8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výlet Štramberk, Kopřivnice

14. 08. 2012 | Vaše tipy

Ke konci června jsme se já a mé dvě kamarádky vypravily na hezký výlet s cílem - krásné malé městečko Štramberk a do městečka Kopřivnice. Cestovaly jsme vlakem, což je můj nejoblíbenější způsob cestování, má to své kouzlo.

Výlet se nám velice vydařil a proto bych Vám o těchto dvou místech chtěla napsat a chtěla bych Vám je doporučit.

Štramberk

Město Štramberk je tzv. horské městečko, leží poblíž hor, v předhůří krásných hor na severní Moravě - v Beskydech. Často se také nazývá "Moravský Betlém" pro svou malebnost a krásu. Štramberk vznikl již v roce 1359. My jsme navštívily dvě známá místa ve Štramberku. Prvním z nich byla Trúba pozůstatek tehdejšího hradu. Na Trúbu se dostanete z malého krásného náměstíčka a vedou na ni dvě cesty. Buď do kopce menší stezkou a nebo po schodech, které jsme si vybraly my. Byl to docela náročný výšlap, ale úspěšně jsme to ušly a došly až k samotné trúbě. Byly jsme první a proto jsme neplatily ani vstupné na Trúbu, takže jsme i ušetřily. Vstupné ale přesto není moc drahé, stojí 30,- Kč. Trúba má asi 159 schodů a vyjít je, to stojí hodně síly, a to některé schody jsou i dosti vrtkavé. Ale výšlap do schodů stojí za to, odmění Vás opravdu nádherný výhled na okolní krajinu, hory a městečko Štramberk.

Výlet na ŠtramberkDruhým místem ve Štramberku, na které jsme se vydaly, byla jeskyně Šipka. Nejdříve musíte jít do Národního sadu, kde se jeskyně nachází. Stezka k jeskyni není zpoplatněna, vše je zdarma, i samotná jeskyně. Je to opravdu krásná procházka, jde se krásnou stezkou, na které potkáte spoustu soch. Až se  dostanete k malinké, ale přesto krásné jeskyni. Do které jsme samozřejmě hned vešly a obdivovaly krásné stěny. Jeskyně byla původně krápníková a je 47 metrů dlouhá a komín má vysoký 7 m. Bohužel krápníková výzdoba jeskyně byla zdevastována lovci suvenýrů, a to je velká škoda. Je hrozné, jak dovedou být lidé chtiví a ničit tak krásnou přírodu. Jeskyně byla dokonce v dávných dobách obývána už i pravěkými lidmi, takže je stará skutečně velmi dlouho. Ale jeskyní cesta krásným parkem nekončí, pokračuje dále a je doprovázena dalšími krásnými sochami známých osobností i přírodních divů a samozřejmě krásnou přírodou.

Kopřivnice

Do Kopřivnice jsme se vydaly do muzea Tatra Kopřivnice. Je to technické muzeum automobilky Tatra od roku 1897, kdy automobilka vznikla a byla založena. V muzeu najdeme modely aut, motorů či letounů. Je to opravdu krásný zážitek. Muzeum je zcela unikátní a podobných muzeí moc nenajdete. Vstupné také není náročné, stojí pouhých 130,- Kč, fotit se zde může. Takže si můžete udělat i krásnou památku s některou s Tatrovek či jiných aut. Najdeme tu osobní, sportovní i nákladní automobily značky Tatra, vše je pečlivě popsané a dozvíte se spoustu zajímavých a nových informací.

Tento výlet je opravdu krásný a tato dvě místa můžete také jako my spojit dohromady a vytvořit si tak krásný celodenní výlet pro celou rodinu. Doufám, že se Vám můj tip na výlet bude líbit. A zajedete se tam podívat. A budete nadšení tak jako já a mé kamarádky.

Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Výlet Štramberk, Kopřivnice:

Výlet Štramberk, Kopřivnice
Výlet Štramberk, Kopřivnice
Výlet Štramberk, Kopřivnice
Výlet Štramberk, Kopřivnice
Výlet Štramberk, Kopřivnice
Výlet Štramberk, Kopřivnice
Výlet Štramberk, Kopřivnice
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pěkný výlet Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
sa mi páči a hoci to nie je z môjho bydliska až tak ďaleko, neviem, či sa tam dostanem.
Inak aj ja rada cestujem vlakom, takže možno raz sa podarí ... .
Obrázek uživatelky
profil
Ve Štramberku jsem sice byla,ale na Trúbu jsem nevylezla..snad někdy dostanu sílu a odvahu...
Taky ráda jezdím vláčkem na výlety..je to můj oblíbený dopravní prostředek už od dětství..
Obrázek uživatelky
profil
Obě místa jsou moc hezká. Budu se tam muset zase jednou podívat. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles