Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Smrt krásných srnců

10. 07. 2011 | Televizní tipy
Smutná komedie o touze člověka objevit krásu světa a překonat strasti i lidskou hloupost, natočená podle předlohy Oty Pavla.

Leo Popper, jeho žena Herma a synové Hugo, Jirka a Prdelka tráví pohodové dny v chalupě převozníka Proška na břehu Berounky. Cestou z neúspěšného lovu Leo a jeho synové pozorují stádo srn.

Zahlédnou, jak mezi ně vtrhne Proškův pes, ale převozník popírá, že by jeho pes pytlačil. Po návratu do Prahy dostane Leo místo jako obchodní zástupce švédské firmy Elektrolux. Na první pohled se zamiluje do Irmy, manželky generálního ředitele Korálka. Rozhodne se tedy, že bude nejlepším prodejcem, aby na výroční slavnosti získal od Irmy tradiční polibek. Jenže musí dva vysavače koupit sám, aby si místo vůbec udržel. Nakonec se však přece jen štěstěna obrátí, když zachrání život továrníkovi Studenému, který na oplátku doporučí jeho zboží svým známým. Leo se díky své výmluvnosti brzy stává jedním z neúspěšnějších prodejců. Může si dovolit dát své syny trénovat box u bývalého šampióna Jendy Hejtmánka. Současně si splní sen a koupí od advokáta Jakubíčka rybník.

Slavnostní výlov za účasti pana generálního ředitele však skončí trapasem, když se ukáže, že je prázdný. Leo se nevzdá a začne chovat kapry. S Hejtmánkem rozjede novou reklamní kampaň a přes řadu potíží uzavřou ohromný obchod se západočeskými lázeňskými hotely. Leo se opravdu stane nejúspěšnějším prodejcem a na slavnosti dostane od paní Irmy polibek. Jenže s příchodem nacistů přijde jako Žid o místo a přestěhuje se s rodinou na venkov. Jeho rybník zaberou Němci.

Svérázný Leo se však rozhodne, že to tak nenechá, a se synovou pomocí všechny kapry v noci vyloví. Chalupa je plná kaprů, ale než se u dveří objeví gestapo, jsou ryby pryč. Když přijde oznámení, že Hugo a Jirka mají jít do transportu, rozhodne se je Leo pořádně vykrmit, aby útrapy přežili. Nejprve se pokusí nachytat ryby, ale když neuspěje, přemluví v zoufalství Proška, aby mu půjčil psa a mohl ulovit srnce. Za pytláctví je sice trest smrti, ale Leo je odhodlán udělat pro syny, co jen bude možné.

ČR 1986, drama s prvky hořké komedie. Hrají: Karel Heřmánek (Leo Popper), Marta Vančurová (jeho žena), Rudolf Hrušínský (Prošek), Lubor Tokoš (Nejezchleba), Dana Vlková (Irma), Ladislav Potměšil (Korálek), Jiří Krampol (Hejtmánek), Oldřich Vlach (Studený), Alois Švehlík (rozvědčík) a další. Režie: Karel Kachyňa

Uvidíte 10. července 2011 od 11.55 hodin.




Zdroj: NOVA

Mirka Bali
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !