8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Stezka odvahy s nečekaným strašidlem

18. 07. 2015 | Vaše příběhy
Jako mladší jsem jezdila dělat praktikanta na dětský tábor. Pravidelně jsme dělali pro děti stezky odvahy. My milovali přípravy na ně, děti se těšily na různé úkoly a překvapení během stezky. Každý rok jsme se snažili vymýšlet něco nového, aby to bylo vždy originální, a děti nevěděly, kdy co čekat. Ovšem jedem rok to bylo originální až moc...

V den, kdy to mělo nastat, bylo opravu hezky, teploty stoupaly téměř ke 30°C a abychom měli na přípravy klid, děti se vydaly se svými vedoucími k rybníku. My mezitím připravili veškeré potřebné masky a figuríny, donesli je i s rekvizitami na místo konání a připravili vše potřebné. Děti odpoledne měly program jako každý den, a když se začalo stmívat, vzali jsme je na louku před lesem. Tam jim hlavní vedoucí pro atmosféru řekl pár strašidelných historek, které poctivě celý rok shromažďoval a děti bez hlesnutí poslouchaly.

stezka odvahyJá, jako každý rok, byla s kamarádkou na startu, a pouštěla děti po dvojicích na danou trasu. Ta byla lemovaná svíčkami, které byly seskládány do šipek. Děti postupně odcházely, čas utíkal, a mně tam zbyl poslední pár. Byli to dva malí klučíci, kteří nás od začátku dne prosili, abychom šly s nimi. A protože „hlavas“ svolil, šly jsme. Alespoň jsem se mohla pokochat, jak krásná strašidla máme, a jak na děti působí. Chvílemi mi jich bylo i líto, a já sama jsem se u několika lekla, přestože jsem přesně věděla, kde jsou.

Trasa nám utíkala, a když jsme se blížili ke konci, na stromu u cesty se houpal oběšenec. Bylo mi to divné, o žádném oběšenci se v táboře nemluvilo, ale figurínu není tak těžké udělat, tak jsem si říkala, že to asi někdo ještě na rychlo udělal. Ale když jsme kolem něj procházeli, začalo mě mrazit. Nevěděla jsem proč, nic jsem netušila. Myslela jsem, že tam má být. Ovšem děti z něj byly nadšeny. Ty odvážnější z nich se mi chlubily, jak si do něj několikrát šťouchly, protože myslely, že na ně třeba vybafne. Na konci samozřejmě všichni zkoumali, kdo toho velmi věrohodného oběšence dělal. Nikdo o žádném nevěděl, a všem to bylo divné. Proto se tam hlavní vedoucí vrátili, a přišli s hroznou zprávou.

Oběšenec byl pravý. Někdo se tam rozhodl skoncovat svůj život, a zrovna v den naší stezky odvahy. A ještě ke všemu to muselo být mezi tím, co jsme to připravovali, protože když jsme trasu ještě ráno při přípravách připravovali, nikdo tam nebyl.

Mrazí mě, i když si na to jen vzpomenu.

Veru728 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Z toho zážitku bych se hned tak nevzpamatovala. Pro chlapce to musel být šok.
Obrázek uživatelky
profil
to bych nerada zažila
Obrázek uživatelky
profil
ale takový zážitek bych nechtěla.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Teda, těžko napsat hezká vzpomínka. Měla bych z toho spíš noční můru.
Článek je dobře napsaný, máš určitě z táborů i spoustu dalších zajímavých zážitků. Tak piš dálSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles