8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrovnaný účet od Dicka Francise

18. 05. 2010 | Knižní tipy
Název knihy: Vyrovnaný účet
Autor: Dick Francis
Nakladatelství: Euromedia Group, k.s., Knižní klub
Rok vydání: 2010
Rozměry: 155 x 234 mm
Počet stran: 296 str.
Cena: 264 Kč

Zcela nový román klasika thrilleru Dicka Francise, který napsal se svým synem Felixem. Bookmaker Ned Talbot se stará především o to, aby jeho malý podnik osbtál před velkými sázkařskými společnostmi.

vyrovnany-ucet


Pak se ale objeví jeho dlouho ztracený otec a krátce poté je pře Nedem ubodán k smrti.
Ve hře je tajemný kódovací přístroj, který umožňuje na dostizích podvádět. Ned musí zachránit podnik a zjistit, kdo a proč zabil jeho otce.




Ukázka z knihy Vyrovnaný účet:

"Umístění na sedmičku," oznámil vysoký mladý muž v klobouku a hodil mi bankovku. Mrkl jsem na tabuli s našimi kurzy, abych si ověřil, kolik nabízíme na koně číslo sedm. "Dvacet liber na číslo sedm při jedenácti ku dvěma," ohlásil jsem, přijal od něj bankovku a připojil ji ke svazku peněz v levé ruce. Malká tiskárna přede mnou zavrněla a vyplivla tiket, který jsem mu podal. Popadl ho a  zmizel v davu, jako kdyby si nepřál, aby ho někdo viděl, jak se bratříčkuje s nepřítele. Jeho místo zaujal pomenší zavalitý džentlmen. Barevná vesta, kterou měl na sobě, sváděla ztracenou bitvu s jeho objemným břichem. Byl to jeden z mých pravidelných zákazníků na Královském Ascotu. Znal jsem pouze jeho iniciály AJ, ale co znamenají, jsem netušil.
"Stovku na vítězství Silverstona", zasípal a v buclatých prstech žmoulal několik poskládaných dvacetilibrových bankovek.
"Stovku na dvojku při pari," potvrdil jsem sázku, vazl si od něj peníze a přepočítal je. Z tiskárny jako kouzlem vyjela další sázenka a já ji předal. "Hodně štěstí, AJ," popřál jsem mu, i když jsem to nemyslel vážně. "Ehm?" zaskočila ho moje poznámka. "Hodně štěstí," zopakoval jsem. "Díky," zasípal a odešel. Za starých dobrých časů, kdy ještě bylo vypisování kurzů a přijímání sázek spíš uměním než vědou, zapisoval pomocník každou transakci do knihy. Dnes se vše stejně jako ve většině jiných oborů zaznamenává do počítače. Do téhož počítače, který tiskne sázkové tikety.


Tuto knihu Vyrovnaný účet koupíte v Knižním klubu, v knihkupectví a na internetových stránkách Knižního klubu.

PetraC
ChytráŽena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !