8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výlety v Černé Hoře

25. 08. 2012 | Vaše tipy
Letošní dovolenou jsme trávili v Černé Hoře. Nebylo to však jen koupání v čisťounkém Jadranském moři, ale byli jsme na spoustě výletů. Podívali jsme se do Starého Baru s Tureckou uličkou, muslimský hřbitov, jak jsem se dozvěděla, tak na hřbitově pohřbívali jen muže.

Zašli jsme i na hrad, byla to vlastně pevnost, která byla postavena ve skalách s dohledem až k moři. Jeli jsme i ke Skadarskému jezeru, tady by se líbilo rybářům. Bylo tam údajně spousta ryb. Žije tady i kolonie pelikánů a mnoho dalších opeřenců. Dalším místem byl klášter Ostrog, přilepený ke skále. Zajímavé místo na dost nepřístupném místě, kde ovšem dnes přijedete serpentinami autobusem či autem. Naše další poznávání bylo taky zajímavé. Další výlet byl do města Budva. Je to krásné staré město, kde historický střed plný uliček s butiky a kavárničkami láká k prožití dovolené.

výlety v Černé HořeMěstečko je obehnáno hradbami, za kterými jsou pláže, přístav s luxusními plachetnicemi a spousta moderních hotelů a parků. Z Budvy jsme jeli k Boce Kotorské. Boka je vlastně velký záliv, kde se dříve ukrývali piráti a za 2.světové války i ponorky. Celý záliv je obklopen horami, v minulosti to byla dost nepřístupná krajina.
Teď už vede kolem silnice a my na naší zastávce u městečka Perast narazili na skupinku českých turistů, kteří tady záliv objížděli na kolech. Moc jsem jim v tom vedru nezáviděla. Ale za chladnějšího počasí by to byla jistě krásná projížďka. My jsme ale sedli do loďky, která nás zavezla k uměle vytvořenému ostrůvku s kostelíkem sv. Marie z Kamene, kde je nyní muzeum.

Tento ostrůvek mi učaroval. Byl malinký, ale kouzelný. Pak nás lodička zase zavezla na pevninu a my si zaplavali v čisté, teplé vodičce. Bylo to krásné koupání na malé plážičce jen z betonu, ale voda, výhled a občerstvení tento nedostatek vyrovnaly. Po koupání už nás zase čekal klimatizovaný autobus a my jsme jeli do města Kotoru. Stará část města je také pevnost. Město je obehnáno hradbami s vodním příkopem, které byly ochranou proti nájezdníkům. Za branou nás čekaly kamenné domy, kostely, spousta kavárniček a obchůdků. V Kotoru jsme se prošli, dali kávičku, chviličku poseděli v parku u přístavu, kde jsme pozorovali, co lidí se vejde na velkou zámořskou loď.

Naší poslední zastávkou na tomto výletě bylo krátké zastavení na parkovišti s výhledem na ostrov sv. Stefan. Udělali jsme si zase fotečky a vrátili se do Sutomore, kde jsme byli ubytovaní.

Dovolená uběhla jako vždy moc rychle. Kdo rád cestuje, poznává památky, architekturu, ale i krásnou přírodu a překrásné čisté moře, tomu dovolenou v Černé Hoře doporučuji. Je to sice dál než Chorvatsko, ale určitě vás to nebude mrzet. Neležte jen na pláži. Vydejte se za poznáním.  

Fanypol - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Výlety v Černé Hoře:

Výlety v Černé Hoře
Výlety v Černé Hoře
Výlety v Černé Hoře
Výlety v Černé Hoře
Výlety v Černé Hoře
Výlety v Černé Hoře
Výlety v Černé Hoře
Výlety v Černé Hoře
Výlety v Černé Hoře
Výlety v Černé Hoře
Výlety v Černé Hoře
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
paráda Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Už se těším na léto, až pojedeme k mořiSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
je to nádherná země
Obrázek uživatelky
profil
Konečne som si prečítala aj posledný článok z tvojho cestovania po Čiernej hore. Muselo tam byť krásne, svedčia o tom nádherné fotky.
Napísala si to tak pútavo, že by som na takú dovolenku išla okamžite.
Obrázek uživatelky
profil
pěkný článek a určitě moc prima dovolenáSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles