MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výbava pro prvňáčka - připravte se na nový školní rok

16. 08. 2012 | Zajímavosti
Letní prázdniny utečou jako voda a pro všechny rodiny školáků nastává jedno z nejvíce hektických období. Je na čase rozloučit se s letními radovánkami a pustit se do přípravy na nový školní rok. Nedílnou součástí je i pořízení školní výbavy, která je obzvlášť u prvňáčků výjimečnou záležitostí.

Výbava pro prvňáčka


Pořízení školní výbavy do první třídy bývá opředeno mnoha mýty. Rodiče se často obávají, že je investice do prvňáčka vyjde až na několik tisíc korun. Rodiče většiny dětí jsou pečliví a nechtějí obvykle přípravu do školy podcenit. Pod vlivem moderních trendů se však domnívají, že se jedná o nákladnou záležitost, která zasáhne do jejich rodinného rozpočtu.

ŠkoláciŠkolní výbavu obsahující vše potřebné pro prvňáčky lze přitom pořídit v průměru již od 1500 Kč. Pokud však chtějí rodiče svým ratolestem opravdu dopřát, mohou pořídit i nákladnější značkové výrobky.

Nové školní trendy, ale i tradiční klasika   


Sortiment zboží zahrnuje tradiční výbavu, bez které se žádný školák neobejde. V barevném světě tužek, pastelek, vodovek, temper a mnoha dalších potřeb si vybere opravdu každý. Samozřejmostí jsou i geometrické pomůcky či zvýrazňovače pro starší školáky.

Popularitě se těší ergonomická inkoustová pera pro prvňáky, která jsou k dostání i se zmizíkem. A v čem spočívá jejich kouzlo? Tato pera obsahují speciální inkoust, který lze vymazat plastovým koncem pera.

A jak podléhají nejmladší školáci trendům ze světa filmových a herních novinek? Letos se například mezi chlapci jistě budou velkému zájmu těšit desky, penály či další školní potřeby s motivem filmového hrdiny Spidermana, který se na plátnech kin objeví jako letní novinka.

Správně vybrat školní tašku a hurá do školy


Při nákupu by se však rodiče neměli rozhodovat pouze podle barevných motivů, které se líbí jejich dítěti. Platí to obzvlášť v případě školních tašek. Školní taška či batoh by měly mít co nejlehčí konstrukci a je dobré preferovat spíše užší a vyšší provedení, vzhledem k lepšímu rozložení váhy. Výhodou je taktéž měkké polstrování v oblasti zad. Zároveň by ale měla být zadní část batohu vyztužená, aby dobře držela tvar.

Školní pomůckyPopruhy by podle jejího doporučení měly být široké, měkké a nastavitelné, což je základní předpoklad ke zdravému zatížení páteře u školních dětí. Nezbytné je pak nošení školní tašky na obou ramenech.

Ve školní tašce by měly děti mít jen to nezbytné, tzn. balit učebnice na každý den, nenosit hračky, pokud hodně pijí, dávat jen láhev a ve škole si ji napustit pitnou vodou. Snížením zátěže a správným výběrem školní tašky pak lze předejít přetížení páteře a případně i bolestem zad dětí. 

Velká přestávka je tady, co k svačině?


Ke škole neodmyslitelně patří nejenom vyučování, ale i čas na přestávku a svačinu. V obchodech naleznete zajímavou nabídku praktických svačinových boxů či lahví na pití s oblíbenými motivy, které děti zaručeně zaujmou. Minulostí jsou doby, kdy se svačiny nosily pouze v papírových ubrouscích a igelitových sáčcích.

Správná dopolední svačina je spolu s kvalitní snídaní základním zdrojem energie pro celý den. U dětí jsou v posledních letech oblíbené sladkosti, fastfoodové pokrmy, bagety, nejrůznější tvrdé salámy a uzeniny či sladké limonády. Odborníci však zvedají varovně prst.

Svačina se dá připravit tak, aby školákovi chutnala a byla zároveň zdravá. Její součástí by mělo být celozrnné pečivo, tvrdý sýr nebo kvalitní šunka. Vhodnou alternativou jsou i jogurty či jogurtové nápoje. Místo sladkostí by měla svačina obsahovat dostatek ovoce a zeleniny, které jsou důležitým zdrojem vitaminů, minerálů a vlákniny. K tomu se ideálně hodí právě svačinové boxy, do kterých není problém nakrájet např. jablko či papriku.

Myslet je potřeba také na dodržování pitného režimu. Děti by během dne měly pít ideálně neochucenou neperlivou vodu  či ovocné neslazené čaje. Dopřát si mohou i ovocné šťávy a 100% ovocné džusy, které by však měly být ředěné vodou.   

Zdroj, foto: Tesco

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !