Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 27.05. 2024
Dnes má svátek Valdemar
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vlakem do stanice Potůčky

25. 01. 2012 | Vaše tipy
Dnes u nás napadl první sníh a připomnělo mi to náš výlet, o kterém Vám teď napíši. Jednou jsem viděla v televizi  pořad o jízdě vlakem po tzv. Krušnohorském Semmeringu.  Přesvědčila jsem muže k cestě. Našli jsme spoj a vydali se na cestu.

Bylo to daleko, bydlíme na Moravě, ale zdárně jsme přijeli do Karlových Varů a chytli náš spoj na trati č.142 do Potůčků. Sedli jsme do lokálky a jeli jsme krásnou přírodou. Pořad nelhal. Opravdu romantická trať. Ve vagoně s námi jela spousta lyžařů. U nás bylo skoro jaro a tady bylo plno sněhu, ale jelikož jsme jeli z domova přes noc, tak jsme byli teple oblečení. První městečko Nová Role, pro mě trošku povědomé výrobou keramiky. Dalších několik lyžařů a jede se dál.

Trať se hezky klikatila kolem zamrzlé říčky, doma jsem zjistila, že se jmenovala Rolava. Nejkrásnější a nejzajímavější byl úsek z Nejdku do Perninku. Je to asi 15km  jízda horským terénem s několika tunely, motoráček stoupá a trať se otočí v oblouku skoro do protisměru, jede i po poměrně vysokém  viaduktu, aby překonal údolí a zastavil v Perninku.

Nádhera. Tady vystupují lyžaři. Hned u nádraží je sjezdovka. Následuje Horní Blatná. Vláček se vyprazdňuje a my sjíždíme do poslední zastávky v Čechách, Potůčků. Vystupujeme a vlak odjíždí, jede do Německa, ještě jednu zastávku do Johanngeorgenstatu. Muž zašel překontrolovat odjezd zpět a šli jsme na obhlídku obce. Šli jsme do kopečka hezkou vesnicí, začala jsem mít hlad. Nic neobvyklého. Mně chutná stále.

Zašli jsme do obchůdku, že koupíme nějakou svačinu a mile nás překvapilo, že na půlce prodejničky bylo pár stolečků a možnost teplého jídla. Vzpomínám dodnes na výborné vepřo-knedlo-zelo a moc přívětivou obsluhu. Po obědě jsme si dali kávičku a šli zpět na vlak. Ještě jsme prošli obrovskou tržnici a sešli zpět  k nádražíčku.

Vrátili jsme se do Karlových Varů, kde jsme se ještě trošku prošli městem,  přespali a další den jeli domů. Po stejné trati občas jezdí i nostalgický parní vláček, to musí být taky krásný zážitek.
 fanypol - čtenářka
ChytráŽena.cz
 

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Vlakem do stanice Potůčky:

Vlakem do stanice Potůčky
Vlakem do stanice Potůčky
Vlakem do stanice Potůčky
Vlakem do stanice Potůčky
Vlakem do stanice Potůčky
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkný výlet!
Je to krásné, když jste se s manželem "tak našli" a oběma je Vám cestování blízké. Umíte si společně udělat život pestřejší a hezčíSmajlík GratulujuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezky napsánoSmajlík výlety vlakem jsou krásnéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný výletSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles