8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Svěží nejen na Valentýna – doplňte železo a vyzrajte na jarní únavu

14. 02. 2024 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Pocit vyčerpání a prozívaný večer místo romantiky. Neschopnost soustředit se v práci. Nápadná bledost i lámavé vlasy a nehty. To jsou jen některé signály, jimiž tělo upozorňuje na nedostatek železa. Proč si tenhle životně důležitý minerál ohlídat a jak ho tělu zajistit v potřebném množství?

Náš organismus potřebuje železo k tak zásadním procesům, jakými jsou tvorba červených krvinek nebo normální přenos kyslíku v těle. Vytvořit si ho nedokáže, a tak je průběžné doplňování tohoto stopového prvku na nás. Týká se to všech, o něco větší pozornost by však železu měly věnovat ženy. V reprodukčním věku ho totiž denně potřebují až o třetinu více než muži ve stejné věkové kategorii. Ještě výrazněji pak rostou nároky těla na přísun železa v době těhotenství a kojení. Samostatnou kapitolou jsou poruchy menstruačního cyklu, při nichž tělo přichází o větší množství krve a s ní i železa.

Svěží nejen na Valentýna – doplňte železo a vyzrajte na jarní únavuZdravá hostina


V běžném životě je základním zdrojem železa pestrá a vyvážená strava. Dejte si tedy pozor, abyste například nevhodně zvolenými dietami nevyřadili potraviny, které jsou na něj bohaté. K naprosté špičce patří játra, která ale nejsou příliš oblíbená. Výborně poslouží i takzvaně červené maso, třeba libové hovězí. Vyšší obsah železa mají také některé potraviny rostlinného původu, třeba luštěniny, olejnatá semena jako dýně, mák nebo slunečnice, ale i sušené hřiby. Vstřebatelnost v nich obsaženého železa je však lepší podpořit současnou konzumací s vitamínem C. V praxi může jít o sklenku pomerančového džusu, kterou si k jídlu dopřejete.

Salus Floradix Železo+


Jarní výbava


K doplnění slouží i tekutý přípravek Salus Floradix Železo+, jehož předností je komplexní složení. Ideální jarní výbavu z něj dělá kombinace látek přispívajících ke snížení míry únavy a vyčerpání. Kromě samotného železa jsou jimi vitamíny B2, B6, B12 a C. Výhodou tohoto doplňku stravy je i dobrá vstřebatelnost železa, která je dána jak použitou formou, tak obsahem vitamínu B2 a C, jež podporují jeho takzvanou biologickou dostupnost. Součástí přípravku jsou i výtažky z bylin a ovocné šťávy podporující správné trávení. 


Více informací o něm najdete na www.floradix-zelezo.cz
Doplněk stravy nenahrazuje pestrou a vyváženou stravu.





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
31. 03. 2024 18:14 Sebrán "Kroj" za 20 bodů
31. 03. 2024 18:10 Sebrán "Kroj" za 20 bodů
31. 03. 2024 18:04 Sebrán "Kroj" za 20 bodů
31. 03. 2024 18:00 Sebrán "Kroj" za 20 bodů
Obrázek uživatelky
profil
5x
Obrázek uživatelky
profil
3x
Obrázek uživatelky
profil


Termín: 18,00-18,15 hodin- KROJ
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles