8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Věčně otravné chloupky!

10. 05. 2010 | Krása

Konečně se blíží léto a pokud jste se celou zimu zahřívala kožíškem, je na čase to okamžitě změnit! Ano bavím se věčně otravných, přítomných a špatně odstranitelných chloupcích, které nám ztrpčují již tak bezmála složitý život. Jaká metoda na chloupky spolehlivě zabírá? Na kolik Vás vyjde a bolí? To vše a ještě víc se dozvíte v našem článku!


Zázrak jménem LASER!


Jednou z mála možností, jak s nežádoucí „srstí“  řádně zatočit, je oželet několik nových kousků v šatníku, vzít místo kolegyně noční směnu a ušetřené a vydělané peníze investovat do nákladné, ale dosti účinné a hlavně trvalé laserové epilace. Toto laserové odstranění je téměř bezbolestné, ale musí se opakovat. Chloupky se prostě trvale zničit nedají. Ovšem vaše pokožka zůstane hladká po dlouhé týdny a možná i měsíce. Ve své peněžence si však připravte 5 000 až 9 000!


Depilační krémy


holeni-nohouHuráá, další nebolestivá metoda! Depilační krémy seženete v každé drogerii za poměrně slušný peníz. Krém stačí pouze nanést na inkriminované místo, nechat několik minut působit a následně chloupky „seškrábnout“ přiloženou špachtličkou. Bohužel s těmito výrobky nemám příliš dobré zkušenosti. I když jsem krémy nechávala působit různou časovou délku, odstranění chloupků bylo neúčinné a nedokonalé. Navíc jsem ještě tři dny potom cítila odporný zápach složky, která odstranění chloupků způsobuje. Depilační krémy lze sehnat v drogériích, lékárnách či supermarketech za 150 – 250 Kč.


Depilace voskem


Depilace teplým voskem je velmi účinná metoda, jak odstranit chloupky na celém těle. K odstranění nežádoucích chloupků se většinou používají přírodní vosky, které jsou šetrné k vaší pokožce a nedráždí ji. Hladká a hebká pokožka po této metodě depilace vydrží průměrně 3-4 týdny, vždy ale závisí na typu kůže. Při opakované a systematické depilaci jsou chloupky oslabovány a doba se prodlužuje. Ovšem pozor, tato metoda je docela bolestná! Cena se pohybuje od 100 až po 300 Kč za jednotlivé partie těla.


Oblíbené žiletky


Snad nejrozšířenější metodou odstraňování nežádoucích chloupků zůstávají stále žiletky a holítka. Tato metoda je samozřejmě bezbolestná (pokud se tedy neříznete) ovšem efekt hladké pokožky vydrží den či dva. Samozřejmě také záleží na typu kůže a rychlosti dorůstání chloupků.


holeni-nohouEpilátory

Epilátory odstraňují chloupky již od kořínků, jsou tedy zárukou trvalejšího pocitu hladké pokožky. Vhodné jsou především pro holení pokožky nohou a paží. Moderní epilátory můžeme již ale využívat i pro epilaci citlivých partií, jakými jsou např. oblast bikin, podpaží nebo obličeje. Slouží k tomu speciálně navržené epilační hlavy, které jsou vybaveny malým množstvím pinzet a jsou tedy šetrnější.

Případná bolestivost epilace je přirozená, ale je nutné říct, že se jedná o individuální záležitost. Ne každá žena ji vnímá stejně. Některá má obavy epilátor vůbec vyzkoušet a jiná si bez něj nedokáže odstraňování chloupků představit. Výrobci epilátorů navíc stále vyvíjejí nové funkce, aby snížili tuto nepříjemnou doprovodnou záležitost. Setkat se můžeme např. s masážním systémem, který pokožku stimuluje a snižuje tak bolestivost, s ochlazujícími funkcemi  a nebo úplnou novinkou – epilátory, které můžete používat i ve vaně, či sprchovém koutě. Dle posledních výzkumů totiž teplá voda pomáhá rozšířit cévy, což vede ke zvýšenému krevnímu oběhu a uvolnění nervových mediátorů a napomáhá tak minimalizovat pocit bolesti, spojené s odstraňováním chloupků od kořínků. Cena epilátorů se pohybuje kolem 500 – 4 500 Kč.


I když je člověk údajně z opice, jako opička vypadat nemusí:)


Zdroj foto: Braun

Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Chtěla jsem odstranit chloupky laserem, ale když se musí opakovat a je to tak drahé, zůstanu raději u epilátoru, sice to bolí, ale nemám chloupky tak silné, ale nesmím být spocená, pak to děsně trhá a kůže je pak děsně podrážděná a můžu se říznout,žiletku vezmu do ruky jen tehdy, když na sebe nemám čas a chloupky jsou už dlouhý, tak je nasucho z největšího oškrábu a přejedu epilátorem.
Obrázek uživatelky
profil
já jedině vosk. Sice si zařvu, kosmetička už je zvyklá, ale vydrží to nejdéle.

Krémy, to jsou jen vyhozené peníze.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
depilační krémy používám dlouho. už je na to pokožka zvyklá a není podrážděná. Je po těch pár minutách to setřu drsnější žínkou, ne jen stěrkou, to nefunguje.
na epilátory a vosky jsem přespříliš citlivá. a nějakým masážním hlavám, že to pak nebolí, tomu moc nevěřím..
Obrázek uživatelky
profil
přidávám se k nespokojencům s depilačními krémy. Po jejich nanesení, uvedené době působení a setření jsem stejně musela použít holítko.
Už dost dlouhou dobu přemýšlím o koupi epilátoru, je pravda, že epilovat lze jen tehdy, když mají chloupky 0,5 cm a víc?
Obrázek uživatelky
profil
Tak bez epilátoru bych zřejmě zahynula. Depil krémy jsou k ničemu, krom neúčinnosti, kterou popisují jajink a prvosenka, mi také naleptávají kůži, takže jsem po prvním použití nemohly tři dny připažit. Vosky mi nechávají chloupky vesele na místě, takže nezbývá než žiletka nebo epi. Jelikož po oholení žiletkou mám ještě týž den strniště, tak epilátor je jidinné záchranné lano. Vydrží to aspon dva tři dny. Ale reklamy poutající na 4týdny hladké nohy mě vytáčí. To ho asi používají na nohy bez chloupků. Anebo jsem opice.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles