Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

VIP Prostřeno 10.12. 2012 – Pavel Vítek

10. 12. 2012 | Televizní tipy
Je tady poslední vánoční VIP Prostřeno s další čtveřicí celebrit, které už ve VIP Prostřeno vařily, a jejich partnery, kteří jim budou pomáhat. Ve dvou se to totiž lépe táhne i v kuchyni a u stolu… Společnost je namíchaná pestře, aby se měli diváci na co koukat a čemu se divit.

Ve druhém vánočním speciálu jako první uvaří zpěvák Pavel Vítek a jeho partner Janis Sidovský. Není to tak dlouho, co v Mníšku pod Brdy prostíral Zbyněk Merunka, tentokrát ale poznáme i jeho manželku Sašu, zkušenou kuchařku. Lenka Holas Kořínková svým přístupem nejen k jídlu mnohé dráždí. Jaký recept uvaří tentokrát a co vlastně bude na těch vánočních večeřích jíst?

VIP Prostřeno 10.12. 2012 – Pavel VítekKytičky, nebo zvířátka? Nechte se překvapit. Ke všemu si Lenka pozvala svého mladého exmanžela Davida. Kdo rád vzpomíná na pohodičku na chalupě u Dády Patrasové, ať se těší i na její sváteční vaření. „Já na to pravděpodobně budu sama, protože Felix udělá tak akorát kafe,“ říká Dáda, ovšem její slavný choť slíbil, že se postará o pití.

To mu jde mnohem lépe… Hned v pondělí večer se s Primou family podíváme na Karlštejn, kde se už na své hosty a diváky těší jeden z prvních párů, který u nás uzavřel registrované partnerství.

VIP Prostřeno 10.12. 2012 – Pavel Vítek:

V pondělí 10.12. 2012 uvaří ve VIP Prostřeno Pavel Vítek. „Seznámili jsme se na festivalu Sovětská píseň, já jsem byl tanečník, mistr republiky, dělal jsem mu křoví a pak se naše pohledy střetly a od té doby jsme spolu,“ líčí Janis Sidovský osudový okamžik, který oběma dnešním hostitelům změnil život.

Pavel Vítek zavzpomíná na první společné Vánoce ještě na Vinohradech
, i když dnes jsou už léta doma tady, na Karlštejně. „Diváci přijdou na to, že vařím i já, nejenom Pavel Vítek,“ směje se Janis. Společně naplánovali, že nabídnou něco ze svého tradičního vánočního menu, ale třeba recept na kaldoun uvaří poprvé, je to experiment.

Pavlův populární recept na jablečný koláč se změní na štrůdl s pekanovými ořechy. Hlavní surovinou je pořádná husa z domácího chovu, z jater bude paštika, z drůbků již zmíněná hutná polévka i hlavní chod – šoulet s fazolemi a kroupami.

Pokud přijde vegetarián, tak má smůlu,“ hlásí v pondělí 10.12. 2012 zpěvák Pavel Vítek. Co říkají hostitelé na své hosty? „Felixe obdivuju jako umělce, je opravdu mimořádnej. U Dády jsem si nikdy nemyslel, když jsem se díval na všechny ty pohádky, že pro ni budu jednou vařit, takže je to pro mě čest,“ tvrdí Janis. Z Lenky Holas Kořínkové má strach, obává se, zda bude jíst paštiku, a mylně se domnívá, že je vegetariánka.

Přiznám se, že tady vůbec netuším, co od toho můžu čekat. Lenka a její ex David,“ sdílí partnerovy obavy Pavel, protože „předcházely tomu zvěsti, dejme tomu o různé náladovosti…“ To Lenka se vůbec nebojí, považuje Pavla za mimořádně příjemného člověka, zato se diví. „Myslela jsem si, že z prvního VIP Prostřeno byl národ tak šokován, že mě znovu nepozvou,“ je překvapená pokračováním vlastní účasti v pořadu.

A 10.12. 2012 překvapí i hostitele – příjemně. Jejich menu „Být s tebou“ na ni tak hluboce zapůsobí, že se rozhodne udělat výjimku a po sedmi letech porušit zásady dělené stravy. „Ona to jedla! Představte si to, že jedla paštiku. Chválila to, a dokonce nám řekla, že to je dělená strava,“ radují se oba kuchaři. Lenka ochutná i knedlíčkovou polévku a pečenou husičku.

Na tomhle jídle je fantastická jedna věc. To když začnete dělat, tak se celej dům, i kdybyste zavřeli všechny dveře, nádherně provoní,“ říká o šouletu Pavel Vítek. „Je to vlastně jedno z typických jídel židovské kuchyně a musí se vždycky udělat v pátek a jíst v sobotu. My ho tradičně vaříme na Štěpána, kdy zveme i rodiče.“ Při vaření používají vlastní suroviny, třeba Pavlův bylinkový mix ze zahrádky, šafrán dovezený z Maroka ovoní polévku. Zlatý kaldoun z husích drůbků je hit, podle Zbyňka Merunky pak je „paštika diamant a šoulet perla dnešního večera“.

Mám vysokou laťku na kaldoun,“ říká Dáda, protože ho skvěle vařila její maminka, „od kluků mi strašně chutnal, ale postrádala jsem tam muškátový oříšek.“ Moc ji ale potěšilo, že zvolili tradiční jídla. Lenka se cítí báječně uvolněně a jídlo chválí jako „sofistikované“. Chutná husa i Davidovi a Felixovi, kteří moc nevyhledávají nic, „co běhalo po dvoře“? To zjistíme ve VIP Prostřeno s datem 10.12. 2012.

David Holas ocení servis – líbily se mu domácké plecháčky na polévku. Všechny potěší návštěva bývalé fary, jejíž základy jsou staré jako hrad Karlštejn. Budova ukrývá sbírku betlémů. Vyrovná se vánoční štrůdl populárnímu jablečnému koláči z léta? A dostanou spokojení hosté také nějaký ten dárek? A kolik rozdají bodů, když se nad večeří i atmosférou tak rozplývají? Uvidíte…

Sledujte VIP Prostřeno, kde prostírá Pavel Vítek
již v pondělí 10.12. 2012 na Prima Family




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku VIP Prostřeno 10.12. 2012 – Pavel Vítek:

VIP Prostřeno 10.12. 2012 – Pavel Vítek
VIP Prostřeno 10.12. 2012 – Pavel Vítek
VIP Prostřeno 10.12. 2012 – Pavel Vítek
VIP Prostřeno 10.12. 2012 – Pavel Vítek
VIP Prostřeno 10.12. 2012 – Pavel Vítek
VIP Prostřeno 10.12. 2012 – Pavel Vítek
VIP Prostřeno 10.12. 2012 – Pavel Vítek
VIP Prostřeno 10.12. 2012 – Pavel Vítek
VIP Prostřeno 10.12. 2012 – Pavel Vítek
VIP Prostřeno 10.12. 2012 – Pavel Vítek
VIP Prostřeno 10.12. 2012 – Pavel Vítek
VIP Prostřeno 10.12. 2012 – Pavel Vítek
VIP Prostřeno 10.12. 2012 – Pavel Vítek
VIP Prostřeno 10.12. 2012 – Pavel Vítek
VIP Prostřeno 10.12. 2012 – Pavel Vítek
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
DÍVALA JSEM SE NA TENTO DÍL A MOC SE MI TO LÍBILO A PROČ? BYLA VIDĚT MEZI PAVLEM A JANISEM, ŽE JE TAM OPRAVDU LÁSKA A ŽE SI VÁŽÍ JEDEN DRUHÉHO....PAVEL JE NAVÍC VYNIKAJÍCÍ KUCHAŘ.....
Obrázek uživatelky
profil
Pavla Vítka moc neznám, ale jsem zvědavá na Dádu.
Obrázek uživatelky
profil
i jeho partner jsou příjemní lidé. Navíc je obdivuhodné, jak dlouho spolu vydrželi. To se nepodaří mnoha smíšeným (hetero) párům)...
Obrázek uživatelky
profil
to může být příjemně strávený večerSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles