8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Uherské Hradiště

20. 07. 2012 | Česká republika
Uherské Hradiště je město, kde jsem se nenarodila, ale stalo se mojí láskou na celý život. Je to město, ve kterém můžete jít jen tak na procházku, posedět v některém z parků na lavičce, či v předzahrádce kavárničky... Moc ráda se zajedu podívat i po jeho okolí.

Něco z historie Uherského Hradiště
Toto území patří k nejstarším sídelním oblastem u nás. Lidé zde žili již ve starší době kamenné. V 9. stol. tu byl vytvořen pevnostní systém a usadili se tady Slované.
Později tudy vedla Jantarová stezka z Krakova do Vídně. V roce 1257 král Přemysl Otakar II. podepsal jmenovací listiny a od roku 1294 se tato ostrovní pevnost jmenuje Hradištěm, název Uherské Hradiště se začalo častěji objevovat v písemnostech v 17. století.

Uherské HradištěZ Uherského Hradiště možná znáte Slovácké divadlo a Letní filmovou školu, která se koná každoročně na přelomu července a srpna. Ta letošní, 38. LFŠ zase zaplní naše krásné historické město turisty, studenty, umělci i znalci umění. O Letní filmové škole to tady žije.
A začátkem září město ožije znovu. To se tady konají Slavnosti vína a Den otevřených památek. Tato akce je určena milovníkům vín, krojů a písní z celého okolí a přijíždí sem milovníci folkloru i ze vzdálených koutů naší krásné zemičky.

Pokud rádi jezdíte na kole, je tady  mnoho cyklotras vedoucích moc hezkou přírodou. Můžete si vybrat směr a jet. Vždy cestou narazíte na nějakou zajímavost. Můžete jet kolem Baťova kanálu až do Kroměříže nebo na jih až k Hodonínu. Když pojedete do Starého Města, můžete navštívit Památník Velké Moravy, přidáte pár kilometrů a podíváte se na Velehrad do Baziliky, nebo jen můžete pozorovat kachničky v rybníčku.
V jeho těsné blízkosti je Archeoskanzen Modrá, ve kterém se můžete přenést v čase do dob Velké Moravy. Letos tam vyrostla škola písemnictví, rotunda a strážní věž vysoká 12 m.

Budete-li chtít jet do přírody, jeďte dál směr Salaš, na Bunč, Brdo nebo Vlčak. Z Velehradu se dá jet i na hrad Buchlov, zámek Buchlovice či Smraďavku. Tam v lázničkách Leopoldov bývají v létě i taneční večery.
Rádi byste navštívili vinný sklípek? Zajděte v Uherském Hradišti do Mařatic. Tam je jeden hezký, jmenuje se U lisu a na dvorku je i historický lis. Když půjdete dál ulicí, tak přijdete k rozhledně a nebo zajděte na Rochus, kde je od kapličky také krásný rozhled po okolí.

Zavedou vás cestičky do Vlčnova? Tam jsou Búdy, domečky u vinohradů. V Hluku je tvrz. V Kunovicích je Slovácké letecké muzeum a na letišti si můžete objednat tandemový seskok nebo vyhlídkový let. Pokud by vás můj tip na výlet k nám na východní Moravu zaujal, věřte, že se vám tady bude taky líbit a uvidíte i spoustu dalších zajímavostí, které jsem vám tady nepopsala.


Fanypol - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Uherské Hradiště:

Uherské Hradiště
Uherské Hradiště
Uherské Hradiště
Uherské Hradiště
Uherské Hradiště
Uherské Hradiště
Uherské Hradiště
Uherské Hradiště
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pěkné Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Líbí se mi jak píšeš o svém městě.
Obrázek uživatelky
profil
a zvláště tady Ti chci také vyjádřit poklonu,za své městečko,kde žiješ a jak ho i okolí prezentuješ,až teď si uvědomuji,že jsem lx dávno tomu byla ve Slováckém divadle a na náměstí,z okolí Buchlovice byly vloni,už podruhé,Buchlov asi před sto lety,na Bunči jsem kdysi dávno turistila,jen ten Velehrad se mi stále nedaří,ale snad to ještě přijde.Máš to kolem moc zajímavé,třeba se tam ještě někdy podívám.
Turistila jsem totiž aktivně asi 35 let,pak už jen zájezdy,tak toho mám také dost projeto, ještě v ČSR.Ale stále je co objevovat.
Obrázek uživatelky
profil
Dnes sme boli v Uherskom Hradišti na Slováckych slávnostiach vína. Máme krásny zážitok, mestečko je
veľmi krásne s bohatými pamätihodnosťami, čisté-skrátka výlet sa nám vydaril a máme pekné spomienkySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Krásná pozvánka do míst, kde žiješ Ali. Každé Tvé povídání, každý Tvůj článek je lákavou pozvánkou na cesty. Třeba to někdy vyjde i se Saritkou, že namažeme nohy a půjdeme Smajlík. Nedávno jsme byli celá naše početná rodinka navštívit nejstarší vnučku ....Nemám moc orientační buňky (jsem schopná se ztratit např. na náměstí v Novém Jičíně), takže nevím, kde přesně to bylo, ale z okna auta jsem za jízdy zahlédla směrovku: Uherské Hradiště 10 km.Tak blízko od míst, kde žiješ a která tak pěkně popisuješ, jsme byli!!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles