MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama - Obrázek v dýňovém rámečku

31. 10. 2011 | Vyrob si sama
Tenhle nápad vznikl vlastně docela spontánně. Vydlabala jsem dýni k obědu a bylo mi líto té krásné slupky. Tak jsme s Gábískem vytvořili tenhle pěkný obrázek. Není to těžké a zvládnete to i vy.

Co potřebujeme:

slupku z ½ dýně
obrázek
nůž
lepidlo
stuhu
korálky
lak na vlasy

Dýni nejprve pořádně dočistíme. Slupku omyjeme kartáčkem a osušíme. Dužinu vybereme, co nejvíc to jde, ale dáváme pozor, abychom neprorazili její vnější část. Taková díra už nejde nijak zakrýt, snad jen nějakou ozdobnou aplikací.

Teď si najdeme vhodný obrázek. Může to být cokoli: pohlednice nebo třeba fotografie. Já si vystřihla květinu z časopisu a podlepila ji ještě čtvrtkou. Na všechno lepení používám Herkules a lepidlo nanáším tenkým štětečkem. Není pak ulepené všechno kolo, i když v případě, že se mnou pracuje Gábísek (5 let), je lepší všechno podložit novinami.

Obrázek vystřihneme a podle něj vyřízneme do dýně otvor, který musí být o něco menší, než samotný obrázek. Je lepší mít obrátky menší, protože ty větší se při lepení různě krčí.

Teď vlepíme obrázek dovnitř. Jestliže je dýně moc kulatá, pomůžeme si připínáčky, které udrží obrázek na místě, dokud nezaschne lepidlo. A můžeme dekorovat vnější stranu. Já použila barevnou stužku a korálky ve tvaru srdíčka.

Pokud si nejste jistí svou přesností, načrtněte na dýni nejprve tužkou rovné čáry a na ty teprve lepte stužku. Nakonec nalepte korálky. Pokud by chtěly klouzat, stačí je z jedné strany podepřít lehce zapíchnutým špendlíkem.

Když máte vše hotovo a lepidlo je zaschlé, postříkejte dýni zvenku, ale hlavně zevnitř lakem na vlasy. Použijte ho hodně a buďte důkladní, jinak začne dýně velmi brzy plesnivět.


Notburga - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Vyrob si sama - Obrázek v dýňovém rámečku:

Vyrob si sama - Obrázek v dýňovém rámečku
Vyrob si sama - Obrázek v dýňovém rámečku
Vyrob si sama - Obrázek v dýňovém rámečku
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Každý podle svého vkusu, možností...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
fakt jen tak akorát pro zábavu dětí, jinak k nepoužití
Obrázek uživatelky
profil
Jako zábava pro děti...dobrý nápad..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jinak - kam to asi dát? Estetické to moc není a vydrží krátkou dobu.
Obrázek uživatelky
profil
zabavení pro děti a následné vyhození do odpadkového koše je to dobré,jinak nic moc.To bych sem mohla dát i vykrojený gigant.Říkám jako zábava pro děti dobrý,ale pro ženský asi neeeSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles