8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyšetřovací komise - nové vydání známého románu z dostihového prostředí

19. 05. 2010 | Knižní tipy
Název knihy: Vyšetřovací komise
Autor: Dick Francis
Nakladatelství: Euromedia Group, k.s., Knižní klub
Rok vydání: 2010
Rozměry: 152 x 234 mm
Počet stran: 200 str.
Cena: 234 Kč

Nové vydání známého románu z dostihového prostředí. Profesionální žokej Kelly Hughes je obviněn ze záměrného zadržení koně při dostihu a přichází o licenci, stejně jako trenér Cranfield, pro kterého jezdil. Kelly se rozhodne nespravedlivé nařčení vyvrátit a s nasazením života pátrá na vlastní pěst po lidech, kteří ho udali komisi rozhodčích, a po důvodech, jež je k tomu vedly.

Ukázka z knihy Vyšetřovací komise:

vysetrovaci-komise

Včera mi vzali licenci. Když profesionální žokej přijde o licenci, je to, jako když lékaři vezmou dekkret, možná ještě horší. Člověk nejenže nesmí jedzit, nesmí na závodiště, nemá dokonce ani přístup do dostihových stájí, a to je dost velká potíž, protože já v dostihových stájích bydlím. Ztrácím práci a možná i domov. Uplynulá noc věru nestála za nic. Raději ani nevzpomínat na ty k uzoufání chmurn, bezesné hodiny. Měl jsem pocit, že se mi to jen zdá, že to přece není možné, všechno je to omyl, nemohlo se to stát doopravdy... Tak jsem uvažoval až do půlnoci. Přiznávám, že ten pocit nevíry a neskutečnosti mi dodával trochu útěchy. Pak mi došlo, že to co se stalo, je skutečnost a že můj život je v troskách, zbyly z něj jen ubohé střepy, jako z křehkého šálku na čaj. Neměl jsem lepidlo, nebylo co spravovat. Ráno jsem vstal, uvařil si kávu a zadíval se z okna, na stájníky pobíhající po dvoře a vyjáždějící k planinám. Připadal jsem si jako vyděděnec. Pod oknem se neobjevil Fred, nezahulákal jako obvykle: "To se tam chceš flákat celý den?" Tentokrát mi nic jiného nezbývalo. Nikdo ze stájníků se po mně neohlédl, dívali se důsledně do země. Byli nápadně nemluvní. Mrtvé ticho. Přihlížel jsem, jak se Velký Ernie hrabe do sedla valacha, kterého jsem v poslední době jezdil já. I jeho velký zasedk jako by se mi v sedle omlouval. Ani Barnie se po mně neohlédl. Zítra už nebude zaražení, pomyslel jsem si Budou zvědaví a začnou vyptávat. Věděl jsem, že mnou nepohrdají, naopak se mnou cítí, možná až příliš, a jsou v rozpacích. Cit jim kázal, aby se na oběť neštěstí nedívali. Když odjeli, zvolna jsem upíjel kávu a uvažoval, co dál. Měl jsem ošklivý pocit prázdnoty a bezvýchodnosti. Noviny byly jako obvykle zastrčené ve schránce na dopisy.


Tuto knihu Vyšetřovací komise koupíte v Knižním klubu, v knihkupectví a na internetových stránkách Knižního klubu.

PetraC
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !