Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tématické sety - jak si snadno vyrobit hrací set pro malé dítě

31. 12. 2011 | Výchova
Hraček pro miminka a batolata je všude nepřeberné množství. Jenže při nákupu naráží člověk na řadu problémů. Mnoho výrobců se chrání upozorněním, že hračka není určená dětem do tří let věku. S touto větou se můžete setkat i na mnoha vyloženě miminkovských věcech – já ji viděla i na chrastítku. Člověk si musí dát pozor na drobné části i použitý materiál. Jistotou jsou značkové hračky, které však pro mnoho z nás leží mimo snesitelné finanční meze. Co s tím? Pojďte si snadno a rychle vyrobit vlastní set hraček pro děti!

Malé děti moc rády třídí a porovnávají. A právě toho při přípravě využijeme. Jak začít? Nejprve projděte byt a „zkonfiskujte“ vše, co momentálně „není v kurzu“. Dále se poohlédněte po nádobách, do kterých by šly hračky uložit – budete jich potřebovat 3-7. V ideálním případě by nádoby měly být shodné tvarem i velikostí a lišit se barvou, můžete však použít i přibližně stejné krabice či sadu průhledných nádob. Pokud nic vhodného doma nemáte a nechce se vám je kupovat, můžete klidně použít i krabice od bot, nebo si našít barevné pytlíky.

Použít lze ale také čepice, dárkové papírové tašky a podobně.
Co dáme do nich? Neomezujte se pouze na hračky. Můžete přidat i pár věcí denní potřeby – plastovou lžičku, plastovou tubu z krému, misku, kousek široké stuhy, leporelo, přívěšek na klíče, dětskou ponožku, sáček bonbónů, kámen... Prostě cokoliv. Samozřejmě důležité je, aby si dítě nemohlo ublížit, proto pozor na příliš drobné věci, dlouhé provázky, rozbitné materiály... Tedy můžete klidně použít i ty, ale pak si dítě s hračkou smí hrát jen pod neustálým dohledem! V takovém případě se nebojte sbírku obohatit i o skleněnou nádobku, tkaničky od bot a podobně. V žádném případě však nepoužívejte předměty vysloveně nebezpečné – jako baterie, nože či materiály s flitry.
Samozřejmě to vše jen tak nenahážeme do krabic – musíte si vybrat třídící kritérium. Velmi oblíbené budou barvy. Začněte s jasnými – červená, modrá, žlutá...

Pak můžete přidat složitější – oranžová, zlatá, šedá, růžová, fialová... Předměty nemusí být vysloveně jednobarevné – ale zvolená barva musí převažovat! Přejete si jiná kritéria? Materiály (papír, látka, dřevo, plast), velikosti (to bude složitější, měli byste mít v každé sadě tytéž předměty odlišené jen velikostí), měkké – tvrdé, zvířata – lidi – věci, voňavé a bez vůně... Možností je nepřeberné množství – záleží na vaší fantazii a věku dítěte. Kolik věcí dát do jedné krabice? Opět to záleží na věku toho, kdo si s ní bude hrát – nicméně volte v rozmezí 4 – 10 předmětů.

A ještě jedna rada na závěr – ponechte dítěti dostatek času na to, aby hru pochopilo a pořádně si vyhrálo. A až ho omrzí? Vše sbalte a připravte složitější verzi – nebo jen odlišnou! Přeji příjemnou zábavu!


Agrant - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Tématické sety - jak si snadno vyrobit hrací set pro malé dítě:

Tématické sety - jak si snadno vyrobit hrací set pro malé dítě
Tématické sety - jak si snadno vyrobit hrací set pro malé dítě
Tématické sety - jak si snadno vyrobit hrací set pro malé dítě
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles