Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Občerstvení ve vlaku

28. 11. 2015 | Vaše příběhy

Určitě většina lidí ví, jaké je to cestovat vlakem. A taky, že občas opravdu není o co stát. Zvlášť když si vyberete čas na cestování stejně jako spousty dalších lidí. A přesně tohle se stalo mně.  Přestoupila jsem v Praze na vlak do Olomouce. Protože to bylo v neděli odpoledne, tak nástupiště bylo plné lidí. A samozřejmě nejen plné lidí, ale i plné stresu. Mačkání, strkání, předhánění se kdo vleze do vlaku dřív a urve si místo, šlapání po nohách. Mně se podařilo místo najít poměrně rychle, dostala jsem se jako šestá do kupé, na kterém byly cedulky včasná rezervace. Stejně jako já většina lidí místenky neměla a teď se tak trošku bála, zda nepřijde někdo s místenkou, kterou si koupil na poslední chvíli.

Vlak se rozjel a myslím, že nejen naše kupé bylo plné vystresovaných lidí. On ten hluk a davy procházející chodbičkou a hledající si místo k usazení klidu nepřidá. Byli jsme napjatí a v nepohodě.

Náš vagón byl hned za jídelním vozem a seděli jsme v kupé, které k němu bylo nejblíž. Díky tomu se k nám hned jako k prvním dostala obsluha minibaru, které se podařilo celé kupé nádherně občerstvit. Minibar je vlastně takový vozíček s termoskami s horkou vodou a různými drobnými dobrotami. Obsluha prodává kávu, čaj, sendviče, oplatky a podobně.

Otevřely se dveře a nakoukla střapatá hlava mladého pihovatého muže s odstátýma ušima a zrzavými vlasy. Vyjukaně se na nás podíval a nesměle se poptal, jestli nechceme kávu. Byli jsme jeho první možní zákazníci. Při pohledu na toho mládence bylo všem jasné, že se nikomu z jídelního vozu do toho nacpaného vlaku nechtělo. A tak poslali prodávat toho nejmladšího, možná i učně, který se nemohl bránit tak nevděčné práci. Vypadal opravdu velmi mladě.

A tak se jedné starší paní mládence zželelo a objednala si kávu. A najednou se začali všichni usmívat a objednávat si další věci. Objednávky se začaly sypat. Lidé najednou začali potřebovat kromě kávy i oplatky, burské oříšky a další drobnosti. Mladík vše pečlivě nachystal, zinkasoval peníze (cca 400 Kč z celého kupé) a začal se taky usmívat.

Poté přešel k dalšímu kupé, kde už veselým hlasem ohlásil prodej kávy. A já jsem ještě zaslechla, že se tam děje podobný zázrak jako u nás. Lidé nakupují jako diví.

Moc jsem mu přála, aby to tak šlo v celém vlaku. Zvláště proto, že ještě než dokončil prodej u druhého kupé, se tam objevil jeho šéf a houkl: „Ty seš teprv tady?“. Upřímně, nikdy před tím ani potom jsem neviděla, že by někdo s minibarem prodal tolik zboží, stejně jako tento mládenec. Určitě si nezasloužil pokárání svého šéfa, ale spíš pochvalu.

Proč si tuhle historku pamatuju? Protože ono se opravdu stalo něco úžasného. Ten ušatý mládenec změnil úplně atmosféru v kupé. Z vystresovaných lidí udělal (pravděpodobně nevědomky) lidi usmívající se. Najednou jsme byli v pohodě a užívali si pocitu, že cestujeme pohodlně a dobře dojedeme. Myslím, že to naservírované kafe nebylo to, co nám přinesl jako občerstvení, nějakým záhadným způsobem nás občerstvil pohodou.


Dana12345 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkné
Obrázek uživatelky
profil
Hezké čtení o úsměvuSmajlík..ráda jezdím vlakem, tak bych úsměv u obsluhy také občas uvítala..
Obrázek uživatelky
profil
Článek se mi líbil.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkný článek...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles