8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Policie v akci 6: Ukradený longboard, znásilněná modelka, otcova pomsta – a mnohem víc příběhů

3. 02. 2020 | Televizní tipy
Reální policisté, případy ukazující skutečný život a volání o pomoc. Příběhy z každodenní policejní praxe, ať už se jedná o drobné přestupky, ale i větší konflikty nebo podezření z trestných činů, přináší divákům pořad Policie v akci. Některé případy mohou sloužit jako varování, jak se nenechat podvést, i jako návod na to, v jakých situacích se na muže zákona obrátit. Jiné příběhy vyvolávají úsměv. Jsou i případy, kde není jiná možnost než pachatele zatknout a odvést na služebnu.

Nejzajímavější případy tohoto týdne:


Ukradený longboard

Hlídka při běžné činnosti na pražské Letné zahlédne muže, který se motá po ulici a něco hledá. Když zastaví, sdělí jim, že mu někdo ukradl longboard. Bez problému hlídce přizná, že kouřil marihuanu, hlídce tyká a působí dost odrzle. Nicméně dá hlídce popis pachatele a ta se vydává pátrat nocí dál. Po chvíli mladíka ujíždějícího na longboardu dostihnou, ale ten se dává na útěk. Pomocí náhodného kolemjdoucího se jim ho podaří zastavit. Dopadený muž ale tvrdí, že longboard je jeho. Pod tíhou důkazů se ale přizná, že ho opravdu odcizil, ale snaží se tvrdit, že si ho pouze půjčil. Jelikož ale longboard stál více než 5 tisíc korun, může být mladík obviněn z krádeže.

Policie v akci 6: Ukradený longboard, znásilněná modelka, otcova pomsta – a mnohem víc příběhůModelka

Na linku 158 s pláčem oznamuje slečna Martina Pecháčková, že před nedávnem byla znásilněna neznámým pachatelem, což již v minulosti oznámila a právě teď poznala osobu, která ji pomohla znásilnit. Na místo je vysláno vozidlo policie. Hlídka přijíždí bez zapnutých majáků na místo, které jim sdělila oznamovatelka. Je to atraktivní mladá žena, pláče a je vidět, že je rozrušená. Jdou opatrně na místo, kde se nachází ona osoba, která sedí na lavičce s neznámou mladou ženou. Oznamovatelka v rychlosti shrne celou situaci. Před několika týdny jí tato žena zastavila na ulici s tím, že je z modelingové agentury a nabízí jí peníze za nafocení reklamního spotu, je totiž velmi krásná a přesně takovou dívku hledali.

Oznamovatelka přistoupila na rozhovor a chtěla vědět víc. Žena ji řekla, že víc ji řekne producent, kterému zavolala, a měl přijet zanedlouho na místo za nimi. Když přijel údajný producent, nastoupili společně do automobilu, kde ji napadli a pravděpodobně něčím omámili, odtud si už pamatuje jen útržky, jak ji znásilňují a poté odvezou autem na pole za Prahu, kde ji pohodili. Teď právě poznala ženu, která jí k producentovi a jeho kumpánovi do automobilu nalákala. Policisté řeknou ženě, ať čeká na místě a jdou svižným krokem za pachatelkou a pravděpodobně její novou obětí.

V tom ale na místo přijíždí automobil a zastavuje, oznamovatelka okamžitě začne hystericky křičet, že toto je to vozidlo, které přijelo i pro ni a ať ho policisté zastaví. Řidič ve vozidle křik slyší a auto z místa okamžitě odjíždí. Z místa se snaží utéci i pachatelka, tu však policisté zastavují, potencionální oběť celou situaci nechápe a jen stojí na místě. Pachatelka začne křičet, ať na ni policisté nešahají, že nic neudělala. Policisté se potencionální oběti ptají, na co se ji zde pachatelka ptala. Ta odpovídá, že jí nabízela přivýdělek nafocením reklamního spotu. Pachatelka odmítá tuto výpověď a křičí, že to není pravda. Oznamovatelka jen pláče a všemu přihlíží. Policisté kontaktují centrálu s informací o vozidle, které ujelo, podávají informace o značce vozidla a poznávací značce. Centrála je informuje, že se spojila s kriminální policií, která tento případ řeší a ta je již na cestě. Zanedlouho opravdu dorazí neoznačené vozidlo s kriminalisty, kteří krátce vyslýchají všechny tři ženy. Kriminalisté odváží pachatelku a policisté jedou za nimi s oznamovatelkou a svědkyní na centrálu, kde si kriminalisté všechny vyslechnou.

Další policejní hlídka slyší v radiové relaci hlášení jiné hlídky, kdy od nich odjelo osobní motorové vozidlo s pravděpodobnými pachateli trestné činnosti. Podle popisu poznávají vozidlo, které právě projelo kolem nich. Zapínají tak sirénu a snaží se vozidlo zastavit. Policisté přistupují k vozidlu a provádí lustraci mužů. Dozvídají se, že ani jeden z nich není hledaný, mají však z minulosti záznam, především z násilné činnosti. Centrála jim hlásí, že muži jsou podezřelý z násilné trestné činnosti v souvislosti s nedávným znásilněním a mají oba muže zajistit a počkat na příjezd kriminální policie, která prohledá automobil, který byl pravděpodobně součástí trestné činnosti. Toto hlášení slyší i muži ve vozidle a jeden z nich se dává na útěk. Toho ale po chvilce dostihne policista. Druhý pachatel je v klidu na místě a říká, že on nic neprovedl a nemá tak důvod utíkat, nebo se bát. Oba muži jsou zajištěni a přijíždí kriminální policie. Ta prohledává vozidlo a nachází foťák, ve kterém jsou fotky fotografie žen. Policisté odvážejí jednoho z podezřelých, kriminalisté druhého. Je zavoláno odtahové vozidlo, které odtáhne vozidlo pachatelů k pozdější analýze.

Otcova pomsta

Na linku 158 volá muž, že vidí dva muže, jak se perou. Hlídka přijíždí na místo a zjišťuje, že se jedná a muže a mladíka. Muž tvrdí, že přistihl mladíka, který jeho nevlastnímu synovi prodával drogy. Začal se s ním prát a několikrát ho udeřil. Mladík neustále opakuje, že je nevinný, že naopak mužův nevlastní syn je dealer. To muž nechce vůbec připustit, tvrdí, že jeho nevlastní syn je svatoušek. Záchranná služba si poraněného mladíka odveze a hlídka jde s agresorem pro jeho doklady. Doma se nachází i jeho nevlastní syn, který akorát motá jointa a na stole má rozložené více než malé množství marihuany. Návštěvu policistů rozhodně nečekal a vůbec mu to není po chuti. Nakonec se tedy ukazuje, že dealerem je nevlastní syn agresora. Muž se zhrozí, protože nejen že napadl nevinného, ale navíc je za svého nevlastního syna trestně zodpovědný. Ale stejně se h do poslední chvíle snaží bránit.

Sledujte nové příběhy Policie v akci od 3. února na Primě. Každý všední den v 16.50.



Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !