Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 18. týden

2. 05. 2016 | Televizní tipy
Vezmeme vás na výlet vlakem, do výšky i pořádné dálky. Vydáte se do historie, zažijete drama, poradíme, co s vašimi miláčky, poznáte krásy přírody, paranormální jevy i záhady vědy a techniky. Prozradíme, kolik se nás vejde na planetu a co říká DNA slavných. A to není zdaleka všechno. Prima ZOOM je ta nejrozmanitější paleta poznání.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit v 18. týdnu?


2. 5. 20.00 – Vlakem napříč Afrikou (Severní Afrika)

Griff Rhys Jones prozkoumává Afriku během pěti velkých vlakových dobrodružství a postupně odhaluje domov nádherné fauny a flóry, mocných řek, vyprahlých pouští a jedné miliardy lidí. Nezapomenutelná cesta vlakem napříč Afrikou zavede Griffa z pobřežních plání Maroka na severu, přes rozlehlé pouště Egypta a Súdánu na východě, dolů na savany Keni a Tanzanie, hlubokými pralesy Zambie a konečně až na nejspodnější výběžek prosperující Jižní Afriky. Griffova cesta často ubíhá podél slavného Nilu, který je nejdelší řekou na světě, vede oslnivě krásnou krajinou a okolo příbytků pozoruhodných místních obyvatel. Někdy však nepostupuje hladce, protože se Griff musí vypořádat s uzavřenými hranicemi a ujetými železničními spoji. Ale naštěstí všechno bere s nadhledem a užívá si fantastický životní výlet. Afrika je koneckonců místo jako žádné jiné.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 18. týden2. 5. 21.00 a 21.30 – Británie a Irsko z výšky (1. a 2. díl)


Vydejte se s námi na dech beroucí leteckou výpravu nad britskými ostrovy. Exkluzivní dokumentární seriál Británie a Irsko z výšky představuje neustále proměnlivou krajinu, přírodní krásy, významné památky a živoucí města z ptačí perspektivy. Vašimi průvodci se stanou různé anglické slavné osobnosti jako James Nesbitt, Martin Sheen nebo Alison Steadmanová, které se svěří s vlastními osobními zážitky spojenými s konkrétními místy. Británie a Irsko z výšky nabízí úplně nový a jedinečný zážitek i nečekanou perspektivu několika z nejmalebnějších míst na světě.

2. 5. 23.00 a 23.30 – Pohledy z Kosmu I (1. a 2. díl)

Náš svět a jeho končiny od nejvyšších vrcholků hor po nejhlubší oceánské příkopy odjakživa lákaly nejrůznější průzkumníky a dobrodruhy. Každá nová generace se snažila dostat ještě dál a dosáhnout na to, co leží za horizontem. Touha po poznání a objevení neznámého během několika staletí zavedla lidstvo prakticky do všech koutů naší planety. Ta samá touha nás teď žene dál, nahoru ke hvězdám. Za okrajem naší sluneční soustavy se nachází množství cizích planet, které nám nabízí rozlehlé neprobádané končiny. Těmito místy se touláme už dnes – díky technologickým náhradníkům, kterým nevadí vakuum a životu nehostinné podmínky. Díky nejnovějším vesmírným misím jsme získali skvělé obrázky Slunce a planet. Ale nenechte se mýlit, čím dál sofistikovanější a detailnější fotografie utváří obraz o tom, kdo jsme, odkud jsme přišli a kam směřujeme.

3. 5. 20.00 – Střetnutí králů: Bitva u Bannockburnu – 1. část

Strhující dokumentární snímek vypráví příběh o klíčové kampani skotského krále Roberta Bruce proti anglickému panovníku Edwardu II. Důležité vítězství v bitvě u Bannockburnu v roce 1314 konečně zajistilo Skotsku vytouženou nezávislost. Film je natočený v barvitém stylu. Dramatickou rekonstrukci událostí střídají odborné poznámky historiků a celek přibližuje jednu z největších válečných záhad středověku. Jak se skotským vojákům vyzbrojeným kopími podařilo porazit největší a nejmocnější feudální armádu, kterou kdy Anglie postavila do pole?

3. 5. 21.00 – Únos na Blízkém východě


Září 1970. Guerillová skupina z Palestiny unesla letadlo s 20 dětmi na palubě. Bylo to poprvé a naposledy, kdy došlo k únosu britského komerčního letounu. Přesto šlo pouze o část drzého plánu, protože různé skupiny se pokusily zároveň unést celkem pět letadel. Díky rozhovorům s rukojmími i jejich únosci se vrátíte do chvíle, která navždy změnila leteckou dopravu.

3. 5. 22.00 – Zavolejte Cesara Millana: Asijská mise (Dítě, nebo pes?)

Cesar Millan vyrazil na cesty. Rehabilituje psy a šíří poselství psí smečky mezi obyvateli Singapuru a Hongkongu. Každý týden se vydává na pomoc komunitě, která ji zoufale potřebuje. Volají o ni páníčkové a paničky s „čtyřnohou hrozbou“ v životě nemilosrdně převráceném naruby. Cesar využije své bohaté zkušenosti k tomu, aby zavedl klid, mír a porozumění všude tam, kde vzteklý pes kouše ostatní členy rodiny nebo ohrožuje byznys. Tentokrát si musí poradit s jednookým zachráněncem, agresivním Jošim, celou psí kavárnou nebo patovou situací: buď dítě, nebo pes!

4. 5. 20.00 a 20.30 – Přírodní kuriozity Davida Attenborougha II (Samobřezost; Tvorové v brnění)


David Attenborough strávil celý život natáčením fascinujících dokumentárních filmů o přírodě. Za tu dobu se setkal s velkým množstvím zvláštních zvířat. V pokračování úspěšného seriálu představuje další skupinu úžasných tvorů, kteří mu neustále vrtají v hlavě. Uvidíte neuvěřitelnou žábu, která zmrzne na kost, aby přežila zimu. Dozvíte se o schopnosti samičky varana komodského rozmnožovat se i bez samečka. Mezi dalšími zajímavostmi nechybí největší podvodníci Matky přírody nebo dvě zvířata, která neprávem získala nelichotivou pověst. Přidejte se na Davidovu zvláštní výpravu podivuhodným a okouzlujícím světem přírodních kuriozit.

4. 5. 21.00 – David Attenborough: Kolik lidí se vejde na Zemi?


Světová populace roste a během dalších čtyř dekád může překročit devět miliard lidí. Oceňovaný přírodovědec sir David Attenborough nahlíží na problémy, kterým za těchto okolností musíme a ještě budeme muset čelit. Ekologové, demografové, farmáři a inženýři od Mexika po Španělsko nebo Číny po Rwandu si stěžují na čím dál větší trable s rostoucími počty naší populace. Vzhledem k tomu, že se každý den narodí 400 000 lidí, sir David Attenborough se ptá, kolik se nás na tuhle planetu ještě vůbec vejde?

4. 5. 22.00 – DNA slavných (1. díl)

Je možné zjistit z DNA, díky čemu byla Marilyn Monroe tak atraktivní nebo Albert Einstein natolik chytrý? Mark Evans brázdí svět křížem krážem za posledními relikty z pozůstalostí největších osobností historie. Pokus vytvořit DNA profily slavných je fascinujícím dobrodružstvím. Genetika a biochemie nám toho můžou mnoho prozradit o fyzických, mentálních i behaviorálních vlastnostech jedince. Horší je najít autentické pozůstatky. Je to skutečně kousek Elvise? Seznamte se se zajímavými lidmi, kteří sbírají osobní předměty, a dokonce i části těl mrtvých celebrit. DNA slavných je neuvěřitelným pohledem do zákulisí života i smrti legendárních osobností od Abrahama Lincolna, přes Adolfa Hitlera, až po Marlona Brandona. Zároveň se zaobírá ohromujícími problémy, které toto kontroverzní vědecké odvětví obklopují: vážně bychom chtěli sériově vyráběného Johna Lennona?

5. 5. 23.00 – Vesnice čápů

Malá vesnička Rühstädt s pouhými 200 obyvateli je domovem největší populace čápů bílých v celém Německu. Takřka 40 párů těchto překrásných ptáků se každé léto usídlí na střechách místních domů. Oblíbení čápi a jejich čerstvě vylíhnutí potomci zároveň každoročně přilákají okolo 30 tisíc fanoušků a příznivců z široka daleka. Obyvatelé odlehlé vesničky dokážou využít „ptačí turismus“ ke svému prospěchu, ale má to i své nevýhody: zástupy návštěvníků blokují cesty, střechy se prohýbají pod tíhou hnízd a fasády domů jsou potřísněné ptačími výkaly. Naštěstí je tady stálý klub přátel čápů, který se společně se schopným starostou dokáže o vše potřebné postarat.

6. 5. 22.00 – Svědci paranormálních jevů I (Neviditelná kamarádka a ztracená dívka)

V této reality show uvidíte očitá svědectví i dramatické realistické rekonstrukce paranormálních jevů, které se příčí veškerému vysvětlení. Svědci paranormálních jevů vás vezmou za hranice hranic neznámého. Setkání s duchy a mimozemšťany jsou jenom zlomkem zvláštních a podivuhodných událostí obsažených v této fascinující kronice veškerého neznáma. V žádném případě se nedívejte sami!

6. 5. 23.00 – Lovci záhad II (Pátrání po Minotaurově labyrintu)


Minotaurus byl znetvořený syna krétského krále Mínoa, napůl býk, napůl člověk, který svými ostrými zuby trhal lidské maso. Podle legend porazil král Mínos v boji athénského krále, který pak musel krmit Minotaura masem mladých chlapců a dívek. Syn athénského krále, princ Théseus, se rozhodl tuto dohodu ukončit, svým hrdinským činem si chtěl získat lásku svého otce, král Mínos však ukryl svého syna v labyrintu chodeb pod svým palácem. Lidé vcházeli dovnitř, ven však nikdy nikdo nevyšel. Théseus odhodlaně vstoupil dovnitř, v samém srdci labyrintu pak překvapil Minotaura a usekl mu hlavu. Cestu ven z bludiště našel pomocí provázku. A jak dopadne pátrání po tomto labyrintu?

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 18. týden7. 5. 20.00 – David Attenborough: Život v oblacích (První letci)


David Attenborough vypráví nejnapínavější příběhy Matky přírody o létajících zvířatech. Schopnost létat je jedním z největších zázraků přírody. Oblohu dnes brázdí miliardy živočichů. Jsou mezi nimi nektarem napájení kolibříci, obrnění létající brouci, netopýři, kteří loví během temných nocí, i bizarní okřídlené ještěrky. Vydejte se na cestu časem do minulosti a uvidíte ohromující 300 miliónů let starý příběh o tom, jak se tato zvířata poprvé objevila a pak vyvinula do ohromného množství letců, které dnes známe.

7. 5. 21.00 – Návrat lvího krále

V únoru 2008 vznikla unikátní rezervace v okolí Lionsrocku v Jižní Africe. Cílem bylo navrátit lvy a další velké kočkovité šelmy do země předků. Většina takových zvířat pochází z Evropy – ze zkrachovalých zoologických zahrad a cirkusů nebo útulků pochybné pověsti a kvality. Patří mezi ně i zachráněná lví rodina, která je pod vlivem sedativ dopravena do okouzlující krajiny savany. Tady ve svém přirozeném prostředí se rodinka poprvé v životě dostává na svobodu.

7. 5. 22.00 – Život ve Starověku (Tajemství Velké pyramidy)

Moderátor Brit Eaton zve diváky na cestu do starověku. V Egyptě se zajímá o Cheopsovu pyramidu, v Kambodži o chrámy Angkor Wat, v Mexiku se snaží přijít na kloub tajemství Aztéků, v Guatemale záhadám Mayů a v Peru odhalit tajuplný odkaz Inků. Pokaždé si k tomu přizve na pomoc místní vědce a experty. Na závěr pátrá na Velikonočních ostrovech po možném řešení otazníků spojených s tamějšími známými kamennými sochami. A to všechno dělá hodně svérázným způsobem, Eatonův pohled na starověký svět je pohledem archeologa-amatéra, který hledá kromě odpovědí na tajuplné otázky hlavně dobrodružství.

7. 5. 23.00 – Druhé Pompeje: Život a smrt v Herculaneu

Profesor Andrew Wallace-Hadrill zkoumá kostry i cennosti, které se našly v dávném městě Herculaneum jen 16 km od Pompejí. Dvanáct skladů s klenutými stropy vypráví zcela nový příběh o životě těsně před výbuchem Vesuvu. Nacházejí se v nich kostry zhruba 340 lidí zabitých sopkou. Během posledních 30 let byly objeveny nové kostry, které jsou nyní předmětem intenzivního vědeckého výzkumu. Mezi nalezenými jsou batole držící pejska, dvouletá holčička se stříbrnými náušnicemi nebo chlapec hledící matce do očí při jejich posledním objetí. Uvnitř skladů je zhruba stejné množství dětí a žen. Naopak venku na pobřeží se našli skoro samí muži. Profesor Wallace-Hadrill chce zjistit proč.

8. 5. 20.00 – Radost z rychlosti s Guyem Martinem I (Nejrychlejší britský cyklista)

Dobrodruh Guy Martin miluje rychlost. Jenže co když si tentokrát ukousl víc, než dokáže spolknout? Rozhodl se překonat čtyři rychlostní rekordy – v akvaplánu, letounu poháněném lidskou silou, na sáňkách a taky na odrážedle! A má to ještě jeden háček. Nejdříve si to všechno musí sám poskládat. Aby získal potřebnou pomoc, naverbuje do svého týmu inženýrské a vědecké talenty i pár olympijských vítězů. Dovede ho jeho vášeň pro historii, inženýrství a rychlost ke slávě v knize rekordů? Nebo skončí tento nebezpečný podnik naprostou katastrofou?

8. 5. 23.00 – Radost z logiky

Počítačový vědec profesor Dave Cliff zve na neuvěřitelnou výpravu do říše logiky a rozumu. Jakým způsobem logika podepírá náš moderní svět? Bystrý a živý profesor Cliff vyrazil do rakouské Vídně, aby vysvětlil, odkud se vzala inspirace otce moderního počítače – Alana Turinga. Z 25 starých počítačů navíc sestaví úplně novou mašinu, setká se s nejchytřejšími dětmi na světě a vyzpovídá nejlogičtěji nadané mozky na světě na téma budoucnost lidstva. Stanou se budoucí počítače chytřejší než my? Radost z logiky zvedá oponu matematiky a filozofie od Aristotela, přes Alenku v říši divů, až po sci-fi a superpočítače.

Unikátní dokumenty, vysílané v 18. týdnu,
uvidíte každý den od 18:00 – 22:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !