8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výlet do Prahy z Ostravy

12. 08. 2012 | Vaše tipy

Vím, že existuje a již na těchto stránkách bylo napsáno určitě mnoho a mnoho článků o Praze a jejích památkách. Ale ten můj článek je originální v tom, že jsme se do Prahy já a mí kamarádi vypravili až z daleké Ostravy. Určitě Vás bude zajímat, co říkají "Ostraváci" na naše hlavní město a jaké si odnášejí pocity.

Nuže... Do Prahy jsme se vypravili začátkem dubna na dva dny, u nás v Ostravě pršelo a byla zima, ale jak jsme dojeli, v Praze bylo krásně sluníčko a teplo. Ne nadarmo se říká, že v Praze je skoro pořád krásně. To musím uznat, oba dny se nám vydařily.

První náš úkol po příjezdu byl najít naše ubytování, které jsme si ještě před odjezdem našli a zarezervovali na internetu. Protože jsme měli navigaci, tak jsme hostel našli celkem rychle a hned se ubytovali. Pokoj byl opravdu čistý, sice žádný luxus, ale na jednu noc nám to úplně stačilo. V Praze je ubytování opravdu hodně drahé na naše poměry, takže jsme si žádný komfort ani nemohli dovolit, jinak bychom se nedoplatili.

Výlet z Ostravy do PrahyPamátky a místa,

která jsme navštívili:

Tančící dům - nazývaný také Ginger a Fred, nás dokonale okouzlil. Stavba byla dokončena roku 1996, takže je to spíše nová stavba. Moc se nám líbil a do atmosféry a místa, kde stojí, se dokonale hodí a zapadá.

Petřín - je taky skutečně krásná stavba, ale musím vytknout, že vstupné se mi zdálo opravdu předražené. Za pouhý výšlap nahoru a výhled na Prahu jsme dali přes sto korun. Výhled byl nádherný, to ano, ale ta cena je zarážející... Na náš nedaleký Štramberk stojí podobný výšlap nahoru pouhých 30,- Kč, tak si to porovnejte. Jedna věc mě tam ale zaujala, dočetla jsem se, že tam kdysi bylo i popraviště...

Zrcadlové bludiště na Petříně - Tady jsme si užili opravdu hodně zábavy. Vstupné mi ani tak nevadilo, bylo aspoň o co stát. Nasmáli jsme se u svých vtipných odrazů v zrcadlech až moc.

Loreta (Kostel Narození Páně) - Tento krásný kostel je opravdu nádherný. Nachází se zde největší zvonkohra v Praze. Loreta se nachází v Praze na Hradčanech a rozhodně doporučuji se k ní podívat, je o co stát.

Pražský hrad - Došli jsme až na Pražský hrad, vstupné do vnitřních prostor a zpoplatněných prostor jsme si bohužel taky nekupovali, stálo to rovných 350,- Kč, pro nás hodně náročné. Ale i tak jsme areál a místa v něm zadarmo obešli. Pražský hrad je považován za symbol města i české státnosti. Uloženy jsou zde i české korunovační klenoty. Je také sídlem prezidenta, ale to už jistě víte. Areál Pražského hradu je velmi časově náročný, ale my jsme prošli vše, co se dalo a zanechalo to na nás pozitivní dojem, i když musím říct, že už jsem viděla i hezčí hrady.

Chrám svatého Víta - je součástí areálu Pražského hradu a myslím si, že je to nejimpozantnější místo v celé Praze, zde se nejvíc líbil jak vnější vzhled, tak i vnitřní. Chrám je opravdu nádherný a nepopsatelně kouzelný. Rozhodně doporučuji jít se na něj podívat.

U areálu Pražského hradu se ale musím ještě pozastavit a připsat sem i největší zklamání a to je zpoplatnění Zlaté uličky, nechápu, kdo a proč to tak udělal a myslím, že je to velká škoda, kdysi byla úplně zdarma, a za to, aby se mohlo jen projít, spousta lidí platit už nebude.

Karlův most - je vlastně nejstarším stojícím mostem přes Vltavu v Praze a je opravdu krásný, jak z architektonického hlediska, tak z toho kulturního. Akorát hodně přeplněný lidmi, chodí se zde prakticky ve velkém davu lidí. Je zde i přemíra umělců malujících karikatury, myslím, že jeden obrázek stojí 900,- Kč, kdybyste měli zájem nechat se namalovat. Most je lemován 31 sochami, které jsou opravdu nádherné a velmi vzácné. Je 515 metrů dlouhý. Já jenom mohu doufat, že nikdy tento most v Praze nezpoplatní, ale možné je opravdu všechno.

Staroměstská radnice - na nás moc zajímavě nezapůsobila, je to docela taková obyčejná stavba. Byla založena roku 1338 a jednou dokonce i vyhořela. Odehrála se na ní roku 1621 defenestrace, nám tak známá ze školních učebnic.

Výlet z Ostravy do PrahyOrloj - Ten na nás naopak hodně zapůsobil, počkali jsme si na celou hodinu, abychom viděli, jak zvoní a je to opravdu neskutečný a krásný zážitek. Sestavil ho mistr Hanuš a postavičky jsou opravdu nápadité a hezké.

Václavské náměstí - jsme úspěšně prošli, vyfotili si Václava na koni a to bylo tak vše, nebylo jinak ničím zvláštní.

Vyšehrad - Na Vyšehrad jsem se těšila ze všeho nejvíc a také byl podle mě to nejhezčí místo, kde jsme se v Praze ocitli. Zaujal nás asi nejvíce hřbitov, kde byly slavné i neslavné osobnosti  a doopravdy krásné hroby a náhrobky.

Na konci článku chci ještě zaměřit pozornost na pražské restaurace, některé jsou opravdu velmi drahé, ale my jsme našli jednu výbornou a docela levnou, s úžasným jídlem, škoda, že už si nevzpomenu na jméno. A tady padl zásadní rozdíl mezi Prahou a Ostravou, v restauraci se k nám číšník choval naprosto výborně, pořád se nás ptal, jestli je vše v pořádku a dolíval nám pití, čehož se v Ostravě jen stěží dočkáte.

Praha se nám moc líbila, lidé jsou to takoví pohodovější a klidnější a taky o dost pomalejší než v Ostravě. V Ostravě každý někam spěchá, někdy i běží, a tady ne. Jediné, co se mi nelíbilo a jistě i mým přátelům, jsou ceny a úplné předražení některých věcí a zbytečné zpoplatňování všeho možného.

Z Prahy si i přesto odnášíme pozitivní dojem a hezké zážitky.


Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Výlet do Prahy z Ostravy:

Výlet do Prahy z Ostravy
Výlet do Prahy z Ostravy
Výlet do Prahy z Ostravy
Výlet do Prahy z Ostravy
Výlet do Prahy z Ostravy
Výlet do Prahy z Ostravy
Výlet do Prahy z Ostravy
Výlet do Prahy z Ostravy
Výlet do Prahy z Ostravy
Výlet do Prahy z Ostravy
Výlet do Prahy z Ostravy
Výlet do Prahy z Ostravy
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
K nejhezčím zážitkům v Praze si myslím patří jízda nahoru lanovkou na Petřín, když se pod vámi rozevírá pohled na město, a pak procházka z Petřína přes Strahovský klášter na Hrad. Pod sebou máte chrám sv. Víta s celým hradem. Je to nevšední pohled.
Obrázek uživatelky
profil
je krásna a v mladosti sme tam chodievali pomerne často.
Naposledy sme boli v Prahe myslím pred 3 rokmi a tiež sa mi nepáčilo spoplatnenie prechodu Zlatou uličkou.
Asi by som doplnila to vaše: V Praze je blaze, ale aj draze.
Ale za výlet to aj tak stojí, akurát si musíme nejaké veci odpustiť.
Obrázek uživatelky
profil
já jsem to v Praze viděla podobně...na Moravě jsou menší příjmy,tak člověk při návštěvě Prahy musí i něco oželetSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles