8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sýry v boji proti osteoporóze

24. 10. 2019 | Nemoci
-Komerční sdělení-

Osteoporóza je jako tichý zloděj. Bez upozornění nám dokáže vzít i to nejcennější. K řídnutí kostí dochází pozvolna a často si rozsah onemocnění uvědomíme až při náhlém úrazu. Varovnými ukazateli mohou být bolesti zad či omezená pohyblivost páteře.  Touto metabolickou kostní poruchou trpí každá druhá žena po menopauze a každý sedmý muž starší padesáti let.

Co je příčinou?
Dědičné dispozice, nedostatek pohybu, nevhodná strava, alkohol ale i stres. 
Řešení?
Aktivní prevence = zdravý životní styl. K němu neodmyslitelně patří vhodné mléčné výrobky. Právě produkty z mléka totiž obsahují zásadní množství vápníku, který je základní stavební jednotkou kostní tkáně.

Jaroměřická mlékárnaI když se o osteoporóze mluví jako o nemoci vyššího věku, s prevencí můžete začít kdykoliv, ideálně hned. Doporučit lze například sýry Jaroměřické mlékárny, ryze českého výrobce, který své produkty připravuje výhradně z kvalitního mléka od místních farmářů a podle tradičních receptur. Se sýry Jaroměřické mlékárny navíc víte, co jíte. Neobsahují žádné konzervanty, sladidla ani jiná nežádoucí „éčka“. Více na www.mlekarna.cz

Kolik mléka denně?


Denní potřeba vápníku se s věkem mění. „Lidský organismus potřebuje pro své běžné funkce 600-1500 mg vápníku denně. Přičemž nejnižší hranice se týká dětí a dávka 1500 mg je ideální pro dospělé,“ objasnil MUDr. Petr Tláskal, CSc., předseda Společnosti pro výživu a ústavní dietolog Fakultní nemocnice v Motole. Odborníci na výživu proto upozorňují na mléčné výrobky. „Z nich člověk získá v průměru šedesát procent denní potřeby vápníku, zhruba jedenáct procent pokryje zelenina a deset procent obiloviny. Mléčné výrobky upřednostňujeme i proto, že celková využitelnost vápníku je zde téměř třicetiprocentní, což je ve srovnání s rostlinnými zdroji vysoké číslo,“ doplnil Petr Tláskal. Dle studií Fakultní nemocnice v Motole nejvíce vápníku získáte konzumací tvrdých sýrů (840 mg na 100g), jogurtů (140 mg na 100g) a mléka (120 mg na 100g). Z nemléčných výrobků pak se svými 1200 mg na 100 g jednoznačně vítězí mák.

Kvalita a zdraví ─ s Jaroměřickou mlékárnou zaručeno


Pokud i vy chcete pro prevenci osteoporózy udělat maximum, zařaďte do své stravy potraviny bohaté na vápník. Jistotou je vsadit na osvědčené značky a mléčné výrobky z kvalitního mléka. Právě takové nabízí Jaroměřická mlékárna, která je držitelem prestižních certifikátů kvality Klasa a CEFF a její Jaroměřické žervé se dokonce pyšní oceněním Regionální potravina. Pochutnat a posílit zdraví vám však pomohou i ostatní produkty Jaroměřické mlékárny – svůj jídelníček obohaťte poctivým Jaroměřickým Zámeckým 45% plátkovým sýrem či uzenou i klasickou variantu oblíbeného 45% Eidamu. Zvolit můžete i tradiční 30% Eidam ve formě bločku i plátkového sýra.

Jaroměřická mlékárna










Doporučená cena: 25,90 Kč              Doporučená cena: 22,90 Kč              Doporučená cena: 31,90 Kč





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Sýry v boji proti osteoporóze:

Sýry v boji proti osteoporóze
Sýry v boji proti osteoporóze
Sýry v boji proti osteoporóze
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
OsméSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
8
Obrázek uživatelky
profil
7
Obrázek uživatelky
profil
ŠestéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Nezoufejte, 4x zlaťáci .....
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles