Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 25. týden

18. 06. 2018 | Televizní tipy
Prima ZOOM vás vezme na cestu nejen po naší matičce Zemi, ale i napříč historickými událostmi, do dalekého vesmíru, po zákoutích vědy i za rozličnými tajemstvími. Užijte si to!

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom  těšit ve 25. týdnu?


18. 6. 21.00 – Kuchaři na cestách (Dave Myers v Egyptě)

Slavní a vyhlášení kuchaři a kulinářští mistři cestují do exotických míst, setkávají se s jejich obyvateli a nechávají se inspirovat nejzajímavějšími kuchyněmi světa. „Vlasatý motorkář“ Dave Meyer vyrazil po proudu egyptského Nilu okusit kuchyni faraónů, včetně tradičního chleba, skopového a holuba. Tony Singh narozený ve Skotsku se vrací ke svým indickým kořenům a zjišťuje, že místní pokrmy byly ovlivněny náboženstvím i dějinami. John Torode hledá dokonalý steak v Argentině. Monica Galetti sleduje časem ověřené techniky výroby vyhlášených francouzských ingrediencí. Rachel Khoo projíždí Malajsií a ochutnává místní multikulturní pokrmy. A restauratér Rick Stein se na vlastní jazyk seznamuje s australskou láskou k plodům moře.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 25. týden18. 6. 22.00 – Voyager: Nejzazší hranice

Tento celovečerní snímek zachycuje napínavé příběhy o lidech a významných událostech na pozadí jednoho z největších úspěchů lidstva: vesmírné mise Voyager, kterou agentura NASA spustila už před více než čtyřiceti lety. Dvojice kosmických sond, každá s menším výpočetním výkonem než mobilní telefon, využila rafinované gravitační manévry a postupně navštívila Jupiter, Saturn, Uran a Neptun. Díky tomu jsme získali jedinečné záběry a data, které převratným způsobem pozměnily způsob, jakým nahlížíme na tyto fascinující planety i nespočet jejich zvláštních měsíců. Dokonce i po čtyřech dekádách letí obě sondy dál. Každá má na palubě ikonickou zlatou desku s pozdravy, hudbou a obrázky ze Země – dar pro jakékoli mimozemšťany, kteří na Voyager možná jednoho dne narazí. Voyager 1 opustil naši sluneční soustavu v roce 2012, uvedl lidstvo do věku mezihvězdných výprav a je nejvzdálenějším lidským výtvorem od Země. Až za několik miliard let Slunce spálí naši planetu na prach, sondy Voyager budou pokračovat ve svém putování a stanou se možná jediným zbývajícím pozůstatkem existence lidstva.

19. 6. 20.00 – Hamburský přístav

Tohle je příběh o jednom z největších přístavů na světě, o lidech, kteří tady žijí, o jejich myšlenkách a snech. Je to příběh o kupcích a pirátech, vojácích a imigrantech. Celovečerní film Hamburský přístav začíná v roce 1189 a postupně pokračuje až do současnosti. Popisuje vzestup a pád hanzovních měst, přerod ve světový přístav, ke kterému došlo díky objevení Ameriky, i lukrativní časy během průmyslové revoluce. Po druhé světové válce došlo k modernizaci a nakonec se ke slovu dostaly moderní technologie a počítače. Vychutnejte si dramatické rekonstrukce klíčových momentů, zasvěcené rozhovory s odborníky a vzácné archivní materiály. Sledujte hamburský přístav od nezbytné industrializace po nevyhnutelnou digitalizaci.

20. 6. 21.00 – Odkaz neandertálců

Významný psycholog a badatel v paranormálních oblastech Stan Gooch se celý život zabývá rozsáhlým studováním lidského mozku. Jakožto jeden z předních světových expertů na to, jak neandrtálci ovlivnili kulturní a biologický pokrok lidstva, přišel s odvážnou myšlenkou. Podle Gooche měli neandrtálci výrazně větší část mozku díky hlubokému spojení s psychickými a snovými světy. V důsledku toho se dnes setkáváme s paranormálními jevy, které nedokážeme vědecky vysvětlit.

21. 6. 22.00 a 22.30 – Divoká Francie s Rayem Mearsem (Vanoise; Ardéche)

Specialista na dokumentární filmy o divoké zvěři Ray Mearse se rozhodl prozkoumat šest výrazně odlišných míst francouzské krajiny: vysokohorské štíty Alp, pobřežní vody Bretaně, kaštanové lesy Cevenn, jeskyně a rokle v Ardéche, mokřady v Camargue a zvlněné levandulové planiny v Provence. V seriálu Divoká Francie odhaluje nespoutanou místní krajinu každého z těchto regionů a seznamuje diváky s jejich obyvateli: vlky, plameňáky i delfíny.

23. 6. 22.00 – Starověké říše (První civilizace)

Zrození říší a národů, nástup náboženství, uplatňování dědičného práva, první užití i zneužití moci a nekonečně tenká hranice mezi vládnutím a svobodnou společností. Tím vším se zabývá historický seriál Starověké říše. Pohled do starověkého Egypta, na Střední východ, ruský Kavkaz nebo do Středomoří provází rozhovory s předními historiky, archeology i místními odborníky. Sledujte, jak vzestup a pád starověkých říší utvářel svět, který jsme zdědili.

24. 6. 23.00 – Radost z dat

Matematička Hannah Fryová má Radost z dat, hlavně když vidí, jak spolu souvisí. Nečekaně zábavný stejnojmenný snímek prozrazuje, co přesně data jsou, jak jsou zachytávána, ukládána a zkoumána. Seznamte se s příběhem datových inženýrů, s lidmi, o kterých většina z nás nikdy neslyšela ani slovo – navzdory tomu, že umožnili technologickou i filozofickou revoluci. Hannah se zabývá rolí dat v naší moderní době a tím, jak ovlivňují náš vztah k technologickým zařízením.

Unikátní dokumenty, vysílané ve 25. týdnu,
uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !