8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vybavte se na bikepacking! Co všechno potřebujete a jak si zabalit?

24. 06. 2022 | Praktické rady
-Komerční sdělení-

Bikepacking v sobě spojuje cyklistiku a minimalistické kempování. Snoubí se v něm všechny aspekty vícedenní turistiky jako je naprostá svoboda, přespávání v přírodě a objevování nových koutů. Už se nemůžete dočkat, až vyrazíte? Podívejte se nejdřív na náš článek, ve kterém vám poradíme, jak se dobře připravit.

Brašny jsou základ


Nepodceňte výběr kvalitních brašen. Je důležité vybrat správnou velikost a provedení, abyste vše pohodlně převezli. Využijte beznosičové provedení, které přiděláte na jakékoliv kolo bez nutnosti montování. Brašny jsou navíc lehké a odolné. Déšť ani nečistoty jim neuškodí.

Existují tři typy beznosičových brašen:

    • řidítková,
    • rámová,
    • podsedlová.

Brašny jsou základ























Náklad rozložte rovnoměrně


Pod sedlo si zabalte hamaku, tarp nebo karimatku, náhradní oblečení, zateplovací bundu a potřeby na vaření. K řídítkům připněte spacák, oblečení na noc. Do rámové brašny schovejte věci, které budete potřebovat i během jízdy – svačinu, telefon, doklady, další vrstvu oblečení a hygienické potřeby.

Využijte prostor batohu


Pokud se vám do brašen vše nevejde, další věci sbalte do batohu. Volte menší cyklobatoh do 30 litrů s odvětranými zády, který ani neucítíte. Využít můžete i kapsy na zádech cyklistických bund.

Využijte prostor batohu























Spíte raději pod širákem nebo ve stanu?


Pro vaše pohodlí během cest a přespávání venku volte odolné a ultralehké věci. Vyberte si lehký spacák, který vás zahřeje, ale zároveň jej snadno sbalíte.

Také si rozmyslete, jak budete spát. Někdo dává přednost hamace, jiný se lépe vyspí na karimatce pod plachtou, a někdo potřebuje stan pro pocit bezpečí. Ultralehké stany do 1 kilogramu na kole snadno převezete.

Spíte raději pod širákem nebo ve stanu?























Vyraze ve funkčním oblečení


Oblečte se stejně, jako když jedete na jakýkoliv jiný cyklovýlet. Volte materiály, které pohlcují pachy a dobře sají pot. Vybírejte funkční oblečení z merina anebo kombinaci s merinem.

Pokud vás přepadne déšť, oceníte nepromokavou a větruodolnou bundu. Cyklistické bundy mají oproti těm turistickým prodloužená záda, aby vám na ně netáhlo, a často i našité zadní kapsy, do kterých pohodlně uložíte drobnosti, které chcete mít po ruce.

U dlouhých cest na kole oceníte pohodlné cyklistické kraťasy s gelovou vložkou, které jsou zároveň rychleschnoucí a ochrání před nepříznivým počasím. Dejte si při výběru oblečení záležet, ať jste dobře připraveni.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !