8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zase jedna upířina pro náctileté

19. 07. 2010 | Knižní tipy

Castová P. C., Castová Kristin

Škola noci 1: Označená

Hlavní hrdinkou je šestnáctiletá Zoey, která nijak zvlášť nezapadá mezi své vrstevníky a nevychází s rodiči. Zoey je hned na začátku knihy označená upířím znamením, po kterém by měla následovat postupná přeměna v upíra.  Po rozepři s „kamarády“ a hádce s matkou a otčímem odjíždí do upíří školy, kde se jí velmi rychle podaří zapadnout a přizpůsobit se. 

O moc víc jsem toho v knize nenašla, ale pravdou je, že kniha je poměrně útlá, takže to docela uteklo a nemůžu říct, že bych se při čtení vysloveně nebavila (jenže za ty peníze co stojí, by zase mohla být o něco tlustší).

Tato kniha nejspíš sedne náctiletým více než mně už proto, že je v ní prý používán jejich skutečný jazyk. Dokážete si asi představit, že to může čtenáře, který tomuto věku před nějakou dobu odrostl, otrávit.  Nevím, jestli se mi to zdá, ale Označená mi připadá jako příliš komerční záležitost bez ducha a originálního nápadu (samozřejmě, že upíři zde mají opět nové vlastnosti, schopnosti atd., ale na to si už člověk pomalu zvykl po té  záplavě upířích knih a seriálů, ke kterým se lze v poslední době dostat).  Navíc, je nepěkně podbízivá právě náctiletým se svým  přístupem k nic nechápajícím rodičům a s hrdinkou, která si samozřejmě nezajde pro pomoc za dospělým (to je mimochodem věc, která mě, nevím proč, rozčilovala například i u Harryho Pottera). 

A co je nejdůležitější, upíři ze Školy noci pro mě postrádají kouzlo …


Autor:KatyRZ

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Stejně jako velmi kritizované Stmívání a podobné další "upířiny". Některé z nich se mi líbí, některé halt ne Smajlík.
Obrázek uživatelky
profil
Možná pro náctileté téměř bez děje, ale v Americe Besteller No. 1
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles