8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Správný výběr opalovacích krémů pro děti na dovolenou u moře

11. 07. 2023 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Dovolená u moře je pro rodinu vzrušujícím a očekávaným zážitkem. Malé děti však vyžadují zvláštní péči, zejména pokud jde o ochranu jejich jemné kůže před slunečním zářením.

Současná věda přinesla podstatné údaje o vlivu slunečního záření na nechráněnou dětskou pokožku. Podle této studie je expozice slunci během dětství jedním z hlavních rizikových faktorů pro vývoj kožní rakoviny v dospělosti.

Ve studii bylo zjištěno, že děti, které byly pravidelně vystaveny slunci bez adekvátní ochrany, měly vyšší riziko vzniku melanomu v dospělosti.

Tyto údaje zdůrazňují důležitost používání opalovacího krému s dostatečným SPF pro děti, které jsou vystaveny slunci.

Na co při výběru opalovacího krému pro děti koukat?


Správný výběr opalovacích krémů pro děti na dovolenou u moře1.Faktor ochrany před slunečním zářením (SPF)

Prvním kritériem, který byste měli vzít v úvahu při výběru opalovacích krémů pro děti, je faktor ochrany před slunečním zářením (SPF). Pro děti se doporučuje používat produkty s SPF minimálně 30, ideálně však 50 nebo více. Vyšší SPF poskytuje lepší ochranu proti UVB záření, které může způsobit spálení kůže a dlouhodobě přispět k vývoji kožního rakoviny.

2. Širokospektrální ochrana

Dalším důležitým aspektem je, zda produkt poskytuje širokospektrální ochranu. To znamená, že kromě UVB záření chrání i před UVA zářením, které může proniknout hluboko do kůže a způsobit poškození jako předčasné stárnutí a rakovinu kůže. Hledejte výrazy jako "širokospektrální" nebo "UVA/UVB" na obale.

3. Voděodolnost

Malé děti často tráví hodně času ve vodě, takže je důležité, aby byl vybraný opalovací krém voděodolný. Ale i přesto je třeba děti po každém koupání a utření ručníkem znovu natřít.

4. Bezpečné a citlivé složkySprávný výběr opalovacích krémů pro děti na dovolenou u moře

Dětská kůže je citlivější než kůže dospělých. Proto byste měli vybírat opalovací krémy, které neobsahují potenciálně dráždivé nebo škodlivé složky, jako jsou parabeny, oxybenzon a retinyl palmitát. Přednost by měla být dána minerálním slunečním krémům, které obsahují zinek nebo titanový oxid jako aktivní složky. Tyto složky jsou fyzické blokátory slunečního záření, které odrážejí UV záření, namísto toho, aby je absorbovaly, a jsou obecně považovány za bezpečnější pro citlivou kůži.


PharmDr. Hana Chudobová, farmaceutka lékárny Vitalpoint, nám sdělila:

"Citlivá kůže (občas doprovázena i ekzémem) vyžaduje speciální péči, zejména pokud jde o ochranu před sluncem. Pro takové případy doporučuji fyzické nebo-li minerální filtry, které nedráždí kůži, jsou šetrnější, ale zároveň poskytují efektivní ochranu před UV zářením."


Doporučené produkty


Výše uvedená kritéria splňují opalovací krémy:

    1. Wooden Spoon Opalovací tělové mléko Baby & Family SPF 50 BIO 100 ml:
Vyroben z jednoduchých, přírodních a bezpečných ingrediencí – prospěšné pro vás i pro tu nejjemnější dětskou pokožku. V BIO kvalitě.

    2. Bioderma Photoderm Kid Mléko pro děti SPF 50+:
Tento krém také poskytuje vysoké SPF a širokospektrální ochranu. Je hypoalergenní, což znamená, že minimalizuje riziko alergických reakcí.

    3. Avène Sun Sprej pro děti SPF 50+ pro citlivou dětskou kůži 200 ml:
Tento minerální krém obsahuje zejména fyzické filtry a je tedy ideální pro velmi citlivou kůži nebo děti s kožními problémy jako je ekzém.

Všechny tyto produkty jsou bezpečné pro dětskou kůži a poskytují vynikající ochranu proti slunci.
lékárna Vitalpoint

















Test na alergii


Pokud je to možné, proveďte malý test na alergii než krém použijete na celém těle dítěte. Aplikujte malé množství produktu na malou oblast kůže a počkejte několik hodin, abyste se ujistili, že nedojde k žádné negativní reakci.

Dodržování návodu k použití


Ať už vyberete jakýkoli opalovací krém, je důležité striktně dodržovat návod k použití. To znamená natírat dítě každé 2 hodiny a po každém koupání, i když je produkt označen jako voděodolný.


Závěr


Správný výběr opalovacího krému může značně přispět k bezpečnosti a zdraví vašeho dítěte během pobytu u moře. S ohledem na výše uvedená kritéria je možné najít produkt, který poskytne optimální ochranu pro citlivou kůži vašeho dítěte a umožní vám užít si dovolenou bez zbytečných starostí.
lékárna Vitalpoint























Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !