoval, že ho zabije, jestli s ním něco neudělá. Na důkaz svých slov senior ukáže kus vařeného masa, který on psovi nedal, našel jej ale na zahradě. Do sporu se zapojí také sousedova manželka (74).

Její muž potvrdí, že psa opravdu rád neměl, protože jim znepříjemňoval život, ale rozhodně jej neotrávil. Překvapí ho ale, že k činu se rozrušeně přizná jeho manželka. Prý jí pes naháněl hrůzu, protože byl agresivní, celé dny a noci štěkal a ona kvůli tomu nemohla spát. Sousedovi navíc několikrát utekl ze zahrady a ona se nemohla dostat domů, protože ležel před jejich brankou. Poslední kapkou bylo, když ji zvíře vyděsilo, že měla málem infarkt. Otrávila jej tak uvařeným kusem masa, do kterého nastrkala jed na krysy. 

Neodbytný bezdomovec


Policejní hlídka je přivolána k noclehárně pro lidi bez domova, do které se dobývá pětatřicetiletý muž z ulice. Je zjevně pod vlivem alkoholu, pracovnice noclehárny jej tak odmítly vpustit dovnitř – je to proti pravidlům zařízení. Muž nejprve odmítnutí přijal a odešel, po chvíli se ale vrátil a domáhal se umožnění přenocování. Přivolaní policisté mu znovu vysvětlí, že jeho přespání v zařízení není kvůli podnapilému stavu možné. Bezdomovec se rozčílí a reaguje podrážděně. Opakované výzvy k uklidnění nepomáhají, naopak se snaží vyvolaný konflikt ještě více vyostřit. Tvrdí, že si na něj pracovnice noclehárny zasedly.

Jak se ukáže, v noclehárně byl už v minulosti a dělal nevhodné návrhy jedné z dobrovolnic. Vzhledem k jeho chování musí hlídka použít donucovacích prostředků. Vzápětí si muž začne stěžovat na svůj nedobrý zdravotní stav – má prý hnutý krk a zcela jistě zlomený kotník. Od dobrovolnice, která je zároveň medičkou, ošetření ale odmítne. Policisté ho proto převezou na vyšetření do nemocnice a poté na záchytku.

PÁTEK


Výběr nejzajímavějších případů pořadu Policie v akci


Policisté budou přivolání k nočnímu klubu, kde se neznámá žena pustila do přítomného člena ochranky, prošetřovat budou také případ nalezené obálky s hotovostí tři sta tisíc korun. A utěšovat budou i ženu, která je přesvědčená, že je sledována neznámou osobou z auta s tmavými skly.

Sledujte pořad Policie v akci od pondělí 6.11. 2017 v 16.50 každý všední den na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !