8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výlet na zámek Častolovice

26. 09. 2013 | Vaše tipy

Máte-li rádi zámky, pak na vás jeden čeká ve východních Čechách nedaleko Hradce Králové. Tento soukromý renesanční zámek, nacházející se v obci Častolovice, je vidět už když jen projíždíte okolo. Není totiž na žádném vysokém kopci, takže pokud nemáte rádi krpály, právě jste našli skvělý tip na výlet.

Ještě před vstupem do expozice zámku, vás určitě zaujme velká barokní kašna na nádvoří, která je plná zlatých rybek. Stejně tak se tu nachází i některé klece s ptáky. Poté, co se dostatečně pokocháte, můžete si zakoupit lístky, díky kterým se podíváte do zámku. Prohlídka není nijak náročná, zato velmi zajímavá. Podíváte se do pokojů, které jsou zařízeny vždy v jiném historickém období. Můžete se tu tedy setkat s časovým posunem od renesance až po měšťanský styl zvaný biedermaier. Ohledně estetické výzdoby vás určitě zaujmou obrazy, které jsou nejčastěji originály od našeho malíře Škréty a poté sbírka keramických figurek ptáčků, na které upozorňuje i průvodce. Během prohlídky se také podíváte do historické jídelny či rytířského sálu s původním kazetovým stropem.

Zámek ČastolovicePokud máte malé děti nebo sami máte rádi zvířátka, pak neváhejte a podívejte se do zámeckého zvěřince, do kterého je vstupní poplatek spíše symbolický. Naleznete tu především mnoho ptactva jako je například několikero druhů bažantů, holubů či pávů. Jsou tu ale také ohrádky s morčátky a králíky. Když budete postupovat hlouběji, najdete větší výběhy pro další místní nájemníky. Jsou jimi prasátka, lamy, kozy, ovce nebo dokonce osli a poníci.

Jestliže vás už od chození bolí nohy, není lepší pomoc, než si sednout do zámeckého parku. Jedná se o dlouhý anglický park, jehož součástí jsou dokonce ohrady pro jeleny, srny a daňky. Když si pro ně zakoupíte suchary, můžete je dokonce nakrmit. Další zajímavostí v zahradě je určitě sbírka a rozmanitost růží, o které je tu pečováno. Mělo by se tu nacházet přes 150 druhů růží. A jestli už vás prohlížení všech těchto krás omrzelo, můžete posedět na zámeckém nádvoří, kde je menší občerstvení.

Má-li někdo rád výlety, potom by cestu do tohoto kouzelného místa jistě neměl odkládat. Je tu příjemné prostředí a díky zvěřinci a rozáriu se tu „vyřádí“ opravdu každý – od malého po dospělého. Takže vytaste mapy a GPS navigátory a hurá do Častolovic.


Adulka60 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Výlet na zámek Častolovice:

Výlet na zámek Častolovice
Výlet na zámek Častolovice
Výlet na zámek Častolovice
Výlet na zámek Častolovice
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
krásný zámek Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Na zámku jsem byla už vícekrát.Jednou se nám s rodinou poštěstilo potkat se a povídat si s paní kněžnou.A zvířátka v oboře jsou bílá.
Obrázek uživatelky
profil
Také jsme tam před několika lety byli, je to nádherný zámek, velmi pěkně udržovaný.
I okolí zámku, zámecký park, obora daňků a malá ZOO je moc hezká.
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný zámek, hezká květinová výzdoba a bezva park...
Obrázek uživatelky
profil
vypadá to na hezký zámekSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles