8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Moje laškování s dietami

3. 04. 2014 | Diety

Článek jsem napsala o sobě. Ale možná, že se v něm některá také poznáte.

Marně přemýšlím, co bylo tím impulsem, který dovedl normální spokojenou holku až k závislosti. K závislosti na dietách.

Zřejmě první byla ta skutečnost, že moje  kamarádka se právě rozešla k chlapcem. No, rozešla… Rozešel se on s ní. A to spolu už plánovali svatbu. Najednou konec a on ještě, hulvát jeden, než aby přiznal, že se zakoukal do jiné, řekl, že Jitku už nemiluje, protože je tlustá. Nebyla. Byla to dobře stavěná holka spíš sportovního typu. Ale ten rozchod ji tak sebral, že se rozhodla radikálně zhubnout. Nedala si to vymluvit. Předtím jsme spolu vždycky chodily na oběd a teď - samotné se mi nechtělo. A tak jsem se rozhodla, že budu hubnout s ní. Nakonec, pár kilo dole mi může třeba docela slušet. Naše dieta byla jednoduchá. Ráno se normálně snídalo. Pak se ještě tolerovala malá svačinka – třeba pár sušenek nebo jogurt. V poledne už byl povolen jen jeden pomeranč a šálek černé kávy. Dál už nic. Pouze nápoje.

laškování s dietamiBydlela jsem tehdy ještě u rodičů. Přes týden jsem to ještě nějak uhrála, ale o víkendu bylo nemyslitelné, abych neobědvala. Jenomže můj žaludek už se poněkud scvrkl, takže mně pravidelně bylo v sobotu i v neděli špatně. Ozval se i můj těžce zkoušený žlučník. Musela jsem dietu opustit.

Jitka ji ale držela dál. Přes domluvy mé i dalších kolegyň. Nakonec skončila v péči lékařů. Dneska už je to dávno, je už  ve starobním důchodu, stravuje se prý normálně a je – štíhlá? Ne, je hubená. Když ji vidím, je mi vždycky úzko, když si vzpomenu, jaká to byla pěkná holka.

Já těch pár kilo okamžitě nabrala zpátky a ještě víc. Pak přijela na dovolenou  sestra a přivezla „Bezuhlovodanovou“ dietu. Prý by bylo dobré, abychom obě shodily pár kilo. Dieta se nám líbila, což o to, nejedly jsme žádné přílohy… Ale lezlo to dost do peněz.

Nebudu to podrobně popisovat. Po skončení diety jsem opět nabrala ztracená kila a nějaká ještě přidala. Následovala dieta, kdy se jedlo po dvou hodinách, pak Zázračná dieta, která obnášela 4 panáky vodky denně, Dieta Rajko Dolečka a další dieta, která zahrnovala několik sklenek vína během dne.

Pak ještě vajíčková, to už můj žlučník stávkoval.

Potom jsem vařila Tukožroutskou polévku, později jedla podle Lenky Kořínkové stravu dělenou. Shodila jsem dost. Ale bylo to tak, že jsem hubla jen v ty dny, kdy jsem jedla stravu zvířátkovou, jakmile jsem měla na programu brambory nebo chleba, výsledek se nedostavoval. Některé diety jsem držela opakovaně. Došlo to tak daleko, že mi v práci jeden klient vmetl do tváře, že co mu to dělám, že jsem bývala taková pěkná a teď je ze mě vychrtlina. No, slovo do pranice. Tak opět období nabírání a další dieta, protože jsem přibrala zase víc a teď už bylo zřejmé, že shodit potřebuju.  Ne, že bych to zvládla během pár let – ne, táhlo se to docela dlouho, podávám to tady zhuštěně. Držela jsem všechny diety, které se kolem mě vyskytly, jen jsem neužívala žádné zázračné preparáty.

Nakonec jsem vyzkoušela dietu podle jednoho deníku, tu jsem držela dlouho a shodila jsem pěkných 20 kilo. No ale opět jsem neukočírovala fázi udržovací. Už jsem se tak těšila, co si dám a co si uvařím, přestala jsem počítat kilojouly a kila šla opět nahoru.

Dietu jsem ale tentokrát nepotřebovala. Po operaci žlučníku a následném akutním zánětu slinivky jsem během čtrnácti dnů shodila 15 kilo. To už jsem byla v důchodu. Radostně jsem opět vytáhla mé oblíbené oblečení, které už jsem nemohla nosit. Ale kůži jsem měla úplně scvrklou. Žádná čupr holka ze mě nebyla. Po dvou letech jsem začala opět kila nabírat.

Smířila jsem se s tím, že štíhlice ze mě nebude. Jsem holt po mamince. Ta byla k stáru také dost silná. Mrzelo ji to, ale nic s tím nedělala. Až když se dostala do nemocnice s infarktem, nechala si předepsat redukční dietu. Při návštěvě mi pak potěšeně sdělovala, že už shodila jedno kilo. To bylo v neděli. Ve středu už jsem návštěvu nestihla. Hned ráno přišel telegram. Do tehdejšího maminčina věku mi chybí necelé 2 roky. Doufám, že je to dost času na změnu. Ne, dietu už žádnou. Ale váhu snížit potřebuju. A tak se musím víc hýbat.

Už dobré dva roky chodím málo, protože mám řadu problémů a nohy mě bolí.

Přítel mi nikdy neřekl, že jsem tlustá, ale chce, abych víc chodila. Vidí, že když jdeme na procházku, tak mu nestačím a když jdeme do kopce, co do kopce – do kopečka, musíme mlčet, protože já můžu buď dýchat nebo mluvit. Oboje najednou nezvládnu.

Tak – objednala jsem si krokoměr a budu  každý den chodit. Tady už totiž nejde o to, abych se vešla do loňských riflí, tady jde o zdraví (a možná i o život?!)

Tak mi, prosím, držte palce.


Bm68 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Moje laškování s dietami:

Moje laškování s dietami
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Na klouby si kupuji Colafit. Klouby bolí asi hodně lidí, ale já myslela ještě i jiné bolesti,třeba kvůli cukrovce a také ještě bolesti břicha, při chůzi horší.Prostě delší chůzi nezvládám, ani hole nepomáhají.Mrzí mě to,ale bohužel nejde to, jen pomalu a to se zase nezhubne.
Obrázek uživatelky
profil
Taky mě bolí nohy. Mám artrózu všude možně a pořád to bylo celkem dobré, ale ted mě bolí hrozně koleno. Už jsem začala dost chodit a někdy sotva lezu. Ještě doufám, že se to trochu zklidní, nebo zajdu na injekci.A taky snad trochu pomůžou ty hole, chci si je koupit.
Můj bývalý pan doktor mi radil, ať si koupím vepřové nožičky a udělám si sulc, to že je na klouby dobré. Ale kolik bych ho asi musela sníst?
Dík za komentář.
Obrázek uživatelky
profil
článek.Také mi nejdou nadbytečná kila shodit .Dva roky nekouřím a pořád ještě řeším chutě jídlem.Ale mě by zajímalo, pořád se doporučuje chůze, ale co s tím, když bolí nohy a ne z důvodu nadváhy.
Tobě přeji úspěch v hubnutí a všem ostatním také.
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsaný článek, právě jsem taky zahájila dietu a tak jsem zvědavá jak dopadnu.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
já sice dietu držím jen bodovou a taky tak vypadám.Smajlíkjsem obézní..asi bych musela k psychiatrovi,aby mi to v hlavě nějak nastavil, abych zhubla.. po dobrém to neukočíruji..jsem líná a mlsná..Smajlíki když už ani skoro nepeču, nechodím na zákusky, ale chutě jsouSmajlík nezhubnu,tak alespoň ať už nepřiberu..
Krokoměr 9 let leží v šuplíku.. na hole si vzpomenu, až jsme z procházky skoro doma..Smajlík
po žlučníku jsem zhubla 3kila..to je nic..

BLANI: moc Ti přeji ať Ti nožky chodí...Smajlíkmáš pevnou vůli, ty to zvládnešSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles