8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Trénink pro pracovně vytížené! Vyzkoušejte 10minutové kardio!

4. 11. 2014 | Fitness
Mnoho z vás jistě bojuje s pracovní vytížeností a přeplněným diářem na jedné straně a s touhou pravidelně se udržovat ve formě na straně druhé. Zůstat fit se pak zákonitě jeví jako stěží splnitelné předsevzetí. Ale co když vám k tomu stačí jen 10 minut denně?

Asi se teď ptáte, zda má vůbec cenu věnovat se cvičení pouhých 10 minut. Buďte si jisti, že rozhodně ano! Alespoň nějaký pohyb je pořád lepší než žádný. Každodenní pohyb, i když jen krátký, vám rozproudí krevní oběh, zvýší hladinu energie a pomůže vám cítit se lépe. Pokud si nemůžete vyšetřit čas na 30 až 60minutový trénink, pak desetiminutová kardio bomba pro vás vykoná to nejlepší i během tak krátké doby. Tady je sestava kardio cvičení, kterou připravila Samantha Clayton, expertka na fitness. Tuto sestavičku může praktikovat skutečně kdokoli a v jakékoli části dne.

Nejprve se zahřejte dynamickým strečinkem, abyste protáhli svaly. Postupujte ve směru od hlavy k patě, pohyby by měly být pomalé a měly by na sebe plynule navazovat.

1.    Kružte pažemi za pochodu (na místě), 30 sekund.
2.    Začněte zvedat kolena do výšky a přitom houpejte pažemi jako při běhu, 30 sekund.
3.    Následuje 10x výdrž na špičkách. Nohy přitom mějte od sebe na šířku vašich ramen a Trénink pro pracovně vytížené! Vyzkoušejte 10minutové kardio!nahoře se zastavte po dobu jedné vteřiny, poté pomalu pokládejte paty na zem.
4.    Přidejte 10 podřepů. Nohy nastavte opět do pozice na šířku ramen, chodidla namiřte vpřed a snižujte se, jako byste se chtěli posadit na židli. V této pozici opět vteřinu vydržte a pak se pomalu zvedejte nahoru, přičemž pohyb začněte zvedáním pánve.
5.    Pokračujte 10 výpady (nemusí být příliš hluboké). Výpad je jednoduše řečeno vykročení vpřed a následný návrat ke stojné noze. Položte si ruce v bok, záda držte narovnaná a proveďte dlouhý krok v před, koleno zadní nohy snižte směrem k zemi. Vydržte ve výpadu 10 sekund a pak se vraťte zpět. Poté vyměňte nohy.
6.    Nakonec běžte na místě po dobu 30 sekund.

A nyní už můžete přejít ke zmíněné kardio sestavě. Každý cvik provádějte 30 sekund a poté pokračujte dalším bodem.


Cvik č. 1: Pochodujte na místě (stejně jako při zahřívací části).

Cvik č. 2:
Provádějte mělké podřepy doplněné zvedáním paží. V momentě, kdy snižujete své tělo, přidejte zvedání paží ve směru před sebe - do úrovně, při níž budou paže v pozici paralelně s podlahou. A naopak - při zvedání těla veďte paže zpět směrem k bokům. Pohyb by měla opět začínat pánev.

Trénink pro pracovně vytížené! Vyzkoušejte 10minutové kardio!Cvik č. 3:
Běžte na místě. Zde si jistě vystačíte bez bližších instrukcí.

Cvik č. 4:
Provádějte mírně hlubší podřepy než v předchozí části, doprovázené zvedáním paží směrem vzhůru. Při „sedání“ mějte ruce zaťaté v pěst a připravené na vaší hrudi. Při pohybu směrem vzhůru je zdvihněte do výšky.

Cvik č. 5: Přichází část zvaná „jumping jack“. Skákejte do roznožení a zpět. Ruce provádí pohyb stranou (v momentě, kdy jste v roznožení) a nad hlavu (v pozici snožmo).

Cvik č. 6: Udělejte podřep v roznožení směrem vpřed na pravou nohu. Postavte pravou nohu dopředu jako při výpadu. Nechte nohy v této pozici a postupně se snižujte. Při pohybu směrem dolů zvedejte své ruce do rozpažení a naopak. Opakujte po dobu 30 sekund.
Cvik č. 7: Skákejte ze strany na stanu.

Cvik č. 8: Opět provádějte podřepy v roznožení směrem vpřed na levou nohu. Postavte se do stejné pozice jako při šestém cviku, ale paže nechte viset volně vedle těla. V momentě, kdy budete zvedat své tělo, zvedněte i ramena směrem k uším. Opakujte po dobu 30 sekund.

Celou tuto sérii cviků opakujte tak, abyste naplnili desetiminutový limit, na závěr však nezapomeňte zařadit zklidňující strečink.

Zdroj, foto: Herbalife


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Trénink pro pracovně vytížené! Vyzkoušejte 10minutové kardio!:

Trénink pro pracovně vytížené! Vyzkoušejte 10minutové kardio!
Trénink pro pracovně vytížené! Vyzkoušejte 10minutové kardio!
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
bohužel od operace kolen je moje pohybová aktivita na minimu, při změně počasí bolesti, při chůzi se schodů problémy, a to bych měla dělat podřepy nebo poskakovat? to opravdu nejde
Obrázek uživatelky
profil
Zní to sice hezky, ale sama se absolutně nedonutím Smajlík Ale už pár měsíců chodím do Contours fitness a je to super. Hlavní kocept je tam kruhový tréning, který zabere jen 30 minut ;-) A trenéky jsou moc fajn a vždy umí dobře poradit .-)
Obrázek uživatelky
profil
mít zdravé záda a jdu do tohoSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
dobrý nápad ještě se k tomu přinutitSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles