Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 30. týden

24. 07. 2017 | Televizní tipy
Vydejte se s námi za poznáváním a zábavou světa přírody, historie, záhad, vesmíru, vědy a techniky, oceánů, válek, cestování i dobrodružství.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit ve 30. týdnu?


25. 7. 23.00 – Veterinář z Yorkshiru II (1. díl)

Julian Norton a jeho tým prací oddaných odborníků navazují na odkaz Alfa Whita, známého jako Veterinář z Yorkshiru. Ten využil zkušenosti a zážitky z veterinární praxe v knihách, které vydával pod pseudonymem James Herriot a které se staly předlohou slavného televizního seriálu Všechny velké i malé bytosti. Pokračování seriálu Veterinář z Yorkshiru se vrací do zákulisí špičkového veterinárního centra ve Skeldale. Jeho zaměstnanci pomáhají pacientům všech velikostí a využívají své odborné znalosti k péči o všechna možná zvířata – od lam přes prasátka, kočky a psy, krávy a býky, koně, dokonce až po křečky. Žádný pacient pro ně není příliš velký nebo malý.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 30. týden26. 7. 20.00 – Poslední dny dinosaurů

Před 65 milióny let našemu světu vládli dinosauři. Chodili po stejných místech jako my. Pili tu samou vodu, dýchali ten samý vzduch a střetávali se tam, kde my. Ale jednoho dne se jim stalo něco nepředstavitelného. Zažili nejkritičtější chvíle v dějinách Země. Poslední dny dinosaurů vypráví o tom, jak jejich nadvláda skončila. Vyhynutí dinosaurů patří k největším záhadám na světě. Co ho způsobilo? Stejnou otázku si položili i tvůrci televizního seriálu Dinosauři a natočili tento film prošpikovaný digitálními efekty i nejnovějšími poznatky z oboru paleontologie a geologie. Poslední dny dinosaurů jsou věrohodnou rekonstrukcí událostí, které vedly ke zkáze tvorů tak velkých, že je nemohlo skoro nic ohrozit.

26. 7. 23.00 – Zapomenutá evropská zemětřesení

Severní Evropa je nejhustěji obydlenou oblastí na světě. Není to místo, kde by kdokoli z nás očekával zemětřesení. Vždyť se nachází stovky kilometrů od nejbližších známých zón seismické aktivity. Nejnovější poznatky z nového vědního oboru paleo-seismologie přesto naznačují něco úplně jiného. Evropa je provrtaná starověkými liniemi zlomu, které se nevyhýbají ani velkým průmyslovým oblastem. Dosud jsme je považovali za nečinné. Jenže seismologové zjistili, že ve skutečnosti jsou v pohybu a můžou kdykoli vyvolat nečekanou zkázu. V minulosti už k tomu došlo. Odborníci objevili pozůstatky zemětřesení uprostřed Francie a trosky na kusy rozervaných budov v německém Kolíně nad Rýnem. Dozvěděli se o středověkých městech srovnaných se zemí, obrovských vlnách tsunami bičujících švýcarská jezera a důkazech o tak velkých zemětřeseních, že by proti nim současná evropská města neměla vůbec žádnou šanci. Snímek sleduje práci vědců, kteří se snaží vyhodnotit všechny nové poznatky. A zjistit, co se stane, až takové velké zemětřesení znovu udeří.

27. 7. 22.00 – Nespoutaná Brazílie (Opičí zahrada)

Hluboko v srdci Brazílie leží Pantanal, rozsáhlá oblast bujných mokřadů, neuvěřitelně bohatá na všechny možné rostlinné a živočišné druhy. Je to místo stejně úžasné jako nemilosrdné. Takřka 1500 druhů savců, ptáků a ryb tady svádí neustálý, nekonečný souboj s extrémními sezónními změnami, tváří v tvář divokým dravcům. Vydejte se do nitra brazilské divočiny v seriálu Nespoutaná Brazílie, kde za každým rohem číhá děsivé nebezpečí.

29. 7. 22.00 – Starodávné cesty (1. díl)

Velká Británie je protkaná Starodávnými cestami. Přidejte se k moderátorovi stejnojmenného seriálu a amatérskému historikovi Tonymu Robinsonovi na výpravě malebnou krajinou s bohatou historií. Vydáte se po cestách, které existují už od prehistorických dob, takže dnes nikdo neví, jak nebo proč vůbec vznikly. Budete kráčet ve stopách poutníků, lovců i nájezdníků z éry až před pěti tisíci lety. Narazíte na pradávné i současné mýty, záhady a pověsti. Uvidíte monolity, megality, pohřebiště, skryté jeskyně, nejstarší dubové stromy na světě, ztracené římské bojiště, svatyni Thomase Becketta, nejslavnější kamenný kruh, a dokonce i pradávnou pohřební komoru, která byla vybudována dříve než slavné pyramidy v Egyptě.

Unikátní dokumenty, vysílané ve 30. týdnu,
uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !