8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Už jste byli v Mariánských Lázních? Příroda, sport, zábava a léčivé zdroje

7. 08. 2023 | Česká republika
-Komerční sdělení-

Mariánské Lázně jsou druhými největšími českými lázněmi s unikátní architekturou a desítkami minerálních pramenů. Město s velkým potenciálem svým návštěvníkům nabízí nejen léčivou sílu přírodních zdrojů, bohatou historii a kulturu, ale také spoustu možností co vidět a zažít.

Světovým unikátem kvůli pramenům a procedurám


Základním bohatstvím lázní jsou léčivé minerální prameny. Na relativně malém území vyvěrá více než 40 pramenů a v širším okolí přibližně dalších 60. Těsné sousedství rozdílných pramenů s odlišným minerálním složením dělá z lázní světovou raritu a geologickou vzácnost. Na základě toho se může v lázních léčit a poskytovat prevence proti širokému spektru nemocí. Prameny jsou kromě pitné kúry dále využívány k minerálním koupelím nebo také k inhalaci. Mezi nejznámější prameny patří Křížový pramen, Rudolfův, Ferdinandův nebo Karolinin.

Ferdinandův pramen























Nově získaný statut klimatických lázní


Mariánské Lázně byly oficiálně uznány klimatickými lázněmi. Předcházely tomu roky příprav a testů. Nyní se tak stávají nejkomplexnějším lázeňským místem, které využívá k léčbě všechny přírodních zdroje – minerální prameny, přírodní oxid uhličitý, peloidy (rašeliny, slatiny a bahna) a nyní také místní klima. Unikátnost města v roce 2021 potvrdil také zápis na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Spolu s dalšími deseti evropskými městy představují mimořádnou hodnotu evropské lázeňské tradice.

kolonáda - Mariánskéi Lázně




















A jak v lázních trávit volný čas?


Mariánské Lázně jsou také oblíbenou celoroční turistickou destinací. Díky atraktivitám jsou ideálním místem pro ty, kteří hledají spojení zážitků a wellness či léčení v jednom z místních hotelů. A co během návštěvy nevynechat?

Kolonáda a zpívající fontána


Nejen lázeňským centrem, ale i centrem pro kulturní akce je právě lázeňská kolonáda. Atraktivitou není jen historická litinová konstrukce kolonády, ale i zpívající fontána, od které se mohou návštěvníci těšit i nově na netradiční skladbu - Nothing Else Matters známou od skupiny Metallica.

Zpívající fontána





















Park Boheminium a miniatury světoznámých památek


Čtvrtý největší park miniatur v Evropě s názvem Boheminium návštěvníky uchvátí svými 75 miniaturami památek, jako například Karlštejn, Ještěd, zámek Červená Lhota, letohrádek Hvězda či zámek Český Krumlov. Park najdete jen pár minut od centra, kam se dopravíte pohodlně autem, pěšky, autobusem i kabinkovou lanovkou.

Místní příroda jako ráj sportovců


Svůj volný čas mohou lázeňští návštěvníci vyplnit i aktivním pohybem. Jezdíte rádi na kole? Pak prozkoumejte okolí města za jízdy a inspirujte se tipy na trasy.

cyklistika v Mariánských Lázních


















Tip: Butikový hotel SwissHouse nabízí speciální balíček, který obsahuje také celodenní půjčení elektrokol. Hosté si chválí především prvotřídní gastronomii, slunnou zahradu a polohu uprostřed parku a pár kroků od lesa.

Swiss House


















Preferujete spíše procházky? Objevte to nejlepší z Mariánských Lázní po svých. Západočeský region je navíc protkán spoustou golfových hřišť a jedno z nejslavnějších je právě u Mariánských Lázní - Royal Golf Club, které má i své tréninkové 9 jamkové hřiště, kde si golf může zkusit opravdu každý a veškeré vybavení je možné si půjčit. Nově se také dokončilo kompletní discgolfové hřiště s 18 jamkami. Aktivit je ve městě a v okolí spoustu.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Už jste byli v Mariánských Lázních? Příroda, sport, zábava a léčivé zdroje:

Už jste byli v Mariánských Lázních? Příroda, sport, zábava a léčivé zdroje
Už jste byli v Mariánských Lázních? Příroda, sport, zábava a léčivé zdroje
Už jste byli v Mariánských Lázních? Příroda, sport, zábava a léčivé zdroje
Už jste byli v Mariánských Lázních? Příroda, sport, zábava a léčivé zdroje
Už jste byli v Mariánských Lázních? Příroda, sport, zábava a léčivé zdroje
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !