Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 7. týden

12. 02. 2024 | Televizní tipy
Týden dokumentárních novinek na Prima ZOOM. Cesta za poznáním začíná na Prima ZOOM. Prima ZOOM vás baví. 

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 7. týden:


12. 2. 21.00 – Tajný život majáků II (Wolf Rock)

Posviťte si na nejkrásnější, nejzajímavější a nejúžasnější majáky dějin. Pokračování seriálu odhaluje tajný život dalších majáků. Skalní maják je jedním z nejlepších vynálezů námořní historie. Zachraňuje životy na moři a zároveň čelí velkým bouřím. Například skála Wolf Rock stojí na frekventované lodní trase ve vzdálenosti 13 kilometrů od Land´s End v Cornwallu. V roce 1861 tu byla zahájena stavba majáku ze žulových bloků – poznejte nejen jeho příběh, ale i jeho bratrů.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 7. týden13. 2. 22.00 – Mnichov: Teror na olympiádě (Odpočítávání)

Na olympijských hrách v Mnichově se měla Spolková republika Německo představit celému světu jako nová, mladá, kosmopolitní demokratická země. Tento svátek všech příznivců sportu si však budeme navždy pamatovat ne díky skvělým sportovním výkonům, ale kvůli hrozným událostem z 5. září, během kterých palestinská teroristická organizace Černé září vzala jedenáct rukojmí z řad izraelských atletů. Krizová situace skončila krátce po půlnoci. 

Rukojmí se nepodařilo osvobodit. Když výstřely zbraní konečně utichly, všech jedenáct izraelských atletů, jeden západoněmecký policista a pět palestinských teroristů bylo mrtvých. U příležitostí 50. výročí této strašné události vznikla poutavá čtyřdílná historická mini série Mnichov: Teror na olympiádě. S pomocí mnoha různých mezinárodních expertů pečlivě rekonstruuje osudné události tragického dne, který je považován za chvíli, kdy došlo ke zrození mezinárodního terorismu. Přeživší členové týmu izraelských atletů, zasahující policisté a vůbec poprvé také dva z palestinských teroristů vzpomínají a prozrazují, co se tehdy stalo.

14. 2. 21.00 – Medvědí země

Medvědy většinou vnímáme jako nebezpečná, agresivní a trochu hloupá zvířata. Ale jsou vážně takoví? Je pravda, že medvědi nevědí? Nebo v sobě skrývají více, než je na první pohled vidět? Tento pozoruhodný přírodovědný film odhaluje, jakým problémům musí medvědi čelit, a názorně dokazuje, jak jsou pozoruhodní a výjimeční. Polovinu života stráví zimním spánkem a ve zbytku času nápaditě loví. Nebo mají hlad. 

Lední medvědi na Arktidě vydrží bez potravy několik měsíců. Medvědi hnědí na pobřeží Tichého oceánu trpělivě vyčkávají, dokud se nepřižene „přílivová vlna” šťavnatých lososů. Ale když zlé časy trvají příliš dlouho, nezbývá než zaútočit na vlastní. Pokud ovšem nemají ještě větší problémy, tak jako v japonských lesích, kde se asijský medvěd ušatý může snadno stát kořistí nebezpečného tygra.  

15. 2. 20.00 – Bombardér Lancaster

Strhující film Bombardér Lancaster přináší neuvěřitelný příběh o tom, jak vzniklo jedno z nejvíce ikonických a legendárních letadel v dějinách. Sledujte, jak se nejničivější bombardér stal jedním z nejdůležitějších nástrojů v porážce Hitlerova nacistického Německa během druhé světové války. Vojenští historikové Alexandra Churchill, dr. Peter Johnston a James Holland, autoři historických knih Leo McKinstry a Mark Johnson, nadšený amatérský historik Arthur Williams nebo veteráni posádky bombardéru Lancaster – ti všichni se zúčastnili natáčení tohoto výjimečného snímku. Bombardér Lancaster přináší nový pohled na komplikovaný odkaz tohoto legendárního letounu. Zároveň opěvuje statečnost mnohonárodnostní posádky a přibližuje osobnost slavného, ale kontroverzního Arthura „Bombera” Harrise.  

15. 2. 22.00 – Život v divočině (1. díl)

V divoké přírodě má každé zvíře nějakou roli. Matka a dítě. Dominantní a submisivní člen smečky. Lovec a sběrač. Vůdce a dělník. Všechno souvisí s taktikami a strategiemi, které si jednotlivé druhy osvojily, aby přežily v neúprosném divokém prostředí. Přírodovědný seriál Život v divočině přibližuje různé metody spolupráce, ale i různé podoby konfliktů, které zvířata používají, prožívají a někdy i přežívají. Od panovačných lvů po pracovité včely dělnice – odhalte, jak si vybírají partnery, vychovávají mláďata, vzájemně komunikují, rozdělují si práci, aby zajistili potravu, ochránili smečku a tím pádem vydrželi do dalšího dne.  

18. 2. 21.00 – Největší loupeže s Piercem Brosnanem (1. díl)

Od vzniku platidel se celý svět donekonečna točí kolem peněz a lidé dělají vše pro to, aby se k nim dostali. Včetně toho, že organizují nejprohnanější a nejnákladnějších loupeže všech dob. Charismatický Pierce Brosnan, který se proslavil jako představitel agenta 007 Jamese Bonda, se stal průvodcem vzrušujícího seriálu. Ohlédneme se za největšími loupežemi historie – prostřednictvím dramatických rekonstrukcí, vzrušujícího stylu vyprávění, špičkových vizuálních efektů a vzpomínek očitých svědků. Uvidíme, jak složité plány jsou zločinci schopní vymyslet, i co všechno jsou ochotní udělat, aby se neprávem dostali k životnímu bohatství.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !