MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 16.05. 2024
Dnes má svátek Přemysl
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrazte na cesty se svým psím parťákem

24. 07. 2022 | Zvířátka
Léto je období, které přímo vybízí k cestování. Pokud máte doma pejska, můžete řešit otázku, co v období vaší dovolené se svým mazlíčkem dělat. Neexistuje nic lepšího, než vzít pejska s sebou. Než vycestujete, není od věci podívat se na několik dobrých rad, které se vám na cestách určitě budou hodit.

Je místo vůbec pro zvířata vhodné?


Pokud se rozhodnete cestovat se psem, v první řadě je nejdůležitější zjistit si informace o cílové destinaci. Situace je jiná v zahraničí a v tuzemsku. Při cestování do zahraničí je potřebné mít zvíře označené mikročipem, pokud se rozhodneme pro cestu po Česku, mikročip není potřeba. Důležité je také vybrat takzvaně pet-friendly hotel, což je takový hotel, ve kterém mohou být ubytovaní i psi. Od věci není také zjistit si, pokud je v okolí nějaký veterinář, kdyby se případně něco stalo a mazlíčka by bylo třeba vyšetřit.

I váš pejsek potřebuje doklad totožnosti


Pokud se rozhodnete cestovat do zahraničí, váš pejsek potřebuje, stejně jako vy, svůj pas. Ten si snadno zařídíte u veterináře. V pasu nesmí chybět informace o tom, s kým zvíře do zahraničí cestuje. Mimo území Evropské unie je pak nutné si zjistit ještě další doplňkové podmínky konkrétní destinace, aby na letišti nedošlo k nepříjemnému překvapení. Pokud se rozhodnete pro cestu autem, nezapomeňte na bezpečnostní pás. Pás brání volnému pohybu psa v autě, což je bezpečné jak pro něj, tak pro řidiče.

Očkování je povinností z více důvodů


Vycestovat bez očkování se vám nemusí vyplatit. A to nejen proto, že vás pravděpodobně do cílové destinace ani nepustí, ale také proto, že jistě nikdo z nás nechce, aby jeho zvířecího miláčka po příjezdu trápily zdravotní potíže. Nejdůležitější je očkování proti vzteklině, které musí absolvovat každé zvíře starší 12 týdnů, konkrétní země ale mohou požadovat i další očkování, což je třeba si před cestou zjistit.

Co vzít s sebou?


A co svému miláčkovi zabalit do kufru? Chybět nesmí určitě cestovní miska, ideálně skládací, protože nezabere tolik místa. Zapomínat byste neměli ani na skládací cestovní pelíšek, aby i na cestách měl pejsek svůj komfort. Pokud cestujete autem, nepostradatelnou pomůckou by měl být cestovní pas, který snadno zacvaknete do zámku bezpečnostního pásu stejně jako klasický pás. Pokud k tomuto vybavení přidáte ještě pejskovu oblíbenou hračku, poklidná cesta je téměř zaručena.

Cestovní lékárnička


Lékárnička je důležitým vybavením každého důsledného pejskaře. Nikdy nevíte, co se může přihodit, obzvlášť v cizí zemi, kde je řešení jakékoliv nepříjemné situace ještě o něco těžší než v domácím prostředí. Je jasné, že pokud je váš pes zvyklý brát nějaké léky, je lékárnička naprostou nutností. V lékárničce by neměl chybět obvazový materiál, teploměr, háček na klíšťata a hydrofilní gel, který urychluje proces hojení u zvířat.

Aby vašeho pejska poznali


Štítek na obojku s adresou a telefonním číslem by měl být samozřejmostí i doma, na cestách je to ale naprosto nezbytné. Stát se může cokoliv a pejsek se může zaběhnout. Pokud budete v zahraničí, nezapomeňte na štítek uvést českou předvolbu!


Zdroj, foto: Fenica


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !