8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Show Jana Krause 2.11. 2012

2. 11. 2012 | Televizní tipy
Show Jana Krause s datem 2.11. 2012 bude opět plná zajímavých hostů i situací. Herečka, ale i zpěvačka Barbora Hrzánová, další zpívající herec Aleš Háma a úzce specializovaný historik Jan Seidl se představí v Show Jana Krause s datem 2.11. 2012.

Show Jana Krause 2.11. 2012 – hosté:

Barbora Hrzánová – herečka, zpěvačka skupiny Condurango, matka Tondy, kytaristy a houslisty z donucení, a oficiální tvář projektu „Kozy pro Tibet“ s posvěcením nejvyšší svátosti.

Show Jana Krause 2.11. 2012Aleš Háma – herec, který nazpíval píseň o českém showbyznysu. Sám autor tento počin nazval „legal showbiz protestsong". Okamžitě se z ní stal hit, který se šíří internetem.Textem věcně a vtipně komentuje dění okolo nejčtenějších kauz, které hýbou tuzemským tiskem. Rozebírá různé bulvární kauzy, styl Leoše Mareše a samozřejmě si nemohl nerýpnout do Ivety Bartošové.
 
Jan Seidl
– historik zabývající se homosexualitou, autor knihy o homosexualitě v českých zemích od roku 1867 do současnosti. Na letošní Prague Pride zaujal mladý historik přednáškovým cyklem Buzince našich bab a dědů, ve kterém shrnoval historii homosexuality v českých zemích a snažil se mj. ukázat, že tato historie je plná pozoruhodných příběhů. Homosexualitu potírala policie za Masaryka i za komunistů a od toho se odvíjely osudy řady lidí. Proč jeho publikace o homosexualitě začíná rokem 1867?

 „Protože z tohoto roku pochází první historický pramen, kdy někdo v českých zemích popisuje, že jej přitahují lidé stejného pohlaví," vysvětluje Seidl. Dříve prý také bývaly popisovány pohlavní styky homosexuálů, nicméně lidé to brali jako hřích, smilstvo proti přírodě, nikoli jako něco, co tvoří jejich osobnost. Za Masaryka byli homosexuálové trestáni vězením, ve stejné době na Slovensku paradoxně za homosexualitu trest nehrozil.

A tak není divu, že prvorepubliková lesbická aktivistka Jana Mattuschová se pohoršovala, že zatímco v Praze dvě ženy spolu nemohou nic mít, v Bratislavě mohou dovádět v hotelu a nikomu to nevadí. Nejslavnější homosexuální proces první republiky byl veden proti Heinrichu Ruthovi – byl pravou rukou Konráda Henleina a ve vězení spáchal nakonec sebevraždu. Za první republiky však paradoxně oficiálně vycházel i časopis pro homosexuály: Hlas sexuální menšiny, kde byla mj. i seznamka, seznam „homosexuálních" restaurací atd.

V trestních kauzách za první republiky i za socialismu se objevují zejména muži, ale doba patřila i „slavným" lesbám: ve 30. letech šlo třeba o případ dvou Emílií. Jedna z Čelákovic, druhá z Mělníka, scházely se v Praze. Byly spolu tři roky, ale pohádaly se a jedna druhou udala. U soudu nakonec obě dostaly jen podmíněný trest. Během války se zase proslavily číšnice Anežka a Anna. Policie na udání objevila jejich milostnou korespondenci a obě šly „sedět" natvrdo, jedna na rok, druhá na 10 měsíců.

Premiéru dalšího dílu třetí série Show Jana Krause uvidíte
v pátek 2.11. 2012 večer na Prima family.

Zdroj, foto: Prima Family
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !