Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 43. týden

22. 10. 2018 | Televizní tipy
Co ještě nevíte – my vám povíme. A k tomu přidáme parádní záběry, dost zajímavostí a špetku tajemství. Prima ZOOM – váš špičkový dokumentární svět.

Na jaké unikátní dokumenty se můžete
na Prima Zoom těšit ve 43. týdnu?


22. 10. 20.00 – Po Ho Či Minově stezce (Od Vinh až po Ban Vongsikeo)

Vychutnejte si dobrodružný film o napínavé výpravě po legendární Ho Či Minově stezce – obrovské síti cest, železnic a stezek protínajících džungli, která se táhne více než 16 tisíc kilometrů přes málo známé kouty Vietnamu, Laosu a Kambodži. Vyrazíme z města Vinh na severu Vietnamu, navštívíme rušnou metropoli Ho Či Minovo Město na jihu a cestou zjistíme, jak se změnila krajina i její obyvatelé v okolí historické stezky.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 43. týden23. 10. 20.00 – Utajené příběhy českých dějin (Tajemný Smolíček – Léčivé poselství tradičních pohádek)

Podíváme se na historický, symbolický, okultní a psychologický význam tří klasických pohádkových námětů: O Smolíčkovi, O rytíři, který bojoval s drakem, a O Popelce. Na příkladech těchto tří všeobecně známých pohádkových látek ukážeme různé kulturní a náboženské vlivy, které se podílely na vzniku a podobě jednotlivých námětů a motivů. Hosté seznamují diváky s problematikou žánru klasických pohádek obecně a s jeho zákonitostmi, s křesťanskou i alchymistickou symbolikou, jež se v pohádkách odráží, historickými vzory, jimiž se některé pohádkové syžety inspirovaly, a s přítomností archetypálních postav a dějů, jak je rozpoznává hlubinná psychologie C. G. Junga. Poselstvím je sdělení, že ačkoli se pohádky odehrávají v neskutečných reáliích, vypráví o skutečných mravních principech a vzorcích lidského jednání.

24. 10. 21.00 – Tvorové pouštního moře

Dokument, který se natáčel ze vzduchu i pod hladinou, odhaluje neuvěřitelnou různorodost přírody, jež vzkvétá na těžko přístupných ostrůvcích v oblasti pouštních moří mexického státu Baja California. Jsou to sice neúrodné kousky pevniny, ale všude kolem nich se to hemží obrovským množstvím ryb a taky obrovským množstvím hladových dravců.

24. 10. 23.00 – Jak přežít katastrofu (Na poušti)

Skupinka nesmírně schopných inženýrů se ocitá přímo uprostřed katastrofického výjevu a musí si sama poradit. Podaří se jim uprchnout? Seriál Jak přežít katastrofu vychází ze skutečných událostí. Jeho hrdiny jsou šikovní lidé odříznutí od světa na místě nehody, v nepřátelském prostředí, několik dní cesty od civilizace. Jsou obklíčeni troskami a jejich jedinou nadějí je postavit si z nich nový dopravní prostředek – ať už nějaké plavidlo, letoun, vozidlo nebo něco, co si zatím ani nedovedeme představit. Hrdinové každé epizody se ocitají v jiném prostředí: na poušti, sněhu, v džungli nebo na mořské hladině. Musí si sami obstarat přístřeší a zajistit zdroj energie. Jenže jejich úkolem není jen přežít katastrofu. Musí se také v pořádku dostat domů.

25. 10. 22.00 – Přežití v divočině (Lov)

Divoká zvířata uznávají jediný životní princip: přežití. Díky každodenním bitvám tváří v tvář takřka jisté smrti se dokázala nepředstavitelnými způsoby přizpůsobit nepřátelskému okolí. Jedinečné návyky, schopnosti i anatomické mutace jsou příčinou toho, že se rozšířila do všech koutů světa. Seriál představuje jejich bohatou a různorodou říši. Nevynechává sofistikované způsoby zvířecí komunikace, pozoruhodnou sexuální selekci, bizarní způsoby páření ani dobrodružné příběhy o velkolepé migraci. Sledujte fascinující záběry plné akce a odhalte neuvěřitelné způsoby, jakými si zvířata obstarávají potravu, rozmnožují se, unikají zkáze, nebo se dokonce mstí.

25. 10. 23.30 – Svět zvířat III (Portugalsko: Návrat divokých zvířat)


Nahlédněte spolu s tvůrci do úžasného světa zvířat v nejrůznějších koutech naší planety. Zapomeňte na rádoby senzační záběry, kterých je plný internet. Tvůrci tohoto napínavého a fascinujícího seriálu se raději zaměřili na dosud neznámé příběhy zvířat, které vám ještě spolehlivěji vyrazí dech. Všimnete si mnoha podrobností, díky kterým lépe pochopíte zákonitosti zvířecího života. A vědci i ochránci přírody, bez nichž by některá z těchto zvířat nemohla přežít, se s vámi podělí o vlastní poznatky a zážitky.

26. 10. 20.00 – Jižní Pacifik (Ostrovy plné života)

Jediný oceán ukrývá 20 tisíc ostrovů a představuje celou čtvrtinu celosvětových vodních zásob. Tento přelomový seriál odhaluje velikost a majestátnost největšího oceánu na světě. Navštívíte odříznuté ostrovy, dozvíte se o neobyčejných cestách, které museli podniknout lidé i zvířata, aby se na tato smítka země dostali, a co se s nimi stalo, když se jim to podařilo. Izolace totiž dokáže divy. Zvířata se přizpůsobují a vyvíjejí do opravdu zvláštních podob. Patří mezi ně masožravé housenky, obří krabi schopní rozlousknout kokosový ořech, ještěrky, které dokážou rodit bez pomoci samečka, žáby, které nevyrostly z pulců, a mnohé další bizarnosti. Za klišovitými obrázky, rozkymácenými palmami a plážovou idylkou se ukrývá skutečná, ohromující a překvapivá podoba Jižního Pacifiku.

27. 10. 23.00 – Hříšní lidé starého Egypta (1. část)

Myslíte si, že starověcí Egypťané byli úzkostlivě spořádaní? Tak to se tedy mýlíte! Právě starověcí Egypťané prakticky vynalezli takové zlozvyky a neřesti, jako jsou výstřední, excentrický až zvrácený sex, drogové závislosti a nezodpovědné, bezuzdné utrácení peněz. Tento pořad odhaluje temná tajemství starodávných faraónů. Přitom se nezastaví před ničím: ukazuje jejich bezbřehou chamtivost, nekonečný chtíč, a dokonce i ještě mnohem zlověstnější touhy, které je spalovaly dnem i nocí. Každý z faraónů by udělal cokoliv, aby si udržel moc: vraždy, incest, svádění i politické podrazy byly každodenní realitou. Nechte se překvapit a šokovat nejdrsnějšími a nejzvrácenějšími příběhy, které předurčily tisíce let lidské historie.

Unikátní dokumenty uvidíte
každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !