8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Stepper – výborné cvičení na problémové partie

24. 08. 2012 | Fitness

Chci Vám představit tento úžasný posilovací stroj, na kterém už cvičím zhruba rok a to každý den pravidelně 20 minut. Dokonce i teď v těhotenství. Je úžasný na celé nohy, stehna a zadek. A navíc je tak malinkatý, že se vleze doopravdy všude. Pojďme si ho představit.

Stepper je oblíbený zvláště mezi ženami, neboť posiluje opravdu problémové partie jako hýždě, stehna či boky, takže problém mnoha žen. Stepper zvyšuje fyzickou kondici a velmi dobře a účinně spaluje tuky. Je to vlastně taková napodobenina „chůze do schodů“. Stepper ovšem na rozdíl od chůze do schodů vůbec nezatěžuje klouby.

StepperMáme dva druhy stepperů – stojanové a ty mini. Ministepper je malinkatý a určený pro trénování a cvičení doma. Stojanový stoper je podstatně vyšší a celkově větší. Najdeme ho především v posilovnách a fitness centrech. Steppery jsou různé a různé jsou i ukazatele na nich. Některé měří čas a kroky a některé toho měří i více. Stačí si jen vybrat  podle vašich představ a požadavků.

Se cvičením na stepperu začínejte pomalinku. Je to veliká zátěž na nohy. Začněte postupně dvěmi až třemi minutami, poté zvyšujte na pět až deset minut, poté dvacet minut a konečné by mělo být 30 minut dvakrát až třikrát týdně. Já na něm cvičím ráda, ale každý den, ani to nevnímám, neboť se většinou dívám na televizi a šlape mi to doslova samo.

Během cvičení stůjte zpříma a tím zapojíte hýžďové svalstvo. Nikdy se na stepperu nepředklánějte. Necvičte rychlými pohyby, neboť nespálíte tolik kalorií jako při pomalejším, ale plynulém pohybu. Cvičení na stepperu má také relaxační účinky. Má pozitivní vliv na krevní tlak, vitalitu plic a celkově zlepšuje krevní oběh.  Při výběru se soustřeďte i na to, jakou má stepper nosnost. Také musím dodat na závěr, že pořizovací cena stepperu není nijak nákladná na rozdíl od ostatních posilovacích strojů. Pohybuje se okolo 1000,- Kč nebo i výše, opravdu záleží na typu, který si vyberete.

Pokud tedy chcete začít cvičit, stepper můžu jen doporučit, je to ideální volba, jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé.


Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
stepper je super na zadek Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Doma bych se k tomu neodhodlala , ale ve fitku je to fajn
Obrázek uživatelky
profil
taky mám podobný a je to super,že se vleze i do auta a můžete si ho vzít sebou kdekoliv
Obrázek uživatelky
profil
Tak já už ho mám dlouho, ale ne ten co je na obrázku ale z Decathlonu růžový a mám ho víc než rok cvičím každý den a je v pořádku.
Ten na obrázku přidala fotku redakce.
Obrázek uživatelky
profil
Tak přesně tento stepper mám asi po jednom a půl měsíci užívání se mě rozdrolilo kolečko od kladky a jelikož to byl dárek a přítel lístek vyhodil (lístečky pokaždé vyhazuje) tak jsem neměla nárok na reklamaci..a nahradní kolečko už jsem nesehnala kdyby měl někdo radu kde by sa dalo koupit byla by jsem ráda.. jinak mě dost překvapilo že tak málo vydrží a to nejsem žádný cvalík mám 60kg..
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles